Cuma, Nisan 6

Gelenekçi olmak mı? yoksa...



Acısıyla tatlısıyla Demirören yönetimi yerini Fikret Orman yönetimine bıraktı. Eski yönetim şöleydi böleydi diye konuşmanın hiçbir esprisi kalmadı. Eski yönetim kötü icraatlar yapsada hiç iyi birşey yapmamış gibi konuşmadık fakat gidişleri gelişleri gibi hızlı ve sorumsuzca oldu, takımı kaçarcasına başıboş bırakmaları hiç hoş değildi.

Fikret Orman camiamızca sevilen, dürüst, güvenilir imajı olan bir iş adamı. Serdar Bilgili döneminde görev almış sonrada iki başkanlık yarışında Demirörene kaybetmiş, Demirören yönetimine sağlam muhalefet eden bir adam. Şimdi görev sırası onda, iyi niyeti ve başarılı olma arzusu tartışılmaz. Zaten kendisi takımın en zor döneminde elini taşın altına koyarak cesaret ve azmini kanıtladı.

Fikret Başkan seçilmeden önce; takımın içindeki durumu ve kendilerinden sihirbazlık beklenmemesi gerektiğini söyleyerek Demirörenden ne kadar farklı yapıda olduğunu başında ispatladı. Takım ruhunun Seba dönemindeki gibi olacağını, altyapıdan gelecek kardeşlerimizle yıllarca takımda kalacak sabredilecek bir teknik direktörle ve sene sonuna kadar bu takımın hocasıyla devam edeceğini söyledi.

Bunların hepsi hoş, güzel şeyler fakat dünyaya döndüğümüzde böyle düşüncelerin çok uygulanabilirliğinin kalmadığı ortada. Günümüzde böyle şeyleri tepedeki dünya takımları becerebiliyor. Çok uzağa gitmeden kendi takımımıza gelen Delbosqeu, Tigana, Schuster... Özümüze dönmek için Rıza, Ertuğrul... Galatasarayda Rejikaard, Bülent Korkmaz.. daha daha niceleri. Yani açıkça ülkemizde bunlar yürümüyor yürümezde. Eski yönetim ve diğer takımlarla ilgili örnekler saymakla bitmez. Bunu geçelim...

Carlosla devam edeceğiz denildi... Carlos yollandı. Tamam mükemmel değil fakat sezon neden tamamlanmıyor? Tayfur süper finalde 6'da 6 yapıp takım şampiyon mu olacak... yoksa sezon sonuna kadar Tayfur denenip gelecek sezona bakılacak başarısız olursa Tayfurun ağzına bir parmak bal çalınmış mı olacak... Bunları ilerleyen günler gösterecek.

Ben babadan Beşiktaşlıyım, iyi gün kötü gün ayıretmeden destekledim Beşiktaşımızı ama Trabzon maçından bu yana izlemiyorum içim kan ağlıyor. Boluspora kupadan elenmemiz tarif edilemez yok böyle birşey... ama sineye çeken, katlanan herzaman taraftardır bu gerçek.

Medyada Biliç falan gibi adamların ismi geçiyor sakın ha!!! yani takım zaten bi buhran geçirmiş kimin alacaklı olduğu belli değil ekonomik olarak ve psikolojik olarak harabe devralmış bir yönetim yeni maceralara atılmamalı ve umarım atılmaz. Bence camiamızdan çıkmış yerli bir teknik ekibin göreve gelmesi, kadrodaki Beşiktaşa yakışmayan futbolcuların temizlenmesi ve ekonomik önlemlerle bu takım 2 seneye toparlanır, zıpkın gibi olur.

Tabiki burda ülkemiz şartlarını düşünürsek yeni yönetimin işi hiç kolay değil. Benim fikrim Fikret Başkanın tribünler yerine gerçeğe-güzele oynamasıdır. Burda bize düşen görev diğer takımlarım transfer ve janjanlarına aldanıp kendi kendimize gol atmamak olacaktır.

Bugün ben öyle yapıp Tayfur hoca yönetiminde ileriye dönük iyi bir hamle beklentisi içinde Karabük maçını izleyeceğim ve geleceğe umutla bakmaya çalışacağım. Herşey Beşiktaşımız hayrına olur inşallah...

6 yorum:

aksilaz dedi ki...

Tayfur hoca :)

ryan o'reily dedi ki...

evet Tayfur hoca, Beşiktaşın çocuğu

aksilaz dedi ki...

Carvalhal orospu çocuğu doğru.

ryan o'reily dedi ki...

yoo alakası yok

aksilaz dedi ki...

O zaman Tayfur'da olup Carvalhal'da olmayan olumlu bir yön söyle.

ryan o'reily dedi ki...

tayfur türkçe konuşuyor:D ayrıca takımı daha iyi motive edebileceğini düşünüyorum, carvalhal kötü gitsin diye kimse birşey demedi bende sezonu onunla tamamlamak isterdim. Yeni yönetimin bu hamlesinin olumlu olmasını diliyorum