Cumartesi, Mart 2

Ahmet Haldun Terzioğlu - Kür Şad



"Çin bir daha rahat yüzü görmedi. İzleri silinmeyecek korkunun gölgesinde yaşamak zorunda kaldı.

Gecenin karanlıkları hep bir başkaldırının işaretince gölgeler kuruyordu. O kutlu geceden beri Çin, gölgelerden korkuyordu.

Kür Şad’ın ve kırk yiğidinin gölgesi…

Yazık ki o gölgeleri bugün biz arar olduk!
Hem aynı yerde hem uzaklarda…
Destanlara muhtaç olduk!

“Kür Şad” adını unutulmaz kılan destanı yazan bilgenin ruhu, bu adın tarihi yazıtlarda geçen gerçek karşılığının, “AŞİNA CHİE-SHİH-SHUAİ” adlı Türk soylusu olduğunun açıklanmasından, onun yaşadığı çağın bütün gerçek yönleri ile anlatılmasından elbette kut bulacaktır.

Kür Şad’a ad veren, onu destan kılan ve unutulmazlara erdiren Ulu Bilge Nihal Atsız’ın ruhuna kut ile ithaf olunur… "


Ahmet Haldunt Terzioğlu son kitabı Kür Şad'ı bu şekilde tanıtmış. Blogda uzun zamandır kitap tanıtmamıştım bu konuda bir kaç mail aldım ve bu kitapla başlamak iyi olacaktır. Okuduğum kitapları tanıtmaya çalışacağım bundan sonra.

Şuan Enver Altaylı'dan Cia'nın Türk Ajanı Ruzi Nazar'ın hayat hikayesini okuyorum. Gerçek bir hayat hikayesi ve çokca Cia çalışma stili anlatılıyor. Okuması keyifli fakat biraz yorucu.

Ahmet Haldun Terzioğlu'nun Kür Şad kitabından sonra okunması gereken kitapları var. Bu kitapalrı şu sıra ile okursanız taşlar daha iyi oturuyor yerine. Mete han - Kiok Han - Çiçi han bu üç kitap devam hikayeleri gibi. Keza Alper Tunga ve Tomris Han kitaplarıda bu şekilde. Cengiz han ve Bizi Fırtına Vurdu adlı eserleri de Milliyetçi ve tarih meraklısı insanlar için güzel kitaplar. 

Bu vesile ile bilge yolbaşçımız Atsız Ata'yı bize Kür Şad gibi bir kahramanımızı anlattığı için birkez daha anmak gerekiyor. 

Var olsun !

Hiç yorum yok: