Cuma, Eylül 30

Haftanın Tatlısı

fındıkzade tatlısı

1 yorum:

  1. O KADAR DEDİK Bİ KEREDE TARİF VERİN DİYE DİMİ? NEYSE BU SEFERLİK BENDEN :))

    Malzemeler:
    4 Yumurta
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
    1 Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Su Bardağı Toz Fındık
    1 Su Bardağı Galeta Unu
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya

    Şerbeti İçin:
    1,5 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker

    Üzeri İçin:
    1 Poşet Toz Şanti
    1 Su Bardağı Süt

    Süslemek İçin:
    Fındık

    Hazırlanışı:
    Yumurtaları karıştırma kabına kırın ve koyup iyice çırpın. Hindistan cevizini, toz fındığı, galeta ununu, kabartma tozunu, vanilyayı ve sıvıyağı ekleyin. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağlanmış cam fırın kabına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencerede suyu, şekeri isterseniz limon dilimi ekleyip kaynatın. Soğuyunca pişen tatlının üzerine gezdirin. Krem şantiyi ve sütü iyice çırparak köpürtün. Şerbetini çeken tatlının üzerini krem şantiyle kaplayın. Fındıkla üzerini süsleyin ve servis edin. (Oktay Usta)
    :))

    YanıtlaSil

Farklılıklar ufka açılan pencere gibidir. Görüşünüzü heryerde söyleyin.