Pazartesi, Mayıs 26

Son 15 gün


Milli takım analizi yapmak istiyorum.Dünkü maçta birçok eksik noktamız vardı.En baştan şunu söyleyeyim;bu kötü oyunun büyük nedeni oyuncuların aklının acaba benmi gidicem düşüncesinde olmasıdır.Eksik yanlarımız şunlardı dün:
-Çıkarılan 11 savaşçı bi kimlikte değildi.Buda bizi etkisiz kıldı.Daha mücadele gücü oyuncularla başlamlıyız.Gökdeniz,Tuncay,Aurelio gibi.
-Defansif açıdan istenen seviyenin çok altındayız.Kimse hatasız kusursuz bi oyun istemiyor defans oyucularımızdan.En azından öyle basit goller yememeliyiz.2 gol penaltıdan ve Emre’nin yapmış olduğu penaltı yaşının verdiği ağırlıktan.Diğer golde ise Suarez boş kaleye göndermekte zorlanmadı.En azından o kadar rahat vurdurmamız lazım.
-Sistem olarak değişik bir şey deniyoruz ama bu defans oyuncuları ile o paslı sistemde başarılı olmamız mümkün değil.Orta sahada klas oyuncularımız var ancak onlarda çok etkisizdi.Bir diğer dezavantajda eski sisteme dönsek bu seferde pivot santraforumuz yok.Halil,Semih Nihat asla bu tarzın oyuncusu değil.
-Attığımız 2 gol aldatmasın.Çünkü gol atmakta gol pozisyonuna girmekte cok zorlanıyoruz.Slovakya ve Uruguay maçlarında açık bir şekilde bu gözlendi.
-Fatih Terim ne yapıp edip bu kadroya en uygun taktiği bulmalı ve bu taktik son yıllarda oynadığımız taktikten (yani klasik 4-4-2 gibi) çok farklı olmamalıdır.Maceraya girecek kadar süre yok önümüzde.Ama bu kadronun yarı final yapmadan dönmeyeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: