Cumartesi, Mayıs 30

Bu Son Veda

Bugün Ali Sami Yen'de büyük bir veda partisi var. Taraftar olarak bizimde buburuk vedalarda payımız çok. Özellikle Hasa Şaş konusunda kendimde dahil bir çok taraftarı suçlu buluyorum. Sadece şu resim bile çok şey anlatıyor. Galatasaraylılığından şüphe duymadık ancak çok kolay yargıladık sanki. Maldinin Milan'da onlarca hata yaptığı maça şahitlik ettim. Ancak bu kadar acımasızca eleştirilmedi hiç bir zaman. Biz ise hemen yargıladık. Bu sezon kötüydü Hasa Şaş, belkide futbol hayatının en kötü senesiydi. Ancak böyle bir vedayı haketmiyor. Galatasaray takımın son maçında kadroda bile olamayacak. Klübede değil tribünde bile izlemeyecek belkide.

Ümit Karan ise ayrı bi konu. Futbol stilini beğenemdiğimi çoğu kez yazdım. Ancak onun son vuruş kabiliyetinin yarısı Hakan Şükür'de olsa idi. Hakan hala İnter kadrosunda olurdu. Tıpkı Hasan Şaş gibi oda buruk ayrılıyor. Önceki futbolculara yapılanlar gibi. Geçen seneki şampiyonlukta ve Gerets li dönemdeki Hasan ile birlikteki performansı şampiyonluğu getirmişti bize. Hafızamda olan bir çok jeneriklik golü var. Geçen yılki Belediye maçında attığı rovaşata golü ise canlı canlı izlediğim için en net hatırladığım golü odur. Üzüiüyorum bu şekilde katkıalrı olan oyuncunun bu şekilde gönderilecek olmasına ve en büyük üzüntüm ise bu sezon golü bulunmamasıdır.

Shabani Nonda; gidecek oyuncular içinde belkide kalamk istemeyen tek oyuncudur. Çünkü bu sezonki isteksiz oyununun başka bir açıklaması olamaz. Geldiği sene yarım sezonda 10 gol ve bir çok asiste imza atarak şampiyonluk yolunu açmıştı kendisi. Topa hakimiyeti ülkemizde asla bulamadığımız tipte bir forvet olduğunu göstermişti bizlere. Ancak onun vedasına çokda üzülmeyeceğiz.

De Sanctis; çok kötü bir kaleci değil. Ancak kritik maçlarda yaptığı hatalar yüzünden gitmesi kaçınılmaz oldu. Avrupa performansı iyiydi bu sezon. ancak ligde yediği basit goller yüzünden bileti kesildi. Leo Franco gelecek deniyor onun yerine. Onunda Sanctis'ten çok üstün olduğunu söyleyemeyiz elbette. Oynarken takıma kattığı enerjisiyle hatırlayacağız kendisini.Sanırım oda böyle bir tarafar deneyimi yaşamaktan memnun olarak ayrılacaktır.

Tugay'ımızada veda ediyoruz bugün. Bugünün yönetim oalrak en doğru hamlesi kesinlikle Tugay'a yapılan jesttir. Ancak bunu bir çok oyuncu için göremedik. Nazmi abinin blogunda dediği gibi verilen yemek tam bir angaryaya dönüşmüştür. Belkide şampiyonluk kutlamsaı için ayırmışlardı o tarihi. Zira 17 Mayıs ve 28 Mayıs arasında 11 gün fark var. İyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha kapatıyoruz bu akşam. Şahsi kanaatim ligi 4. bitireceğimiz yönünde. Sivasspor'u bari bir kez yenelim bu sezon. Gelecek sezon için yapılması gerek transferler konusundada geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum. Tabi Mustafa Sarp gibi bir ismin transferinden sonra yazacağım isimleri klübe katabilecek vizyon olursa yönetimimizde. Herkese iyi seyirler. Beşiktaş'ada tebriklerimizi sunalım şampiyonlukları için.

Hiç yorum yok: