Pazartesi, Ocak 23

Eskişehirspor 0-0 Galatasaray



- Maç sonu Fatih Terim’in demeci yine dobraydı : ''Eskişehirspor bizden iyi oynadı. Sahanın bir galibi olsaydı, bu Eskişehirspor olmalıydı. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Galatasaray'ın mazereti olmaz. Hava sadece bizleri değil, galibiyet ateşimizi de dondurdu. Konuşacak bir şey yok. Saha ve hava şartları iki taraf için de geçerli. Bunu bir nazar boncuğu olarak addediyoruz. Bugün kazanamıyorsan kaybetme kuralı işledi. Bu sevindirici. İlk kez hayatımda bunu öyle diyorum, kötü oynadık.”

- İkinci yarı başladığından beri iyi oynamıyor Galatasaray. Atılan goller bunu engelliyordu. Ancak ilkyarı sonunda olan takım ahengi henüz yakalanamadı. Birkaç maç sonrasında o tempo ve düzen tekrar yakalanır.

- Galatasaray kötü oynadığında kazanmayı beceremiyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise bunun tam tersi bu sene.

- Takımın en iyisi diyebileceğim bir isim çıkmadı. Sadece şundan eminim ; Muslera olmasaydı beraberlikte gelmezdi. Aykut veya Ufuk yer tutuş hatası yüzünden sekerek gelen şutlardan birini tutamazlardı.

- Kazım sağbek olarak epey süre aldı. Sabri kadar oynadı o bölgede. Sabri biran önce form tutmalı. Bu haliyle çekilir gibi değil gerçekten.

- Semih Kaya bu zeminde ve bu şartlar altında iyi mücadele etti. Batuhan gibi silik bir isim karşısında oynaması da avantajıydı.

- Sercan bu takıma maç kazandıracak bir isim değil maalesef. İkinci yarı Elmander hava toplarını koşu yollarını indirdi ancak Sercan’ın futbol zekası kıt olunca suç Elmander’de gibi göründü. Halbuki Baros olsa bu toplarla kaleye kadar gidebilirdi. Sercan daha genç ancak bazı şeyler doğuştan kazanılıyor.

- Melo ve Selçuk tam anlamıyla idare ettiler. Melo gereksiz top tutmalarıyla maçı kaybettirebilirdi. Selçuk bir sakatlığı var gibi geldi bana. Sakınarak mücadele etti.

- Eskişehirspor stoper yerine forvet bölgesine takviye düşünmeli. İskoç golcü Kris Boyd’dan sadece 76 dakika faydalanmaları onların hatası. Zira tecrübesi ve gol vuruşları ile ligimizde fark yaratacak bir isimdi. Neden ayrıldığı konusunda bilgim yok.

- Çarşamba günü Ankaragücü önünde Sercan yerine Kazım Elmander’in partneri olursa daha faydalı olabilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

önce galatasaray ikinci yarı iyi oynamıyor diyorsun sonrada galatasaray iyi oynamadığında kazanamıyor fb bjk kazanıyor dıyorsun. sencede bir tutarsızlık yok mu. ikinci devre bu maça kdr hep kazandınız ve senın dedıgıne göre iyi oynamadan kazandınız demek ki gs kötü oynarkende kazanabılıyor bu sadece rakıplerıne özgü bir durum değil. biraz dıkkat.

aksilaz dedi ki...

@adsız
Bahsetmek istediğim kötü oyun "takım bütünlüğü" idi. sen doğru anlamışsın yazılanı ancak ben yanlış anlatamamışım düşündüğümü.

adsız yerine isminle hitap etmek isterdim.