Cuma, Ocak 16

Nazım'dan inciler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı hakkı kazanan hain Nazım Hikmet bu günlerde herkese iyi bir insanmış gibi gösteriliyor.Halbuki gerçek tarihçiler ve olaylara at gözlüğü ile bakmayanlar kendisinin ne menem bir hain olduğunu biliyorlar.Bu vatansızın kemiklerinide getirmeye çalışıyorlar ayrıca.Nasıl bir ülke olduysak vatana ve Türke hakaret eden herkes ödüllendiriliyor.Bu güzel ülkemize yazık gerçekten.Geçenlerde okuduğum bir yazar şöyle diyordu ;
“Nâzım Hikmet, Türkiye’yi, komünizm bataklığına çekip Moskova’nın sömürgelerinden biri haline getirmek istediği için mi itibarlı bir kişidir? Rusya’ya kaçtıktan, Moskova Havaalanı’na indikten sonra, basın mensupları karşısında, “Beni Stalin yarattı. Gözlerimin ışığını ona borçluyum!” diye haykırdığı için mi itibara ihtiyacı yoktur?
Kore savaşlarına katıldığımızda, Mehmetçiklerimize, ‘Teslim ol Ahmet / Ya def olup gideceksiniz / Ya denize dökecekler sizi / Teslim ol Türk halkı adına...’ diye başlayan herzeler yazdığı için mi ona toz kondurmuyorlar?
Türkiyeli komünistlerimizin; ‘Her şehre bir Nâzım Hikmet heykeli!’ diyerek tepinecekleri günler, uzak değildir.”

Bu yazıya hak vermemek elde değil.Nedir bu güzel ülkeden istedikleri?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bravo, eline sağlık. Güzel yazmışsın.