Pazartesi, Nisan 23

Galatasaray 1-2 Fenerbahçe


Ezeli rakiple bu sezon oynanan 270 dakika. Toplasan 70 dakika ortada oynanan bir oyun ve geri kalan 200 dakikada ezici bir üstünlük. Skor tabelasına yansımayan fakat saha içinde ve dışındaki Fenerbahçelilerin iliklerine kadar hissettiği bir baskı. Ancak dün oynanan müsabaka bugüne kadar k, en ezici oyundu. Galatasaray sonuç olarak yenilmiş olabilir ancak her zaman söylendiği gibi asıl hedefi Avrupa olan bir takım. Bu sezon başında yeniden yapılanan bir takım. Şu maçı kaybetmesi bu ylki form grafiğini etkilemez. Önümüzdeki 4 maçıda alacak gücü göstermiştir rakiplerine.



Dün akşam yatağa yattığında midesine taş oturan milyonlarca Galatasaray taraftarı içini ferah tutmalı. Çünkü sahada ve kenarda gurur duyulacak bir ekip var. Şuana kadar çıkarttıkları iş ise muazzam. Bu yüzden her zamankinden daha fazla desteği hak ediyorlar. Galatasaray taraftarının kıstası çizgiye geçmeyen top olmamalı. Dün bu konuda beceriksizdik ama bu sürekli böyle olacağı manasına gelmez. Fatih Terim ve ekibi eksik olan noktaları tespit etme konusunda çok iyiler ve bu analizide yapacaklardır. Sakin olunmalı iki puanlık avantajı korumak için gereken yapılmalı.


Fenerbahçe taraftarı sevinmeyi sonuna kadar hak ediyor. Zira maç boyu büklük büklüm olmuşlardır ve galibiyetin doğurduğu adrenalini başka şekilde boşaltamazlar. Ancak sahada bu galibiyeti kazanan futbolcular ise saygıyı dahi hak etmiyorlar. Volkan’ın tüm takımı orta sahaya toplama isteği, Mehmet’in Melo’ya nispet işeyen köpek taklidi ve ona eşlik eden Cristian ve diğerleri. Tüm bunlara rağmen hem kendi takımını hem rakibi alkışlayan bir Galatasaray taraftarı. O alkış bu saydığım isimlerden ziyade Alex’e gitsin. Zira takım arakdaşları orta sahada 50.000 kişiye nispet için toplanırken o ağır adımlarla soyunma odasının yolunu tutuyordu. Tıpkı gerçek bir profesyonel sporcu gibi.



Fatih Terim’in maç sonu görüşleri şu şekilde oldu :

“Üç puanı aldılar. Kendi oyuncularımı da kutluyorum, hiçbir zaman beraberlik düşünmeyip, oyunun her türlü altından kalkmaya çalıştılar, olağanüstü de oynadılar. Tek eksikleri çok yakın mesafeden topu içeri atamamaktı. Kaybettik diye böyle oynayan bir takıma kalkıp bir şey diyecek hâlim yok açıkçası. Son yıllardaki en tek taraflı derbi oldu herhâlde, ikinci yarı için söylüyorum özellikle. O yüzden onlara da kızamıyorum, kime kızacağım kendime kızayım bari”

“Galatasaray, böyle oynadıktan sonra bu top her zaman böyle girmemezlik yapmaz. Her zaman da oyuncular böyle ısrarla atmamazlık edemez. Bazen bizim oyuncular vursa gol olur, birisine de çarparak gol olabilir. Neticede Fenerbahçe ile oynuyorsunuz, kaç tane pozisyon bulacaksınız ki? Futbol, bunun için güzel bir oyun herhâlde. İlk yarı sadece Necati'nin 3-4 tane pozisyonu var. Maçın ikinci yarısında yabancı biri gelse, oyuna baksa ve skoru böyle görse, herhâlde en büyük sürprizi o yaşar.”

“Kadıköy’deki 2-2’lik maçı son dakikalarda kazanabilirdi. Galatasaray yenemez mi? Böyle oynarsa Galatasaray, Türkiye’nin her yerinde kazanır. Daha çok maç var. Hem sadece Galatasaray, Fenerbahçe de yok. Beşiktaş ve Trabzonspor da var. Ve o maçların hiçbiri kolay değil. Hiçbirimiz için”

“Ne kendim gösterdim, ne de başkasının bahanesini kabul ettim. Futbol şansıymış, talihsizmişiz... Futbol şansı 15 pozisyondan birini atmamayı mı getiriyor? Bu pozisyonlarda kendimizi hiç mi eleştirmeyeceğiz? Onun yanından bile geçmiyorum. Atamazsanız, yiyeceksiniz, futbol şansı diye bir şeyi kabul etmiyorum. Bu yıllarca bizim ürettiğimiz savunma mekanizmalarımızdan birisi. Kaybettik, o kadar”

“Maçın başından itibaren seyircimizin olağanüstü yaratıcı hazırlıkları, tezahüratları, takımlarının yanında olmaları, sahaya bir çöp dahi atmamaları, bir küfür dahi etmemeleri vardı ve teşekkürü hak ettiler. Onların hakkı bu oyun ama bu oyunun hakkı aynı zamanda galibiyet de olmalıydı. Bir ufak mesajım daha olacak, sadece bizim taraftarları tebrik ediyoruz. Gönlümüz istiyor ki her taraf olsun, sadece lafta da kalmasın eğer mümkünse”

“Gol bir hatalar zinciri, sonunda Semih'i gördüğünüz için hata onda diyebiliyorsunuz. O herkesten fazla mücadele ediyor. Gol öncesinde faul var mı, yok mu, bilmiyoruz. Zincir bu, tek başına bir olay değil. Ne birinci, ne ikinci gol”

“Galatasaray futbol takımı, bugün hiçbir şekilde oyunu berabere götürme niyetinde olmamıştır, müthiş bir anlayışla hareket etmiştir. 60-70'den sonra 1-1 bitse herkes razı olurdu, ama Galatasaray hiçbir zaman bunu kabul etmedi. Bu yüzden de oyuncularımı kutluyorum. Bir forvet alıp, bir orta saha koyup oyunu başka yöne çekebilirdik. Akın üstüne akın, atak üstüne atak yaptık. Futbolda anormal enteresanlıklar olabiliyor. İkinciyi bulmak isterken biz yedik.''

12 yorum:

ryan o'reily dedi ki...

Galatasaray oyunu değil skoru kaybetti yalnızca, problem yok bu takım kadıköyde turunu atar.

aksilaz dedi ki...

kadıköy'de şampiyonluk kaybedilse dahi bu takım yerilmemeli.izlerken müthiş keyif veriyor. dün oynanan futbol bu ülkenin üstündeydi. şampiyonlugu Şamiyonlar ligine direk katılım için istiyorum. zira bu takım önümüzdeki yıllarda ligi zaten kazanacaktır.

uzeyir dedi ki...

neyazikki ayni goruste degilim bu kadar sikinti cekmis takimi bu seyirci onunde eze eze yeneceksin yoksa yapilan butun hareketleri sineye cekecen sende kadikoye bayrak diktin unutma
Feneri tebrik ediyorum ins son maca kadar boyle gitsin sampiyon o macta belli olsun

aksilaz dedi ki...

Yapılan sadece sevinç gösterisi olsa tamam ancak hakaretten başka birşey değildi. Özellikle maç sonu demeçleri içlerindeki ezilmişliği çok net gösterdi.

ryan o'reily dedi ki...

m.topuzun lakabı kangalmış ama dalga için değilmiş sevinçmiş... tabi bu maçta ilk defa lakabı olduğunu öğrendik ve bu lakabın sevincini gördük ... enteresan

aksilaz dedi ki...

Topuz bundan sonra insan taklidi yapmaya çalışır umarım.

hrmpasa dedi ki...

malumun ilanına hacet yok aslında..herkesin ortak görüşü şampiyonluk cimbomun hakkı..playoff saçmalığı onlara sadece ekstra sitres yüklüyor..bu tür spekülasyonlarda tatsız süper finale ilgi çekmeye yardım ediyor sadece

aksilaz dedi ki...

Bu playoff sonucu şampiyon olamayabilir Galatasaray ancak kadıköyde şampiyonluğu alırsa volkan ve şurekası neler yapacak göreceğiz.

Yeryüzünde daha antipatik bir kulüp bulunamaz sanırım. nereden tutsan elinde kalıyor.

hrmpasa dedi ki...

yinede fenersiz hiçbirşeyin tadı yok..:)

üzeyir dedi ki...

mehmet topuz bana bir zamanlar tuncay şanlıyı hatırlattı.

bakalım inş. aynı cevabı alır oturur.ama şampiyon olursak onun o halinide çoğaltmak lazım hatırlatmak için.

Adsız dedi ki...

Look at the tabela,resultati importante:)

aksilaz dedi ki...

@adsız
"i don't want see the back, i want to see the front " :)