Çarşamba, Ekim 19

Çukurca'da Çatışma : 26 Şehit, 20 Yaralı

İnsanın inanası gelmiyor. 24 vatan evladı şehit edilebiliyor bir gecede. Şimdilik 18 de yaralımız var. Gelinen nokta hakkında yazılabilecek çok şey var. Ancak siyasetçiler yine aynı nutuklarla geçiştirecekler. yarın ve ertesi gün şehit cenazelerini izleyeceğiz televizyonlardan. Halkın öfkesini ve içimizdeki sızıyı derinden hissedeceğiz. Ama yavrusunu şehit veren ana ve babanın acısının nedir ki ?

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mehmet Akif uzun yıllar önce dizelere dökmüş herşeyi :

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İnanmak istemeyeceğim kadar acı bir durum , dediğin gibi anne ve babasının acısını düşünemiyorum ! Ben bile bu kadar sarsilmisken onların hallerine nasıl derman olunur sanırım bu imkansız !
Gururla bayrağını taşıdığım, tarihini anlattığım zaferleriyle gurur duydugum ülkemin en utanç verici tarihi yazıyoruz suan ve benim ılerde cocuklarıma böyle nutuklarla dolu ama teoride niyeyse yan gelip yatan bir hükumete sahip oldugumuzu anlatmaya şimdiden dilim varmıyor !!!

Başımız sagolsun! :(

aksilaz dedi ki...

Peki ya vatan evladlarını şehid edenlerin elebaşlarının TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE milletinvekili sıfatıyla oturduklarını. yada vatan evladlarını şehid eden kişilerin Habur'dan ellerini sallaya sallaya, gülerek içeri girdiklerini nasıl açıklayacağız ?

70 milyonluk ülke 600-700 bin hainin oyuncağı olmuşsa bunda büyük suç bu halktadır. Filistin için, Somali için, 1 Mayıs için toplanan yüzbinler neden şimdi orta yoklar ?

Adsız dedi ki...

Ortada yok cunku yqkalalik yapacak bir ülke , iyi gözükecek dünya basını yok , ortada olanlar sen ben gibi ici yananlar digerleri zengin takımı böyle seylere uzak cocuklarıni amerikalarda okutan vatan severler cok mesguller !

Somali falan neysede o hepimiz ermeniyiz diye gezenler nerde ?

O kadar cok söylencem soz var ki !

ryan o'reily dedi ki...

Operasyon yapılması için şehit mi verilmesi gerekiyor? Bacağında bir sorun varsa tedavi edersin geçer kesildiğinde önlem almak doktora o zaman gitmek bir çözüm değildir. Sadece bugün şehit vermedik bu yıllardır olan birşey peki neden çözülemiyor her şehit verdiğimiz günde herkes celalleniyor boş dağlara bomba yağdırıp duruluyor sonuç olarak sadece milletin gözü boyanıyor 1 ay sonra yine aynı olay olacak yine bugünkü gibi tepki herkes büyük konuşacak bitiricez falan bitireceksen şimdiye kadar çoktan bitirmiştin daha kaç kardeşimizin ölmesi gerekiyor??? Bir tarafta çapulcu topluluk bir tarafta tarih kitaplarına bile sığmayan TÜRKİYE peki bidaha sorun kendinize neden senelerdir bitmiyor bu terör??? UYUMA TÜRKİYE UYUTULUYORSUN...