Salı, Ocak 12

Devre Arası Transferleri -2

- Rakibimizle başlayalım. Atletico Madrid transferde hareketli günler yaşıyor.Pongolle Benfica’ya gittikten sonra Juventus’tan Tiago’yu kiraladılar. Arjantinli genç yıldız adayı Lanus'lu Eduardo Salvio’yuda 10 milyon euro karşılığı transfer ettiler. Bu transferi Aguero’nun Chelsea’ye gidişini hızlandırma adına yaptığı dedikodularıda geçiyor. Ancak Cehelsea'nin transfer yasağından haberleri yok yada biz yanlış biliyoruz. Ayrıca Maxi Rodriguez’inde önümüzdeki hafta içinde Liverpool’a imza atacağıda dedikodular arasında.

- Manchester City ise İnter’den Vieira’yı alarak orta sahasını güçlendirdi. Mancini eski öğrencisinde çok ısrarcı oldu. Ayrıca her sene kiralık olarak başka ülkelere göçen Ekvatorlu Felipe Caicedo bu seneyide Malaga forması altında geçirecek. Geleceği bu denli parlak olan bir oyuncu sırf fütursuzca yapılan harcamalardan dolayı başka takımlara hizmet ediyor. Caicedo pek ala bir Tevez kadar olmasada ona yakın olabilirdi kalsaydı.

- İngilterenin sürpriz takımlarından Birmingham kadrosuna takviye yapmaya karar verdi. Orta sahalarına Sporting Gijon Michel’i aldılar 3 milyon pound karşılığında.

- Şili’li Humberto Suazo sonunda Avrupa topraklarına adım atıyor. Meksika’nın Monterrey klübü Suazo’yu sezon sonuna kadar Zaragoza’ya kiraladı. Sene sonunda Zaragoza’nın satın alma opsiyonuda mevcut bu anlaşmada. Zaragoza küme düşmeme mücadelesinde böyle bir golcüye ihtiyaç duyacaktır.

- Liverpool’lu Voronin ülkesine doğru dönüş hazırlığına başladı. Rusya’nın Dinamo Moskova takımına 2 milyon pound karşılıpında transfer oldu. Bundan sonraki durak Ukrayna olacaktır. Voronin’den en iyi faydalanan Hertha Berlin olmuştu. Sonrasında mali olarak takıma katamadılar Voronin’i. Pantelic’te gidince ligin dibini gördüler bu sezon.

- Lucescu Gremio’dan aylar öncesinde transfer ettiği Douglas Costa’ya sonunda kavuştu.6 milyon euro ödediler 19 yaşındaki oyuncu için. Brezilya’dan aldığı oyuncuları parlatıp daha fazla ücrete satma geleneklerini sürdüreceklerdir. Bunun en güzel örnekleri Brandao ve Elano’dur.

- Japon Shinji Ono Avrupa macerasını bitirip ülkesine Shimizu takımına transfer oldu. Bir başka memlekete dönüş haberide Olivier Kapo’dan. Wigan’dan Boulougne sene sonuna kadar kiralandı.

- Süper ligdeki transferler ise şöyle. Beşiktaş Hoffeinheim’lı Razamazan’ı Rüştü ve Hakan’ın yokluğunda kiraladı. Erkan Zengin’i Eskişehire kiralık gönderdi. Erhan Güven'de Antalyaspor'a transfer olarak kendisi için en hayırlısını yapmıştır. Trabzonda sorunların adamı olan Tjikuzu sene sonuna kadar Diyarbakırspor’a kiralandı. Sivasspor ise sezon başı yapamadığı transferleri yapmaya başladı. Blackburn Rovers’ta oynayan Güney Afrikalı Van Heerden’i bedelsiz olarak transfer etti. Manisaspor eski oyuncusu Şener Aşkaroğlu’nu Diyarbakırspordan bedelsiz transfer etti. Ayrıca Ersen Martin ve Malmö’nün Brezilyalı defans oyuncusu Gabriel’ide alarak ikinci yarı için son kozlarını oynadı. Kayserispor Hamidou’nun Afrika Uluslar Kupasında olmasından dolayı Manisaspor’dan Orkun’u sene sonuna kadar kiraladı.

Hiç yorum yok: