Salı, Nisan 28

Erciyes Galatasaray Huzurlarınızda

Pazar akşamki maç Galatasaray’ımızın ne hallere düştüğünün acı bir göstergesi oldu. Maç öncesi tribünlere baktığımızda eski başkanların birlik mesajı verme adına maça geldiklerini gördük. Bu bile şuan ki durumun vehametini anlatıyor. Kötü giden birşeylerin olduğunu bilmeleri yinede güzel. Ancak Arda’yı orada görmeyi istemiyorum artık. Bunun nedenini yazının sonunda belirteceğim. Gündemde olmaması gerekli şu sıralar.
Maça geçecek olursak; maç temposuz başladı. Ankaraspor topa hakim olan taraftı. “Erciyes Galatasaray” ise ağır ağır hücum ediyor ve geriye yaslanıyordu. Kornerden gelen gol ile öne geçen “Erciyes Galatasaray” maçın bitimine 66 dakika kalmasına rağmen bu skoru koruma anlayışına gitti. Nonda sağ kanadı, Baros sol kanadı, Lincoln ise göbeği müdafa ediyordu. Kimse kendisine verilen görevi aksatmıyordu. Öyleki top kapıldığında hücumda fovet bölgesinde bir tek kişi bile olmuyordu. Yapılan birkaç  cılız konratakta ise topu kaleye itecek gücü bulamıyordu “Erciyes Galatasaray” . Ankaraspor ise maç boyunca geriye düşse dahi belirli bir oyun planında sahaya yayılıyor ve gol için herşeyi deniyordu. Kötü bir orta yaptılar 89. Dakikada. Morgan Mal Sanctis adlı kişi defansına bırak diyemedi o an dili tutulmuştu sanki. Zira konuşsa seyircisiz sahada sesi rahatlıkla kulağımıza gelirdi. Çünkü maç boyu “Şabani” sesi kulağımızı tırmaladı durdu. Yapılan ortaya Meye hızlı davranıp kafasıyla topu ağlarla buluşturdu ve bende o an artık rahatlamıştım. Çünkü maç boyu  “Erciyes Galatasaray” ın futbolu gına getirmişti bana. Hemen ertesi atakta Mehmet Çakır gole giderken “At Ulan” diye haykırdım ancak gol olamamıştı. 66 dakika sahada uyuyan “Erciyes Galatasaray” uzatma anlarında gol için yükleniyordu şuursuzca. Ancak sahada Hasan ve Ümit gibi eski dostlar vardı. Şarkıda bile unutulan eski dostlar sahada unutulmuyordu. Her maç düzenli şekilde oyuna dahil oluyorlardı. Adı üstünde eski dostlardı. Bu sıralar sahada gözüm Güven’i arar oldu. Gözüm alışmış 70 de oyuna girmesine. “Erciyes Galatasaray” kendi sahasında bir maçı daha galip bitiremeyerek rekorlarına devam etti.
Büyük Galatasaray taraftarı bu sene bu takıma görülmemiş destekler verdik ancak onlar bizi her zaman boynu bükük bıraktılar. Bu yıl bir daha bu gurursuz insanların (futbolcu, yönetici) maçına gitmeyeceğim. Değişmesi gereken şeylerin değişmesini bekleyeceğim. Düzelmeyeceğine şimdiden eminim. Gelecek senede sahada “Erciyes Galatasaray” göreceğiz. Arda Turan ne yaparsa yapsın ceza almayacak. Sezonun en kritik anlarında takımı yalnız bırakanlara hiçbir ceza verilmeyecek. Hatta abartıp bulunmaması gereken yerlerde gezip ekstra ceza alan şımarık çocuklar dahada şımartılacak. Adnan Sezgin ve ekibi  her gün demeç verip bu büyük camiayı küçültmeye devam edecekler. Bunun gibi daha bir çok keyfi olaylar devam ettikçe biz küçülmeyede devam edeceğiz. Vizyon ne kadar güzel bir kelime...

Hiç yorum yok: