Çarşamba, Eylül 19

İnönü'de ilk


Sezonun ilk İnönü galibiyeti Elazığa nasip oldu... Ligimizin dördüncü haftasında 3 puanı 3 golle cebimize koyduk. Dört haftada 8 puan hiç fena değil hele ki bizim gibi futboldan başka 40 şeyle uğraşan ve hiçkimsenin birşey beklemediği (Beşiktaşlıların bir çoğu hariç) takım için.

Bülent Uygun yönetimindeki Elazığ ligin en yaşlı ekibi biz ise en genç. Bülent Uygun genelde sert futbol oynatır ve kontradan ilerde bıraktığı cengaveriyle gol arar. Elazığda da bundan vazgeçmemiş ama bu takım o isteklere cevap verebilecek düzeyde değil.

Beşiktaş beklenen onbirle sahaya çıktı belki Almedia ile başlanır diyorduk ama olmadı. İlk 25 dakida iki ekibin savaşıyla geçti. Bu savaş taktik savaşı değil tamamiyle fizikseldi. Elazığ kendisinden fiziksel olarakta daha üstün olan Beşiktaşı taktiksel sertliklerke durdurmaya çalıştı ve başarılıda oldu. Orta alanda VELİ-NECİP-FERNANDES üçlüsü hiç durmadılar, OLCAY-HOLOSKO ikiliside onlara katıldı fakat bu koşu ve mücadeleler pozisyona dönmedi. İlerde Batuhan çok statik kaldı ve aralara koşular yapamadı, Beşiktaş üçüncü bölgede çok top kaybetti.

İkinci yarı Almedia'nın oyuna girmesiyle ilerideki pozisyon varyasyonları arttı ama ilk iki gol duran toptan ! İYİ mi bence iyi hasret kaldık duran toptan gol atmaya geçen sezon başladı bu olay Fernandesin gerçek anlamda katılmasıyla bu sene hiç bitmez umarım. Çağın futbolu ister istemez bunu gerektirmiyor mu? Elimizde Fernandes gibi bir silah var gerçekten çok pis kullanıyor bu topları Sivok ve Toraman gibi gol arayan stoperlerde katılınca her maçta böyle goller izleyebiliriz.

Üçüncü golümüz enfesti. Üstün Alman teknolojisi Hilbert kendi açtığı yolu kendi kapattı, harika gol attı bence. Ben böyle golleri seviyorum. Hilberti ayrıca seviyorum Samet Aybaba olmasa belkide gönderilecekti bu futbolcu önemli bi kayıp olurdu.

Beşiktaş savaşıyor, ısırıyor, sevindiriyor. Orta alanda Fernandes önderliğinde çok formda olan Necip ve Veli ile ileride Olcay ve Holosko'nun azami mücadelesiyle. Sistem ve taktik bumu ya da bumu olacak muhtemelen. İleride daha hareketli uç adamımız olsa (ahh pektemek) daha verimli olabilir. Yalnız bu strateji nereye kadar tutar ki inşallah tutar böyle oynansın şampiyonluk umrumuzda değil! (Sakatlık ve önemli eksikler olmaz devre arasında sağlam 1-2 takviye olursa sürprizler de olabilir)

Maçın 25. dakikasında Sivok kırmızı kartla oyun dışında kalmalıydı ve Elazığ penaltı kullanmalıydı. Hakem önemli bi hata yaptı. Yalnız Beşiktaş 10 kişi kalsaydıda aynı mücadele ve oyunu sahaya sunacaktı belkide sadece 3 puan hanemize yazılmayacaktı.İnönü'de ilk galibiyet önemlidir, malum olaylar olmasaydı ilk inönü mücadelemizde bu olacaktı ma neyse... Bu takımın desteğe ihtiyacı var kapalı üst-170 TL kapalı alt-150 TL tamam FEDA ama Elazığ maçınada bu paralar ağır gelir, Yönetimin buna hakkı yok, taraftar maça gelsin bu oyuncuları alkışlasın, şahlandırsın. @@alpertrgt1

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

Hakemtaş :)