Perşembe, Mayıs 22

gece-gündüz

Neden ülkemizde futbol maçları akşam oynanıyor.Yoksa İtalyanlar,İngilizler,Almanlar bu işi düşünmemişler mi?Elbette düşünmüşlerdir.Peki biz hiç şu soruyu kendimize sorduk mu?
-Eskiden gündüz maçlar oynardı büyükler.Şimdi neden bu yok oldu?
Cevabı ben kendimce vereceğim:Çünkü biz hala 2. dünya ülkesi kategorisindeyiz.Belki bunun futbolla ne alakası var diyebilir herkes.Ama çok alakası var.
Yetişkin evli ve çocuklu bir insan düşünün.Futbola hayran,tuttugu takımın maçlarına asla kaçırmaz.Kısacası tipik bir Türk babası.Cumartesi yarım gün çalışsın evine geldin yemeğini yesin saat oldu 17:00.Saat 19:00 da ezeli rakibin maçı var onu izlemek lazım belki puan kaybeder.Maç bitti saat oldu 21:00.Haftanın yorgunluğu vs evden çıkmasın.Sabah oldu biraz uykuyu sever,kahvaltı yaptı biraz etrafı seyretti.Belki arada premier lig izledi.Neyse uzatmayayım saati 17 etti.2 saat sonra maçı var.Onu beklemeye başladı ancak bu sırada eşi ve çocugu hala evdeler.Maç başladı ve takımı kazandı.Saat 21:00. Yarın iş var traş vs temizlik bi de duş aldı.Ve gece oldu uyudu.Çocugu ve eşi mutsuz bir hafta sonu gecırdı.
Birde bu yetişkin İngiltere’de olsun.Hafta sonu takımının maçı nasılsa öğlen.Aldı çocugunu yanına ve maça gitti.2 saat maçını izledi.Oradan eşinide alıp bi parka vs ailesi ile birlikte vakit geçirebilecegi bir mekana gitti.Eve geldiler mutlu bir hafta sonu ve güzel bir uyku.
İşte bu iki örnek ülkemizde neden hala maçların gece oynandıgının kanıtıdır.Biraz geniş ve derin düşününce hak vereceginize inanıyorum.İtalyada İspanyada Almanyadada gece maçları var elbet ama bizim ülkemiz gibi sürekli değil.Uyutulan bir toplum oldugumuz her alanda kendini belli ediyor.Tabi burada biz erkeklerde bu suçun ortağıyız.Bunuda kabullenmek lazım.

Hiç yorum yok: