Çarşamba, Ağustos 10

Ve Arda Gider ...

Arda Turan resimdeki Boleslav maçı sonrası içimizdeki Galatasaraylı yıldız futbolcu kavramını yeniden ateşlemişti. Ancak zaman içerisindeki grafiği sürekli olarak düştü. Sonunda kaptanlık bandını almamaya kadar uzadı. Gitmesini son iki yıldır istiyordum ve giderken Galatasaray Spor kulübüne kazandırdığı 12 milyon Euro yaptığı en büyük katkıdır.

Saha içi ve dışındaki formsuzluğuna rağmen bu derece büyük bir meblağa satılması ondaki potansiyelin getirisi. Umarım gitti yerlerde mutlu olur ve kariyerini çok istediği Avrupa'da uzun sürdürebilir. Arda'ya kızgın değil kırgınım sadece. Çok şey verebilecekken bunu yap(a)mamasına kırgınım. Atletico Madrid'de forma şansı bulacaktır ve bundan sonra herşey kendi elinde. Artık kafam karışık bahanelerinede sığınamayacak. ya sağlam ve güçlü Arda olacak yada gidip tutunamayanlardan olacak.

Fatih Terim ile yaptığı görüşme sonrası burada kalacağını ısrarlı vurgulmasına rağmen son 3 gün içindeki bu gitme isteğini anlamak güç değil. Arda son 1,5 yıldır gitmeyi kafasına koymuştu. Ancak gerek fatih Terim gerekse Galatasaraylı yöneticelere yüzyüze bu isteğini açıkca dile getiremiyordu. Milli takım kampları sırasında sürekli transfer dedikodusu çıkma sebebide bu diye düşünüyorum. Nitekim yine bir milli takım kampı zamanı Atletico Madrid'e transferi gerçekleşti. 18 Ağustos Perşembe günü basın toplantısı yapacak ve kendince sebepleri sıralayacaktır.

Tüm bunları unutup hem Arda hemde Galatasaray'ın önüne bakamsı gerekiyor artık. Galatasaray'ın yerli oyuncu kaybı kötü oldu ancak Arda kendisine olan güveni boşa çıkartıyordu. Bu sebeple o bölgeye alınacak istikrarlı bir yabancı uzun vadede Galatasaraya çok şey kazandırır.

Son olarak Arda turan ve Sinem Kobal'a Madrid hayatlarında başarılar. Dilerim ki Madridin büyük çocuğuna transfer olsun. Buralar ve özellik Galatasaraya uğramamasıda diğer bir temennim.

Hiç yorum yok: