Cuma, Ağustos 5

Bundesliga Top 10 Transfer


1- Manuel Neuer Bayern Münih < Schalke 04
Alman milli takımının file bekçisi demek yeterlidir onun için. Schalke ile yollarını ayırması onun adına çok doğru bir karar. Bayern Münih içinde bir o kadar yararlı transfer. Zira Kahn sonrasında kaleyi doldurabilecek isim bulmakta zorlandılar. 19 milyon poundluk transfer ücretini hak eden bir oyuncu. Bayern taraftarı ile sorun yaşıyor ancak performansı bunu unutturacaktır. Daha fazla yazmaya gerek yok. Bayern Münih taraftarı gönül rahatlığı ile maç izleyebilir.


2- İlkay Gündoğan B. Dortmund < Nürnberg
Borussia Dortmund transfer dersi verdi adeta. Nuri Şahin’i Real Madrid’e veren ekip yerine o potansiyelde olmasada oyun anlayışına uyacak ve gelecekte Nuri gibi kar edebileceği bir isimle anlaştı. İlkay henüz 21 yaşında ve Löw tarafından Almanya milli takımına çağırılacağı konuşuluyor. İlkay Nürnberg ile iki sezondur Bundesliga tecrübesi yaşıyor. 47 Bundesliga maçı tecrübesi var. Genel olarak az görünse de yaşı itibariyle yeterli bir deneyim. Jurgen Klopp onu sistem içerisine yerleştirecektir. Zamanla çok daha iyi olacak ve kendini kanıtlamayı başaracak bir potansiyele sahip. Bizim yapmamız gereken ise Alman milli takımından önce Türk milli takımı formasını giydirmek olmalı. Orta sahada bu çapta potansiyeli olan bir isme ihtiyacımız var önümüzdeki yıllarda.


3- Andre Schürrle Bayer Leverkusen < Mainz
Alman futbolunun potansiyel yetenek adayı Schürrle Mainz ile yaşadığı olağanüstü sezon sonrası bir kademe yukarı çıkarak Leverkusen’e transfer oldu. Ofansif bir oyuncu olan Schürrle hücum bölgesinde heryerde forma şansı bulabilir. Güçlü fiziği ve etkili şutları ile standart dışı bir yetenek. Mainz ile iki sezondur Bundesliga 33 er maça çıktı. Bir oyuncu için her sezon sadece bir maç kaçırması büyük bir olay. Geçtiğimiz sezon attığı 15 gol ve yaptığ 5 asist ile Mainz başarısında önemli rol oynadı. Hücum partnerleri ile iyi anlaşacağını düşünüyorum. Leverkusen için önemli bir transfer. Henüz 21 yaşında.


4- Mehmet Ekici Werder Bremen < Bayern Münih
21 yaşında olan bir yetenek daha. A milli takımımıza tercih etmesi bizim için çok iyi olmultu. Fakat kendisinden henüz faydalanamadığımızı düşünüyorum. Bayern Münih ile kontratı olan Ekici geçtiğimiz yılı Nürnbeg takımı ile geçirdi. Devamlılığı ve oyun zekası onun farklı bir oyuncu olduğunu kısa sürede gösterdi. Yaptığı 9 asist ile dikkat çeken Ekici Werder Bremen tercihi ilede kariyerini planlı bir şekilde devam etmek istediğini gösterdi. Bremen’in orta sahada sahip olduğu en özel yetenek şuan için Ekici. Onun yaratıclığına çok ihtiyaçları olacak ve zamanla Ekici bunu başaracaktır. Tıpkı İlkay gibi en büyük şansı ise antrenörü olacak. Thomas Schaaf bu tip oyuncuları ön plana çıkarmayı iyi bilen bir isim.


5- Jerome Boateng Bayern Münih < Manchester City
Açıkcası beğenmediğim bir oyuncu. Ancak hem Bayern Münih’in bu pozisyondaki ihtiyacı hem de transfer ücreti nedeniyle bu listede yerini aldı. Defansın her bölgesinde oynabiliyor. Ancak Bayern Münih onu stoperde kullanmayı düşünmeli. Bu bölgedeki zafiyetini kapatabilecek mi bunu sezon içinde göreceğiz. Hamburg kariyerinde sürekli bir yükseliş gösterdi. Manchester City’de geçirdiği tek senede çok az şans buldu ve ülkesine geri dönmeyi tercih etti. Bayern Münih’in onu istemesi de başka bir şansı oldu.


6- Marko Russ Wolfsburg < E. Frankfurt
Wolfsburg’un sevdiği tarzda bir transfer oldu. Geçtiğimiz yıl küme düşen Herhta Berlin’den aldıkları Friedrich sonrası bu sezon küme düşmüş Frankfurt takımından Marko Russ ile bu politikalarını sürdürmüş oldular. Defans hattında gerekli olan bir isimdi Wolfsburg adına. Russ Frankfurt’ta geçirdiği tüm kariyeri boyunca standart bir çizgi yakaladı. Daha yüksek bir performans isteniyorsa takım halinde iyi oynaması gerekli Wolfsburg’un.


7- Per Ciljian Skjelbred Hamburg < Rosenborg
Performansını merak ettiğim oyunculardan biride Skjelbred. Rosenborg’da üst düzey bir performans göstermesede farklı bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Hamburg onun için çok büyük bir başarı.


8- Garra Dembele Freiburg < Levski Sofia
Geçtiğimiz yıl Bulgaristan ligini domine eden Garra Dembele Freiburg’a geçti. 24 maçta 26 gol ile dikkat çekmeyi başardı ve ilk sezonunda Bundesliga gibi bir lige transfer olmayı başardı. Freiburg geçtiğimiz parlattığı Cisse’nin olası transferi sonrası Dembele’yi düşünüyor olmalı. Dembele’nin uzun bacakları epek dikkat çekiyor. Levski ile attığı 26 golün videosu izlemeye değer.




9- Anthony Ujah Mainz < Lillestrom
21 yaşındaki Nijeryalı Mainz’ın Schürrle sonrası yerini doldurmasını beklediği bir isim. Schürrler kadar yetenekli ve yaratıcı olmasada gol pozisyonlarında çok daha etkili Ujah. Norveç ligindeki başarısı ile Bundesliga’ya geldi ve ben buradada başarısını devam ettireceğini düşünmekteyim. Tam anlamıyla ceza sahası içi golcüsü diyebiliriz kendisine.


10- Artur Sobiech Hannover 96 < Polonya Varşova
Transfer olduğunda dikkat çekmedi ancak Polonya takımında oynadığı birkaç maçı izlediğim için aklımda yereden bir oyuncu olmuştu Sobiech. Henüz 21 yalında ve forvet arkası mevkiinde oynuyor. Hannover ofansif bir takım değil ancak orada kendi yeteneğini göstermesi daha kolay olacak Sobiech’in. Bu sezon formayı sürekli giymesi onun için yeterli olacaktır. Sürekliliği sağladıktan sonra kendi farkını ortaya koyacak. Ayrıca Avrupa liginde de kendini gösterme şansı var.

Hiç yorum yok: