Çarşamba, Temmuz 6

Hakkari'de İki Şehit


Fotoğrafa iyi bakın. Sivil kıyafetleri ile arkadan kalleşçe vurulan bu iki kişi Hakkari Yüksekova’da uzman çavuş olarak ülkesine hizmet eden vatandaşlarımız. Sabah saat 7’de görev yerlerine giderken bir kahpeye yakışan şekilde kalleşçe arkadan çekilen tetikle şehit ediliyorlar.

Bir hafta önce yazdığım postta o bölgede görev yapan devlet memuru ve askerlerimizin psikolojik durumlarının araştırılması gerektiğini belirtmiştim. Ve dün yaşanan bu olay her şeyi açıkca ortaya koyuyor. Şehit Murat Özkozanoğlu’nun eşi memleketi Adana’da ve 3 aylık hamile bir şekilde bu acı haberi alıyor.

Diğer şehidimiz Yahya Karakaya ise henüz 50 günlük evliydi. Eşi ise 3 gün önce yanına gelmişti. Nasıl bir yorum yapılabilir ve ne anlatılabilir bu ailelere. Bu işlerin baş müsebbipleri ise daha birkaç gün önce şu ifadeleri kullanmıştı :

Tunceli’de 30 Haziran 1996 tarihinde askerlerin bayrak merasimi sırasında hamile kadın kılığına girerek düzenlediği intihar saldırısıyla 8 askerin şehit olmasına, 29 askerin ise yaralanmasına yol açan Zilan kod adlı PKK’lı Zeynep Kınacı’nın Diyarbakır’daki anma etkinliğinde konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel şunları söyledi :

"Zilan yoldaş özgürlük hareketi açısından önemli bir isimdir. Zilan yoldaş sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır. Sadece Zilan değil, Kürt özgürlük tarihine baktığımızda binlerce sehidimiz var. 18 bin gerilla bu 30 yıllık mücadele yaşamını yitirmiştir. Bunların arasında binlerce kadın arkadaşımız var. Bizim bugun rahat siyaset yapmamızı, bu kadar rahat konuşmamızı bu mücadeleye ve bu arkadaşlarımıza borçluyuz. 30 yılda çok büyük emekler ve çok büyük bedeller verildi. Ancak halen yolumuz var"

Şehir merkezlerinde silah kullanmaktan korkmuyorlar artık. Askeriyede bu soysuzlara dik durmuş ve binlerce leş almış komutanların büyük çoğunluğu suçları yüzlerine okunamadan yıllardır zindanlarda tutuluyor. Bu nasıl bir sabır imtihanıdır anlamak çok güç. Şu insan müsvetteleri Türkiye Büyük Millet Meclisine girmeyi başarıyor. Sebahat Tuncel gibi binlerce şerefsiz ve kansız 35 milletvekili meclise girecek. Ömür boyu devlet maaşını ve imkanlarını kullanma hakkına sahip olacaklar.

Rabbim bu soysuzlardan hesap sorulacak güne ulaştırmaya nasip eylesin. Bütün şehitlerimiz ruhları şad olsun.

Hiç yorum yok: