Pazartesi, Kasım 12

Düello

Ligimizde son yıllarda izlediğim en iyi mücadeleydi. Bir maçı izlemekten zevk alınacaksa kıstas bu maç olmalı bence. Pozisyon takibi yordu, bir nefeste tamamlandı. Öyle ki hakemler dahi maçı takip etmekte zorlandılar.

Bursaspor iyi takım, şampiyonluk yaşadıktan sonra garip icraatlarla kendi kendilerini biraz eritseler'de ilk dördü herzaman zorlayacaklar. İnönüye'de kazanmaya gelmişler, oyunu hakkını vererek, kaçak-göçek dövüşmeden oynadılar. Özellikle Batalla'ya hayranım. 10 numara 5 yıldız bir oyuncu.

Beşiktaşımız ise hızlı başladığı ve ilk 20 dakika iyi götürdüğü ilk yarıyı zor tamamladı. Herşey iyi başlamıştı, ilk 5 dakikada 2-3 pozisyona girilmişti. Rakipte aynı derecede saldırıyordu fakat sonrasında oyunda bir kopma oldu ve Bursaspor daha ne kadar pozisyona girerdi bilmiyorum. Fark olurdu o derece. İlk yarının 1-0 geride tamamlanmasını şans olarak değerlendirebiliriz.

Oysa ikinci yarı öylemi, ikinci yarı son sürat sahaya çıkan takım ardı ardına 2 gol bularak oyununda skor üstünlüğünü ele alıyor ve saldırmaya devam ediyordu. Orta alanda Fernandes bu sefer çok yalnız kaldı. Necip ve Veli topsuz oyunda vardı ama topla bi katkıları görünmedi. Bu maçta yeni parlayan Oğuzhan olsaydı daha farklı olurdu tahminimce. 3 gol yedik üçünde de savunmamız kendilerine hiç yakışmayacak hatalar yaptı. Kurgular hep bozuktu. 2 sefer Bursa 2 sefer Beşiktaş öne geçti bu maçta. Üçüncü golümüz  Veli'nin çok tartışılmayacak penaltı pozisyonuyla geldi. Temas var ve penaltı. Bursalı oyuncuda maçtan sonra böyle söyledi onun için üzerinde durmaya gerek görmüyorum. Son dakikada Bursaspor galibiyeti kaçırdı bunu kabul etmek lazım. Oynanan oyun seyir zevki verdi, istenilen puan kazanılamadı ama bu takım bu mücadeleyle bende varım dedi. @alpertrgt1

Hiç yorum yok: