Cumartesi, Kasım 29

Ruh

Metalist maçının sonları, taraftar son gücüyle tezahürata başlıyor Re Re Re Ra Ra Ra diye ancak sahada 11 oyuncu aynı oyuna devam edip adımlarını bile sıklaştırma isteği duymuyorlar.Halbuki taraftar o soğuk havada tribünleri doldurmuş ve maç boyunca tüm nefesini sahaya vermiştir.Yenilen gol sonrası bile susmamış ruhsuz gördüğü takımını ayağa kaldırmak için desteklemiştir.Belki Galatasaray için en kötü olay budur.Çünkü bu yaşıma kadar izlediğim en kötü Galatasaray bile mücadele gücünü sahada 90 dakika göstermişti.Ancak bu takım çok başkaydı.Yenilen gol sonrası herkes bir köşedeydi sahada.Kimse hadi çocuklar demedi, takımı ayağa kaldırmadı.Adnan'ların bu konuya itinayla eğilmesi gerekiyor.Tamam sen bir Kewel, Baros, Lincoln olabilirsin ancak kimse bu klüpten büyük değildir.Taşıdığınız formaya terinizi nüfuz edecek.

Bu renklerin ne anlama geldiğini herkes bilmeli."Vişneye çalan koyu kırmızıyı, turuncudan iz taşıyan tok sarıyı" bilecek.Bir takım bütün maçları elbette kazanamaz.Ancak kazanmak için her 90 dakika çaba göstermek zorunda.Geçen yılki 11 Metin işte bu yüzden şampiyonluğu kazanmadı mı?

Bu bir taraftarın isteğidir.Bunu isteyen yüzbinlerin olduğundan eminim.Her büyük başarımızı mücadele ile kazanmadık mı? Büyük kaptan kolu sargılı bir şekilde Henry'den kafa topu almadımı? Biz iyi topçu değil yürekli futbolcu istiyoruz.Metin'e Bülent'e olan sevgimiz işte bu yüzdendir.Asırlar geçse isimleri payidar kalacaktır.Biz yine şarkılarımızı söyleyeceğiz yarın.Çünkü aşkımız renkleredir başka hiçkimseye değil.

Cuma, Kasım 28

Gölge Adamlar

O kadar çok yanlış var ki yazılacak.Ancak bir tanesi çok can sıkıyor.Galatasaray'daki bu seneki başarısızlığın temel nedeni gölge pres yapan oyuncusunun çok oluşudur.Lincoln-Kewel-Baros ve Arda top rakipteyken sadece yanlarında refakat ediyorlar.Bunların içinden Arda'yı ayrı tutabiliriz.Orta sahada Meira'da bu tip olunca rakipler gol yemedikçe daha iyi oynuyorlar.Son maçlarda çok sık ortaya çıkıyordu ancak dün akşamki gibi dişli rakiplerde daha net belli oluyor.

Galatasaray dün kötü oynamadı belki ama atamadığı golü yemesi gecenin hicvi oldu.Maçın kırılma anlarında öldürücü darbeyi vuramadı bi türlü.Birde Skibbe'nin Baros-Ümit değişikliği psikolojik olarak etkiledi takımı.Herkes Kewel-Ümit bekliyordu stadda.Barış sağa kayacak baros ve Ümit daha rahat pozisyona girmemizi sağlayacaktı.Eminim çoğu Galatasaray'lı bunu bekledi ancak Herr Skibbe kimsenin düşünmediğini düşündü o an.

Yenilen gol ise elbet bi gün başa gelecekti.Servet'in bu riskli oyunu patladı dün akşam.Kısacası Galatasaray kötü oynamadı ancak bu sene sıkça olduğu gibi kırılma anlarında başarılı olamıyor.Evvelki senelerde bu anları iyi atlatırdı ancak bu sene kadronun yumuşak yapısı bunu yapmayı engelliyor.Bunuda Miyagi ve öğrencisi düşünsün.Cilala parlat, cilala parlat ...

Perşembe, Kasım 27

Orta Oyunu

Asırlık klüplerimiz kendi internet sitelerinden isim vererek köşe yazarlarına ültimatom vermeye devam ediyorlar.Galatasaray'ın Hıncal Uluç için yazdıklarından sonra bugünde Fenerbahçe Erman Toroğlu'na yazmış.Adı üstünde köşeyazarı değilmi.Kendi görüşlerini yazmaları gayet doğal bir olay.Ancak yüzyılı aşan klüplerin bunlara özel açıklama yapması ortamı değiştirmekten başka birşey değildir.Her yazara cevap yetiştirmekten daha önemli görevleri olmalı.Öncelikle kaybettikleri puanların hesabını sorgulamalılar.

Ne Yazayım

İki gündür blog için aldığım bütün mailler Kalli hakkındaki yazımın ne zaman çıkacağı ile ilgiliydi.Bu konuda yazı yazmak bir yana yorum bile yapmamayı tercih ediyorum.Sitedeki resmi açıklama yorum olsun:

Galatasaray Spor Kulübü’nde 1992 - 1993 ile 2007 - 2008 tarihlerinde Teknik Direktörlük, 1993 - 1994 sezonunda ise Teknik Danışmanlık yapan Karl - Heinz Feldkamp, 27 Kasım 2008 / 27 Mayıs 2009 döneminde Teknik Danışman olarak görev yapacaktır.
Sayın Karl - Heinz Feldkamp’a başarılar dileriz.
Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü

Road to Kadıköy vol. 3

A Grubu
20:00 Schalke 04 0-2 Manchester City
21:45 Paris S. G. 2-2 Racing Santander

B Grubu
20:00 Galatasaray 0-1 Metalist Kharkov
21:45 Olympiakos 5-1 Benfica

C Grubu
21:45 Partizan 0-1 Standart Liege
21:45 Sampdoria 1-1 Stuttgart

D Grubu
20:00 NEC Nijmegen 0-1 Tottenham
21:45 Dinamo Zagrep 0-1 Spartak Moskova

E Grubu
22:05 Portsmouth 2-2 Milan
23:30 Braga 2-3 Wolfsburg

F Grubu
19:30 Zilina 0-0 Slavia Prag
22:00 Hamburg 0-1 Ajax

G Grubu
21:45 Club Brugge 1-1 St Etienne
21:45 Rosenborg 0-4 Valencia

H Grubu
19:00 CSKA Moskova 2-1 Lech Poznan
22:00 Deportivo La Coruna 3-0 Feyenoord

Salı, Kasım 25

Plan

MHP Başkanı Devlet Bahçeli son yıllarda vermiş olduğu nadir güzel konuşmalrından birini bugün yaptı.Gerek zaman gerek vurgu olarak çok güzel bir çıkış.İşte sözler:

"Bebek katilinin affının önünü açılmaktadır. Öcalan'ın sağlık durumları, kötü muamele gördüğüne yönelik propaganda son dönemde artmıştır. İmralı canisine ev hapsi hakkının tanınması açıkça Meclis'te dile getirilmeye başlanmıştır.
Avrupa bu konuya özel hassasiyet göstermiş, insan hakları örgütleri bir yerde İmralı'yı takip eden kuruluşlar haline gelmiştir. İmralı canisinin serbest kalmasına yönelik bir garanti anlaşması vardır. Dağda Mehmetçiği şehit eden teröristler ile polise taş atanlar AKP hükümeti tarafından ödüllendirilmiştir. İmralı canisi serbest kalana kadar bu durum tekrarlarıp duracaktır. AKP, önce PKK taşlarına sonra Avrupa örgütlerine teslim olmuştur.
Değerli arkadaşlarım;
Dikkatimizi çeken diğer husus ise çözüm, çara, açılım, hal tarzı ve uyanmak adında sunulan yeni bir etkilenme ve kabul etme sürecinin kabul etme planıdır.
Türkiye'nin üniter yapısını açıkça dile getirenlerin, sözde yeni bir Türkiye yapılanmasından sözetmeleri tesadüf değildir. Türkiyemiz maalesef iktidar tarafından üzerinde karanlık planların uygulandığı bir ülke haline gelmiştir"

Cuma, Kasım 21

Çarşamba, Kasım 19

İlk Heyecan

Maradona'nın Arjantin'in ilk maçına bu akşam İskoçya deplasmanında çıkıyor.Agureo hamile olan eşinin hastalanması nedeniyle Madrid'e döndü.Maradona'nın ilk maç için hazırladığı 23 kişilik kadro şöyle:

Kaleciler : Carrizo (Lazio), Romero (Az)
Defans : Zanetti, Burdisso (İnter), DeMichelis (Bayern), Heinze (Real Madrid), Diaz (Getafe), Cloccini (Newcastle), Papa (Velez)
Orta Saha : Villagra (River), Lucho (Porto), Gago (Real Madrid), Mascherano (Liverpool), Gutierrez (Newcastle), Di Maria (Benfica), Maxi (Atletico), Sosa (Bayern Münih), Montenegro (İndependiente)
Forvet : Lisandro (Porto), Denis, Lavezzi (Napoli), Tevez (ManU), Aguero (Atletico)

Yayın : Ntv Spor 22:00

Salı, Kasım 18

Kurtar Duruşu


25 kişiyi yöneten bir insanın açıklaması bu olamaz, olmamalı diye düşünüyorum.2 mars bi düz misali bi açıklama.Yeni bi terimde Kurtar Duruşu oldu futbolumuzda.Ersun hoca burdan gaza gelmesin sakın.Türkiye Yanal Duruşunu kaldıramaz.Tövbe tövbe...

"Beşiktaş’a karşı ’Kurtar Duruşu’ yaptık. Bu dünyada hiçbir takımın uygulamadığı bir taktik"

"Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bana göre, bütün Türkiye mars oldu. Herkes bizim taraftarın taşkınlık yapacağını, saha kapatılacağını falan düşündü ama bütün Türkiye’yi mahcup ettiler. Biz de sahada elimizden geleni yaparak onlara layık olmaya çalıştık"

Uslu Dur !

Akşam akşam nerden geldiyse artık aklıma.Sevmiyorum bu adamı o kadar.Ne zaman bi yerde görsem asabileşiyor insan.Bide kankası Hırsız Nihat var, onun resmini bile koyamıyorum o derece yani.

Pazartesi, Kasım 17

Canım İstanbul

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.

İçimde tüten birşey; hava, renk, eda, iklim;
O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim.

Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.

Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüzgar onda, onda misale.

İstanbul benim canım;
Vatanım da vatanım...

İstanbul,
İstanbul...

Tarihin gözleri var, surlarda delik delik;
Servi, endamlı servi, ahirete perdelik...

Bulutta şaha kalkmış Fatih'ten kalma kır at;
Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat...

Şahadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

O manayı bul da bul!
İlle Istanbul'da bul!

İstanbul,
İstanbul...

Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği;
Çamlıca'da, yerdedir göklerin derinliği.

Oynak sular yalının alt katına misafir;
Yeni dünyadan mahzun, resimde eski sefir.

Her akşam camlarında yangın çıkan Üsküdar,
Perili ahşap konak, koca bir şehir kadar...

Bir ses, bilemem tanbur gibi mi, ud gibi mi?
Cumbalı odalarda inletir "Katibim" i...

Kadını keskin bıçak,
Taze kan gibi sıcak.

İstanbul,
İstanbul...

Yedi tepe üstünde zaman bir gergef işler!
Yedi renk, yedi sesten sayısız belirişler...

Eyüp öksüz, Kadıköy süslü, Moda kurumlu,
Adada rüzgar, uçan eteklerden sorumlu.

Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından
Hala çığlıklar gelir Topkapı sarayından.

Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...

Gecesi sünbül kokan
Türkçesi bülbül kokan,

İstanbul,
İstanbul...

Necip Fazıl KISAKÜREK

Görünmez Adam

" Tobias Linderoth sağlık merkezindeki tedavisinin ardından fizyoterapistler eşliğinde salonda çalıştı."

Neredeyse 1 yıldır bu ibare kullanılıyor Galatasaray'ın resmi sitesinde.Bu adam neden hiçbir maça gelmez yada geliyorda bizmi göremiyoruz.Antremanlarda salondada olsa tek bir kare fotoğrafı neden verilmez anlamak imkansız.Normal bir insan salonda bu kadar ay çalışsa çelik gibi olurdu diye iğrençde bir espiri yapayım yazıyı bitirirken.Ama bu adam neden hiç ortalıkta görünmüyor onu çok merak ediyorum.

Aynalar

Çıkamam, aynalar, aynalar zindan.
Bakamam, aynada, aynada vicdan;
Beni beklemeyin, o bir hevesti;
Gelemem, aynalar yolumu kesti.

Galatasaray 2 - İ.B.B : 0

Yüksek tempolu ve kaliteli bir maç olmadı.Ancak bu maçta 3 puan alınması gerekiyordu ve alındı.Lincoln parlamaya devam ediyor.Heryerde pres yaparken görmek şaşırtıyor taraftarı.Belediye eski maçlarına göre tutuk başladı dün akşam.İleride Bebbe yerine Adriano daha çok yıpratabilirdi savunmayı.Bebbe de sonradan girip hızıyla etkili olurdu.Meira biraz kıpırdandı dün akşam.Ayhan defans ve forvet arası iyi işler yapmaya devam ediyor.Ancak kanatlarda zayıf kaldı Galatasaray.Çizgiye inmeyi başardıklarında ise ortaların adresi kötüydü hep.Dani Alves orta yaparken ne kadar kolay diyorsunuz.Ancak Hakan Balta ve Sabri yaparkende Dünya'nın en zoru işi olduğunu düşünüyor insan.
Hakan Balta hakkında yazmak istiyorum.Defans oyuncusu için iyi bir tekniğe sahip.Arda ile sürekli verkaç yapmaları güzel.Böyle yaparak çok müsait pozisyonlar hazırlıyor kendine.Rakip baskısı yokken bile yaptığı ortaları defans ayağıyla karşılıyor genelde.Sabri ise tam tersi kargalara yada kapalıya kesiyor ortayı.Çalışmaları gerekiyor bu topları.Çünkü Baros iyi pozisyon alıyor bu toplara.
Milan Baros geldiğinde aranan golcü olmadığını söyledim.Gol vuruşu becerisi Ümit'in 3 te 1 i değil çünkü.İyi mücadele ediyor diyeceğim ama hep yerde tamamlıyor pozisyonu.O kadar omuzu geniş bir oyuncunun daha rahat adam eksiltmesi gerekli vücudunu kullanarak.
Büyük bir parantez Lincoln'e açalım.Lig performansı şöyle 11 maç, 6 gol, 6 asist ile devam ediyor.Gösterdiği mücadeleye övgüye layık.Dünde iyi yönetti takımını.Hagi'den sonra duran toplardan gol atar olduk bu sene.Kewell'la bu işi sık yapıyor.Lincoln böyle devam ettiği sürece kazanacaktır takım.
66 mıza ise büyük geçmiş olsun diyoruz.Bir an içimizi titretti ancak haberler iyi geldi sonradan.Mehmet Topal eğer o pozisyonda sakatlanıp takımdan ayrı kalacaksa gidip iyi bi okutsun kendini.Bellinzona maçındada uyduruk bi pozsiyonda sakatlanmıştı.Ciddi bir darbe yoktu dünde.
Taraftar dünde kırgındı ve büyük boşluklar vardı.Alınacak Ankaraspor-Kharkiv-Hacettepe galibiyetleri durumu düzeltir.

Cumartesi, Kasım 15

Roma - Lazio

İtalya'da büyük derbi Pazar günü oynanacak.Lazio son yılların en iyi başlangıcını yaptı.Roma ise tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiriyor şuana kadar.Lazio 22 puanla 5. sırada.Roma 8 puanla düşme hattının üstünde yer alıyor.Geçen yıl oynadıkları maçlar 3-2 bitti.İki tarafta birer galibiyetle kapattılar sezonu.Form durumlarının bu maçlarda önemli olmadığını biliyoruz ancak Roma sadece Chelsea maçında umut veren bir futbol oynayabildi.Corriere dello spor bi kadro hazırlamış ancak Roma'da Baptista, Riise ve Cicinho yedek görünüyor.Hazırladığı maç kadroları şöyle:

Roma : Doni - Panucci, Mexes, Juan, Tonetto - Cassani, Brighi, De Rossi, Perrotta - Totti, Vucinic
Lazio : Carriz0 - Lichtsteiner, Siviglia, Rozenhal, Radu - Dabo, Ledesma, Mauri - Pandev, Rocchi, Zarate

Not: Maç Pazar günü 21:30 Ntv Spor

Cuma, Kasım 14

Avusturya Maçı Kadrosu


Sürpriz olarak formayı hakeden sadece Eren Güngör var diye düşünüyorum.Orta saha ise bomba olmuş.Bal yapmayan arılarla dolu.Forvette ise uyumu yakalayacak ikili yapamıyorum bu dörtlüden hadi hayırlısı.İmparator ne yaparsa doğrudur.

Kaleciler : Volkan Demirel (Fenerbahçe), Cenk Gönen (Denizlispor)
Savunma : Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), Eren Güngör (Kayserispor), Gökhan Zan (Beşiktaş), Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Caner Erkin (CSKA Moskova)
Orta Saha : Serkan Balcı (Trabzonspor), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Ayhan Akman (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Arda Turan (Galatasaray)
Forvet : Halil Altıntop (Schalke 04), Sinan Kaloğlu (Bochum), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mehmet Yıldız (Sivasspor)

Komik

Taraftarlık futbolculara tepki ile olmaz.Taraftar renkleri her zaman desteklemekle olur.Öncelikle bu bilincin olması lazım.Sahaya çıkan Galatasaray formasıysa onu 90 dakika desteklemektir taraftarlılık.Susarak yada baska bir şekilde cezayı o renklere verirsiniz.Bunun farkında olmayan Ultraslan şöyle bir açıklama yapmış sitesinden:

Büyük GALATASARAY Taraftarı,
Bizlere yıllardır Kadıköy mağlubiyeti yaşatan futbolcularımıza, teknik ekibimize ve yönetimimize karşı tavrımızı bugün ki ( 13.11.2008 ) Kayserispor maçından önce futbolcularımızı tribünlere çağırmayarak ve maçın ilk beş dakikasın da oturma eylemi yaparak sessiz bir şekilde protesto ettik. Protestoya katılan ve daha sonra susmayarak takımımıza gerekli desteği veren bütün taraftarlarımıza teşekkür ederiz.
Futbolcularımıza, Teknik ekibimize ve Yönetimimize buradan bir kez daha sesleniyoruz;
Oynadığımız maç herhangi bir lig maçından ibaret olabilir ama ezeli rekabetin önemini anlayın. Bu maçların onur savaşı olduğunu ve Fenerbahçe’nin bizim en büyük rakibimiz olduğunu asla unutmayın.
İnşallah bizlere bir mağlubiyet daha yaşatmayarak şampiyon olup kendinizi affettirirsiniz.
Her zaman olduğu gibi sonuna kadar takımımızın arkasındayız ve arkasında olmaya devam edeceğiz.
Yaşasın GALATASARAY

Yaşasın Bağımsız ultrAslan

Zulüm Kupası

Öncelikle bu formatta kupa uygulayan federasonu tebrik etmek lazım.Ne kadar kötü olduğu heryerde yazıyor birde bizim yazmamıza gerek yok.Sıkıcı maçın kısa notları şöyle:
- Aydın asla bir yıldız olamayacak gibi duruyor.Maç içerisinde çok kopuk oynuyor.
- Olayda Sabri varsa kesin kıvılcım ondan çıkmıştır.
- Baros ayakta duramıyor.Geceleri mesai yaptığı belli.
- Aghahowa daha neyi atacaksın.Her türlü golü kaçırdı dün akşam.
- Eren Güngör ileride büyük bir yetenek olacak.Umarım erken yaşta büyüklere verilmez.Temiz 2 yıl daha orada oynaması lazım.
- Servet tam bir terminatör olmuş.

Salı, Kasım 11

Laz Böreği

Akşam akşam canım çekti.Ilığından bi tane olsa şöyle ev yapımı bol şerbetli, az kara biberli.Anamda köyde, ne yapsak acaba!!! Acil yardım...

Türkiye Kupası 11-13 Kasım

Gruplarda ikinci maçlar bugün başlıyor.Program şöyle:
11 Kasım Salı
20:00 Trabzonspor 1-2 Beşiktaş A

12 Kasım Çarşamba
14:00 Gaziantep Bel. 1-3 Gaziantepspor A
14:00 Malatyaspor 2-4 Ankaraspor B
14:00 Alanyaspor 2-2 Sivasspor C
14:00 Tokatspor 1-1 Eskişehirspor D
16:00 Konyaspor 0-1 Denizlispor C
20:00 Bursaspor 1-0 Ankaragücü D

13 Kasım Perşembe
20:00 Galatasaray - Kayserispor B

Pazartesi, Kasım 10

10 Kasım 2008

Mecburiyet...

İsteyeceksin

Bunca yıldır bu derbileri izlerim maçı daha çok isteyen, hırslı oynayan kazanıyor.Sahada yürüyen ve hemen tırsan kazanamıyor.Fenerbahçe daha çok istedi ve kazandı.Josico'nun daha takımla ilk maçı sayılır ancak ondaki hırs ve azmin sırrını açıklamaya gerek yok.Fazla yazacak birşey yok.Skibbesi, Sanctisi, Emresi, hakemi vs hiç birşey bu 9 yıla mazeret değil.Özel bir takdir de Deivid'e.Seviyorum bu adamın centilmen duruşunu ve sadece futbolu düşünüşünü.Sahada herkesten farklıydı dün gece.
Not: hacı gercekten hersey o çubuklu formadan kaynaklıyor.

Pazar, Kasım 9

Derbi 9 Kasım

Galibiyet : Güzel bir uyku, güzel bir hafta, başı dik gezmek, sevinç, çıldırma
Mağlubiyet : Suni bir hayat

Cumartesi, Kasım 8

8-9 Kasım Kuponu

156-2 Arsenal - Manchester United 2,1
324-2 Monaco - Lyon 1,7
325-0 Sochaux - Le Mans 2,7
343-2 Bologna - Roma 1,65
566-0 Numancia - Real Betis 2,9
644-2 Getafe - Valencia 1,9
Toplam Oran : 87,63

Cuma, Kasım 7

Efsane Geri mi...?!!


Ben buna yazarım arkadaş..Uzun süredir ligde Avrupa'da ve milli takımlarda süregelen kısırlık,zevksiz oyun ve mentalite elimizi klavyeden uzaklaştırıyordu.Taki dün gece Avrupanın en batısı Lisbon'da Galatasaray'ı izleyene dek.Her zamanki gibi(bu sıkıcı döneme uygun) tek düze al gülüm ver gülüm bir maç bekliyordum işin açıkçası.Uyku modunda izlemeye başladığım maçı ayakta tamamlatan bir Galatasaray.Alsında anlatmak, ne kadar edebi ve süslü cümleler kullansakta kifayetsiz dün geceyi tanımlamaya.Tam manasıyla her anını yaşayarak doya doya izlemek gerekti.Dünkü maç,bence uefa,fifanın arşivlerinde eğitim amaçlı yerini almalı.Çünkü dün akşam olanlar,2-0'ın çok ötesindeydi.Ne yoktu ki Lisbon'da?Mücadele,hırs,teknik,taktik,ZEKA...ve tabiki centilmenlik...Takımlarını dağıtan Arda'yı alkışlayan Benfica taraftarları...ve Türk takımlarının genelde hüzünle ayrıldığı Portekiz'de parlayan adeta patlayan bir Cimbom.Tek tek ele almak oyuncuları,aslında dünkü takım ruhuna hakaret olur.onun için özel bir değerlendirme yapmayacağım.Ne yaptığını bilen bir takım.. Ne kadar özlemişim bu terimi bizim takımlar için kullanmayı.Hagi'li Galatasaray'ı izler gibi hissettim kendimi maç esnasında.Durmadan atak düşünen bunu defansla birlikte yapan cesareti simasından belli olan bir takımımız vardı sahada.Efsanenin geri dönüşü olsa olsa budur işte..Bu en sıkıcı futbol döneminde bana TOTAL futbol zevkini yaşatan Cimbom..HELAL OLSUN SANA..(Ezeli rakibinin evinde,kendi şehrinde kupaya uzanman dileğiyle..Bunu sonuna kadar hakettiğini cümle aleme ilan ederken kabul de ettirdin..

Perşembe, Kasım 6

6 Kasım 2008

Bu maç hakkında yazı yazmamaya niyetliydim ancak sıradan bir maç olmayacağına inandığım için yazma isteği belirdi içimde.Galatasaray'da Kewel'ın yokluğunda Aydın ve Hasan'ın olmayışı çok kötü olacak.Skibbe kanat sorununu nasıl çözecek acaba.Mehmet Güven'li bi çözüm bulacaksa maç hiç oynanmasın.Bu maçta Alparslan, Ferdi yada Yaser denenebilirmi diye düşüyorum.Alparslan'ın dinamizminden oyun içinde mutlaka yararlanmak lazım diye düşünüyorum.Arda solda başlamalı, sağda ise Sabri olmalı bugün.Arkasında ise en iyi seçim Serdar olur.Değişimli bir sağ kanat yaratılabilir böylelikle.Orta sahada Ayhan-Meira göbeği şu kadro olduğu sürece bozulamaz.Lincoln onların önünde, Baros'ta en uçta olacak.
Benfica'da standart bi kadro tutturamadı henüz ancak alternatifleri bol.Sahaları gerçekten büyülü bir stad gibi duruyor.Di Maria ve Reyes iki kanatta olacak.Reyes Arda'dan dolayı pek çıkamayabilir ancak Di Maria oyun sezgisi yüksek bir isim.Aimar oynarsa orta sahada Meira ve Ayhan sıkıntı çeker.İleride Suazo-Nuno Gomes-Cardozo gibi kaliteli isimler mevcut.Hangisi oynarsa tehlikeli olacaktır.Kalecileri sıradan olduğu için en zayıf yerleri orası.Yan topları Lincoln'ün iyi kullanması şart bugün.
Kısacası Galatasaray'ı zor bir sınav bekliyor derbi öncesi.Tarih yine 6 Kasım bu bile ürkütüyor.Skibbe maçın seyrine dalarsa takım kopabilir.Bu maçta artık oyunu okuması şart.Olimpiakos maçında iyi yönetti bu maçtada öyle olmak zorunda.Umarım 90 dakika sonunda daha çok gol atan biz oluruz.Maçın gollü geçeceğini düşünüyorum çünkü.

Road To Kadıköy vol.2

A Grubu
21:45 Manchester City 3-2 Twente
21:45 Racing Santander 1-1 Schalke 04
B Grubu
19:00 Metalist Kharkov 0-0 Hertha Berlin
21:30 Benfica 0-2 Galatasaray Trt 1
C Grubu
19:00 Stuttgard 2-0 Partizan
21:45 Standart Liege 1-0 Sevilla
D Grubu
19:00 Spartak Moskava 1-2 Udinese
22:00 Tottenham 4-0 Dinamo Zagrep
E Grubu
20:45 Wolfsburg 5-1 Heerenveen
21:45 Milan 1-0 Braga
F Grubu
21:45 Ajax 1-0 Zilina
21:45 Slavia Prag 0-1 Aston Villa
G Grubu
21:45 St Etienne 3-0 Rosenborg
22:30 Valencia 1-1 Kopenhag
H Grubu
19:15 Lech Poznan 2-2 Nancy
20:30 Feyenoord 1-3 CSKA Moskova

Aalborg'dan Due

Şampiyonlar Ligi vol 4.2

E Grubunda beraberlik haftasıydı dün.Villarreal Aalborg deplasmanından 2-2 ile döndü.41' de Rossi ile öne geçtiler.54' te Curth beraberliği sağladı.75' de Franco tekrar öne geçirdi ancak 81' Due gecenin golünü atarak maçın skorunu tayin etti.Due muhteşem bir gol attı birazdan o golü eklerim.Diğer maçta İskoçya'da Celtic Manchester ile 1-1 berabere kaldı.Celtic 13' de Mc Donald ile öne geçti.Sonrasında Çanakkale taktiğine başvurdu ve sonunda 81' Giggs skoru belirledi.Puan durumu şöyle: ManU ve Villarreal 8, Celtic ve Aalborg 2 puanda.

F Grubunda İtalya'da Fiorentina ayağına gelen fırsatı tepti.Bayern Münih karşısında 11' de Mutu ile öne geçtiler.Ancak Münih'in gizli golcüsü Borowski 78' de skoru eşitledi.Borowski Werder'den sonra Münih'tede hayati işler yapıyor.Fransa'da ise Lyon Steau'yu 2-0 ile geçti.44' de Juninho klasik frikiklerinden birini attı.89' da ise Reveillere maçı tayin etti.Grupta Fiorentina çıkma şansını çok zora soktu.Puanlar şöyle: Lyon ve Bayern 8, Fiorentina 3, Steau 1 puanda.

G Grubunda Londra'da temsilcimiz Fenerbahçe Arsenal karşısında 1 puan almayı başardı.Bu önemli bir puan olacak devamını getirebilirlerse.Maçta Edu ve Volkan ön plana çıktılar.Volkan İngiltere'yi istediğini belli etti dün.Diğer maçta ise Porto Kiev'de 21' de Milevski'nin golüyle mağlup duruma düştü.Daha sonra 69' da Rolando ve 90' da Lucho ile galip gelmeyi başardı.Lucho kırmızı kart görerek Kadıköy'e gelemeyecek.Bu iyi bir haber Fenerbahçe adına.Çünkü kazanmaktan başka birşeyin düşünülmeyeceği bir maç olacak.Puan tablosu şöyle: Arsenal 8, Porto 6, Kiev 5, Fenerbahçe 2 puan.

H Grubu Juventus'un güç gösterisine dönüşmüş durumda.İspanya'da Real Madrid'i yaşlanmayan Del Piero'nun 17' ve 67' deki golleri ile geçtiler.Gruptan çıkmayı garantilediler bu sonuçla.Real Madrid ise düşüşe devam etti.Beyaz Rusya'da ise Zenit 34' Progrebnyak ve 90' da Danny ile 2-0 galibiyetle evine döndü.Puan durumu şöyle: Juventus 10, Real Madrid 6, Zenit 4, BATE 2 puan.

Çarşamba, Kasım 5

Beyaz Saray, Siyah Başkan

Amerika Birleşik Devletlerinin yeni Başbakanı Barack Obama

Şampiyonlar Ligi vol 4.1

A Grubunda komadaki Roma biraz olsun kendine kredi sağlama imkanı buldu.Chelsea'yi 3-1 ile geçtiler.Goller Panucci ve Vucinic(2).Chelsea ise Terry ile yanıt verebildi 3-0 dan sonra.Bu Panucci'nin Totti'den sonra heykeli dikilmesi gerekli.Diğer maçta ise grubun bonusu Cluj sürprizlere devam edemedi.Bordeaux 2-1 ile geçti Romanya'da.Goller 6' Gourcuff, 38' Wendel, 9' da Dani cevap verdi Cluj adına.

B Grubu her hafta sürprize imza atan bir grup.Anorthosis evinde İnter ile 3-3 berabere kaldı.Anorthosis'in attığı bir ilk gol var evlere şenlik.Gerçi ikinci golleride müthiş bir şans.Mourinho 3. golden sonra Burdisso'ya müthiş bir bakış attı.Bu hafta 11 de görmeyiz galiba onu.Diğer maçta ise Werder Bremen ev kazasına devam etti.Yunan Panathinaikos Almanya'dan 3-0 ile döndü.Goller 58' Mantzios, 70' Karagounis, 83' Tziolis den.Karagounis jenerik bir gol attı.Seviyorum onun oyun tarzını.Gattuso'nun bi gömlek düşüğü.

C Grubunda Barca evinde 62' de Messi ile öne geçti ancak 82' de Eren Basel adına beraberliği sağladı.Maçta böyle bitti.Barca rölantiye aldı bu hafta.Diğer maçta Sporting Lisbon evinde Shaktar'ı 73' Derlei ile 1-0 geçti.Hayati bi galibiyet oldu onlar adına.

D Grubu dramatik bir sonla kapandı dün akşam.Liverpool evinde Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalırken 1 puanı uzatmalarda Gerard'ın penaltısı ile kurtardı.Torres golden sonra epeyi bi sevindi.Dikkatimi çeken nokta oydu.Diğer maçta Marsilya artık duraklama devrine giren PSV yi 3-0 ile geçti.Goller 30' kone, 63' ve 71' Niang dan geldi.

Bu arada dünkü kupon 3 te 3 yaptı dün.Bakalım Perşembe neler olacak.

Salı, Kasım 4

Aktif Dinlenme

Hafta sonu derbiyi belirleyecek önemli bir faktör oyuncuların maça yorgun çıkmaması olacak.Fenerbahçe Çarşamba günü bizim saatimizle 21:45 te Londra'da Arsenal maçında olacak.Maçın bitişi, oyuncuların duş alması vs İstanbul'a Perşembe sabaha karşı geleceklerdir.Galatasaray'ın durumu ise daha vahim.Perşembe 20:30 da Benfica ile Avrupa'nın son noktası Portekiz'de olacaklar.İstanbul'a dönüşleri Cuma sabahı olacaktır.O gün oyuncular akşama kadar kendilerini ancak toparlayabilirler.Geriye derbi çalışması için 1 gün kalıyor.O yüzden iki takımıda bekleyen asıl tehlike bu ayarlamaların iyi yapılıp yapılmaması olacaktır.
Fenerbahçe biraz daha avantajlı ancak takım şuan çok yorgun görünüyor.Galatasaray son Antep maçında yarım saat yürüyerek idare etti.Bu oyuncuların Perşeembe-Pazar tam güçle oynamaları imkansız.Aslında maçın Pazartesi'ye ertelenmesi mantıklı duruyordu ancak bunu yapacak cesaret daha ülkemizde yok.Pazar günü çok sıkıcı bir maç izlersek sorumlu aramaya gerek yok.

Neyin Futbolu

Hacettepe'den Osman Özdemir gittikten sonra yerine Erdoğan Arıca ve yardımcılığına ise Ergün Penbe getirildi.Bir sonraki ayrılık ise ligin iyi oynayan ekibi Bursaspor'dan geldi.Samet Aybaba istifa ederek ayrıldı.Yerine ise Güvenç Kurtar getirildi anında.Sanki klüpler pusuda bekliyor gitsede şunu getirsek diye.Aybaba'nın adı Gençlerbirliği'nden istifa eden Mesut Bakkal'ın yerine geçiyor.Ortada bi oyun var herkes ismi seçip onunla oynuyor, sıkılınca değiştiriyor.Atari salonu gibi yani.Ken olmadı Rui olsun gibisinden.Bizde neyin futbolunu izliyorsak artık.Haftasonu derbi var, sadece bu kaldı elimizde onuda çapulcular heba etmezse tabi...

4-6 Kasım Kuponu


133-02ç Cluj - Bordeaux 1,42
135-1 Marsilya - Psv 1,5
141-1 S.Lisbon - Shaktar 1,6
322-02ç L.Poznan - Nancy 1,52
325-Ü Benfica - Galatasaray 1,6
341-A S.Liege - Sevilla 1,7
343-Ü Valencia - Kopenhag 1,55

Toplam Oran : 21,84

Pazartesi, Kasım 3

TSL 9. Hafta

Haftanın son maçında Galatasaray alması gereken 3 puanı yine ardarda sıkıştırdığı gollerle almasını bildi.Skibbe mevcut kadroyu istemeden sahaya sürüyor.Başka alternatifi yok sakatlıklar bitene kadar.Ayhan-Meira ikilisi Gaziantep karşısında çok zorlandılar.Antep ayağa pas oynayan bir ekip ve sahadaki tüm oyuncuları görerek pas vermeye çalışıyor.Maç başında iyi başladılar ancak bu sezon Galatasaray'ın çokca yaptığı peşpeşe golleri yemekten kurtulamadılar.3. sünü ise Baros topu ezerek yapamadı.Galatasaray gollerden sonra bir çok pozisyon buldu Baros formsuzdu.İstanbul gecelerinemi daldı soruları geliyor akla.Çünkü topla birlikte koordineli bir hareket yapamadı maç boyu.Birçok pozisyon kaçırdılar ilk yarıda sarı kırmızılar.İkinci yarıda ise son 30 dakika sahada yürüyen bir Galatasaray vardı.Kewel çoktan tükenmişti, Arda sık sık eli belinde kaldı.Baros maç başında güçsüzdü zaten.Bir tek Lincoln süreklilik gösterdi.Ayhan ve Meira ise iyilerdi ancak koordinasyon sorunları sürüyor.İleri geri çıkışlarında birbirinin kademesini kapatma refleksleri gelişmedi hala.Ümit Karan girdikten sonra istekliydi.Maç eksikliğini attığı an Baros klübeyi görebilir.Antep ise çok diri bir takım ve Tabata üç büyüklerde oynayabilecek kalitede bir isim olduğunu gösterdi.Alex'in bi beden küçüğü, Lincoln den eksiği yok, Delgado'dan çok fazlası olan bir oyuncu.
Perşembe Benfica, Pazar Fenerbahçe maçları var.Skibbe iyi rotasyon sergilemeli ancak elindeki kadro sabit.Aydın ve Topal'ın gecikmesi çok büyük eksiklik.


Cumartesi izlediğim tek maçtı.Fenerbahçe iyi başladı gole kadar iyiydi.Alex ustalığını kanıtladı bir kez daha.Ancak basit gol yeme hastalığı yine hortladı.İlk golde Lugano topa vuramıyor ve arkasında Edu seyrediyor.Gökhan kademeye girmeye çalıştı ancak başaramadı.Sonrasında Semih-Alex ikilisi iyi bir ara pasıyl penaltı ve kırmızı kart aldı.Kırmızı kart tartışılabilir ancak bende haklı bir kart.Tayfun çok gerilerdeydi o sırada.Alex atarak takım rahatladı.Ancak Edu Volkan Ali Sami Yen'den sonra tekrar ortaya çıktılar.Şampiyonluk kaçıran hatayı tekrarladılar.İkinci yarıda Eskişehir teslim olmadı.Youla ile iki kez çok yaklaştılar.Ancak Fenerbahçe'de Güiza ile dünyaları kaçırdı.Bu Güiza izlediğim isim değil.Mallarco ile Real Madrid maçı izlediğim futbolcu bu olamaz.4 te 1 ini oynamıyor oradaki oyununun.10 kişi Eskişehir daha diriydi maçın sonlarında.Maldonado'yu ilk kez beğendim.Çok top kesti orta alanda.
Fenerbahçe Çarşamba Arsenal'e gidiyor.Pazar günü derbi var.Alex Londra'da yok.Büyük ihtimal derbiye saklayacaklar.Pazar günü son yılların en ilginç derbisi olack.Gol sağanağı yaşanabilir.