Pazartesi, Ocak 28

Barusso kimdir?

Ülkemizde Barusso nun daha 1 maçını izlemeden yorum yapan yazarlar çok.Kimisi tipine göre boğa,tank,füzeci gibi yorumlar yaparken kimileride kalas,takoz gibi yakıştırmalar yapıyor.Barusso'yu daha izleyemediğimi şimdiden söyleyeyim ancak hakkında biraz derleme yaptım,görüşümüde en son yazacağım:
Tam adı: Ahmed Apimah Barusso
Ülkesi: Gana
Doğum tarihi: 26 Aralık 1984
Doğum yeri: Akra
Boyu: 1.84
Mevkii: Orta saha
Kariyer verileri: ?-2003 FC Nania 61 (9)
2003-2006 Manfredonia 32 (10)
2006-2007 Rimini 8 (2)
2007-2008 AS Roma 3 (-)
Ganalı Barusso, büyüdüğü şehrin genç takımı olan FC Nania'da oynarken, Gana'nın efsane futbolcusu Abedi Pele tarafından İtalyanlara tavsiye edilmiş ve Manfredonia'ya transfer oldu. Burada 3 sezon boyunca top koşturan Barusso, başarılı futboluyla dikkat çekti ve Serie B kulüplerinin gözdesi oldu.
Modena ve Piacenza'yı reddedip Rimini'ye giden Ganalı futbolcu, etkili futbolunu burada da sürdürdü. Takımın Juventus ve Bologna ile oynadığı maçlarda 'Maçın Adamı' seçilmiş ancak genç futbolcu Rimini'de bacağı kırıldığı için toplam 8 maçta forma giyebildi.
Bu sezon AC Milan, Inter, Fiorentina ve Roma gibi kulüplerin Barusso için girdikleri mücadeleden galip çıkan Roma, Ganalı futbolcuyu kadrosuna kattı. Barusso, Roma ile ilk maçını 7 Ocak 2007 tarihinde takımın Parma'yı deplasmanda 3-0 yendiği maçta oynadı. Siyahi futbolcu bu sezon 5 kez Roma forması giydi.ŞL 'nde ise Manchester karşısında ilk 11'de forma giydi.
Editör görüşü:Barusso hakkında izlemeden sadece şu görüşü yapabiliyorum.Sanırım dedikleri kadar etkili olan ve teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu değil.Ancak bütün siyahlarda olan eziklik duygusundan ötürü görevini kusursuz yapmaya çalışan bir oyuncu.Yani klasik bir savaşçı orta saha adamı.Galatasaray'ın aradığı şuan bu değil.Topla arası daha iyi olan ve oyunu kurabilen bi oyuncu lazım.Şutlarının sert olduğu doğru ancak isabet yüzdesi kötü.Pas yüzdelerini araştırdım gayet güzel.Asıl önemli nokta ise umarım bu transfer sadece 4 aylık kiralık değildir.Adnan Sezgin ağzından kaçırdı bi yerde 1,5 senelik kiralık gibi bişey.Öyle olmasını umut ediyorum.Zira gelecek sene Linderoth-Barusso orta sahası gerçekten güven verir.Önlerindede güçlü bi Lincoln olursa lige renk katarlar.Bu arada müslüman olan zencileri her zaman severim.

Hiç yorum yok: