Perşembe, Eylül 20

Manchester United 1-0 Galatasaray



Maç öncesi nasıl oynayacağımız ve kadro hakkında büyük merak içindeydim. Orta sahayı Engin ile destekleyip Umut’u en öne atıp temkinli bir başlangıç bekliyordum açıkçası. Ancak Fatih Terim  her zamanki kurgusunda başladı oyuna. Sir Ferguson ise Van Persie’nin arkasına Kagawa’yı yerleştirdi. Welbeck ve Hernandez’i yedek oturttu.

Hızlı bir başlangıç ve henüz 35. Saniyede verilmeyen net bir penaltı, sonrasında bocalama dönemi ve bireysel hatalar. Carrick’in derslik golü ve goldeki Melo-Dany yerleşim hatası. Amrabat’ın enfes vuruşu ve direk, Hamit’in direk dibini dövmesi ve United’lı oyuncuların hız ve fizik olarak bariz üstünlüğü ile biten bir ilk yarı. Hatalı pas tercihleri ve kaçan fırsatlar.

İkinci yarıda Burak’ın hatalı müdahalesi ve penaltı, Muslera’nın kurtarışı, sonrasında United’ın 60 a kadar hakim oyunu ve Valencia şov. Oyun üstünlüğünü ele almamız ve kaçan fırsatlar. Burak’ın kötü vuruşu sonrası Emre’nin güzel şutunu çıkaran De Gea, Semih ve Dany’nin güzel performansları, son dakikada Aydın’a verilmeyen net bir penaltı daha ve biten bir maç.

Maç sonrası Fatih Terim en güzel notu çıkarmış :

 "Daha alacak yolumuz var.”

Demeci iki takım arasındaki farkı gösteriyor. Manchester’ın hücuma çıkarken gösterdiği sakinlik ve ayapa değil koşu yoluna paslarına imrenmemek elde değil. Dünyada sayılı takımların başındalar bu konuda ve en byük artılarıda bu oluyor. Bizim açımızdan Melo formda olsaydı, sol kanatta daha dirençli olabilseydik, umut sakatlanmasaydı gibi gereçlerde var ancak bunlar giderilebilecek konular. Asıl önemli konu Manchester United gibi oynama alışkanlığını yakalamak. Maalesef ligde bunu yapabilmemiz mümkün değil. Zira çoğu takımımız oyunu yavaşlatma derdindeler.

Şampiyonlar ligine puanla olmasada güzel oyunla ve umutla başladık. Bu seneki hedefimiz son 16 olmalı ve bunu başarabilecek kapasitedeyiz. Gelecek yıllara dair ümitler taşıyacağız ve daha çok çalışıp önümüzdeki yıllarda bu kupayı almayı hedefliyoruz. Satranç oynar gibi hareket etmeliyiz ve her geçen yıl üstüne koyarak ilerlemeliyiz. Şuana kadar bunu başardık ancak kritik süreç bu senenin sonunda; şampiyonlar liginde son 16 ya kalmış, ligde şampiyon olmuş ve daha hızlı oynayabilen bir Galatasaray görmekten geçiyor. 

Hiç yorum yok: