Salı, Mayıs 17

Beşiktaş 3:1 Eskişehirspor









Kupa coşkusunun alevlendirdiği Beşiktaş seyircisi takımının şampiyonluk umudu olmasada İnönüde sezonun son maçında takımını mükemmel şekilde uğurladı ve önümüzdeki sezon için umut tazeledi.


İki iddaasız takımdan güzel futbol beklemek için haksız değildik, iki takımda bu sene alabilceklerini almışlardı.


Beşiktaştan ayrılan her futbolcu gibi Erkan Zenginde aşırı motiveyle çıkmıştı sahaya ve son zamanlarda izlediğim en güzel duran top organizasyonuyla öne geçmesini bildiler. Eskişehirdeki maçtada Tello çözmüştü düğümü...


Neyse ki Beşiktaş taraftarını arkasına alarak Fernandes'inde jeneriklik golüyle karşılık verdi Eskişehire. Fernandese bir parantez açmak lazım, kumaşı tartışılmaz bu sezonun ikinci yarısında bize yaptığı katkı ise daha son 3-4 maçtır gözleniyor, Mete Düren'in açıklamalarına göre alınmak isteniyor fakat tuzlu biraz... Bence Fernandes kalmalıdır tam takıma ısınmış ve uyum sağlamışken bu futbolcudan önümüzdeki sezonlarda da faydalanılmalıdır.


Almedia'nın şık kafa golü maçı kopardı diyebiliriz ama eskişehirin son dakikaya kadar bitmeyen enrjisinide görmezlikten gelemeyiz. Simaonun penaltısı ise skoru beliryerek İnönüye bu sezon güzel bir veda busesi kondurdu Beşiktaşımız.


Tayfur Havutçu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalanması ise beni sevindirdi açıkçası. Schusterden çok şey bekledik ve kalsaydıda bekleyecektik oda bazı şeylerin farkına vardı ki delikanlı gibi ayrılarak veda etti bizlere fakat sezon başından beri tribünlere gönderdiği Tayfuru kılavuz olarak kullansaydı hala aramızda olabilirdi. Neyse olacağı varmış.


Tayfur geçmişte fulbolculuğuyla,kişiliğiyle örnek bir adamdır. Teknik Direktörlüğüne gelince Schusterden sonra takımın üzerindeki ölü toprağını atmış ve kısa sürede kupa kaldırmıştır. Yıllardır önemli hocalarla çalışmış ve yabancı dili olan kendini geliştirmiş, Futbolcuların sevdiği bir hocadır.


Önümüzdeki sene ki iyi bir başlangıç Tayfuru uzun yıllar Beşiktaşta tutabilir lakin bu sene sonunda önümüzdeki sezon için yapılacak transferlerde istemediği halde yöneticilerin transferlerine onay verip eyvallah derse ozaman akıbeti diğer Beşiktaşlı hocalarla aynı olacaktır.


Bunun kararını hesabını Tayfur iyi yapmalıdır. Önümüzdeki sezon ki takım tamamen Tayfurun takımı olmalıdır ki Tayfuru değerlendirelim. Bu konuda Schustere verilen olanaklar onada verilmelidir yönetim olarak.


Forlan transferi daha resmileşmesede ön protokol imzalandı. Bu adam tartışılmaz ve alır götürür. Tek soru işareti sakatlık mevzuu sanırım o konuda bi problem yok. Almedianın satılacağı ve Boboyla nalaşılamadığı konuşuluyor. Bobonun kalmasını isterim fakat uçuk bir ücret talebi söylentileri var. Haberleri bekliyoruz bugün başkanla görüşeceği ve konunun netleşeceği söyleniyor.











Hiç yorum yok: