Salı, Temmuz 24

Felipe Melo


Felipe Melo geçtiğimiz yıl alındığında bir riskti fakat performansı sonrası gönül rahatlığıyla söylenebilir ki alınmaması bir risk olurdu. menejerlik şirketi vasıtası ile açıklama yaptı ve şartların ikinci kez revize edilmek istemesi Melo'nun canını sıkmış ve Fatih Terim'e teşekkür etmiş. yapılan görüşmelerde neler konuşuldu, hangi özel istekler oldu bunları bilemeiz fakat amaç Galatasaray'ın başarısı ise verilecek fazla para göze batmamalı. Zira Melo yıllardır süre gelen orta saha kısırlığına son veren isimlerden bir tanesi. Daha önce bu tip bir katkı veren bir orta saha oyuncusu sayısı bir elin parmağını geçmez. Bu sebeple Melo'nun alınmaması gerçek bir risktir. Yerine alınacak oyuncu isterse dünya çapında bir isim olsun bu katkıyı verebileceğim muammadır.

2014 Dünya Kupası Brezilya'da yapılacak ve Melo burada olmayı her Brezilyalı gibi isteyecektir. çıkacağı Şampiyonlar ligi maçları onun için en önemli vitrin olacaktır. Melo'da bu bilinçle takıma maksimum katkı vermeye çalışır. Yani herhangi bir riskli durumu ben göremiyorum açıkcası. Acılı geçen yıllar sonrası kurulan Melo-Selçuk orta sahası bozulmamalı ve Melo mutlaka kadroya dahil edilmelidir. Para konusunda tutumlu davranmaya çalışanlar devre arası 2,5 milyon euroya alınan ve sıfır katkı sağlayan Yiğit Gökoğlan'ı ve yıllık 2,7 milyon euro alan Riera'yı unutmuşlar sanırım. Tekrar ediyorum asıl risk Melo'yu almamaktır.

2 yorum:

hrmpasa dedi ki...

Son twit'inde veda vari bir teşekkür etmiş galatasaray taraftarına.sanırım defter kapandı.dediğin gibi orta sahada maya tutturmak zor iş.tutturduysan uçana kaçana bakıp küçük hesap yapmayacaksın.cimbom çok kaliteli bir orta saha bulabilir ama melo gibi bir "yüreği" biraz zor bulur..

aksilaz dedi ki...

Alınacak oyuncunun maliyeti Melo'dan pek farkı olmayacaktır. O bölgeye kaliteli bir isimle dolduracaksan maliyeti belli zaten.

Yönetimimn vazgeçme nedeni riskli bulmasıdır diye düşünüyorum ancak Meloyu almamak daha büyük bir risk bence.