Salı, Haziran 12

Euro 2012 / D Grubu / Açılış

          2012 Avrupa Şampiyonası D grubu açılışı devlere nasip oldu ve  Fransa- İngiltere karşı karşıya geldi. Bu iki takım resimde iyi poz veriyor fakat sahada malesef... Çok büyük umutlarla ekran karşısına geçtim, ne bileyim İngiltere'den şöyle sağlı sollu ortalar, bindirmeler... Fransa'dan organize pozisyonlar... Malesef  hepsi havada kaldı.
          İlk yarıda İngiltere aman açık vermiyim nasıl olsa atarım oyunu oynarken, Fransa temkinli oyunuyla dikkat çekti. İngiltere fizik olarak güçlü görünsede maç içinde fark gösterecek oyuncu azlığı'nın sıkıntısını yaşıyordu. Fransa ise Ribery'nin kanatlarda şapka'dan tavşan çıkartmasını bekliyordu. Maçın ilk tehlikeli atağı 15. dakikada James Milner ile İngiltere'den geldi. Ashleh Young'ın iyi ara pasında boş kaleye gönderilemeyen  top saç baş yoldurdu. O rahat pozisyonda boş kaleye gol atamıyorsan ne işin var İngiltere milli takımında... Ben olsam hemen çıkartırdım oyundan(şaka şaka) Bu pozisyonların devamını bekledik fakat gelen giden olmadı ...  30. dakikada İngilterenin  fark katacak oyuncusu olan Gerrard'ın serbest vuruşu ve Lescott'un kafasıyla öne geçen ingilizler skoru koruma yolunu seçtiler. Fakat 39. dakika'da sahneye çıkan Nasri hesapları alt-üst etti.  İlk yarı 1-1 sona ererken ikinci yarı ne olacak? acaba düşüncesi bende yoktu açıkçası maçın aynen devam etmesini bekliyordum ki öyle oldu.
          İkinci yarı biraz daha hızlı başlayan Fransa İngiliz sert savunmasını geçemedi. Yer yer Fransa'nın cılız ataklarını gördüksede bu kimseyi tatmin etmedi. Fransa gibi bir takımda Ribery'den başka top yapacak adam yoksa, Benzema ceza sahasında tek başına çırpınıyorsa Blanc'nında Domenech'den pek farkı yoktur benim gözümde. Son dakikalarda iki takım adına'da pozisyonlar olsa'da maçın skoru değişmedi  ve maç 1-1 sona erdi.
          Bu maç beni oyuncusuyla sahada oynana oyunla ve de teknik direktör performanslarıyla hayal kırıklığına uğrattı, Euro 2012'nin şu ana kadarki en kötü maçı bu maçtı.
         D grubunda günün ikinci mücadelesinde Ukrayna- İsveç mücadelesini izledik. Bu maç için Sheva böyle istedi desek yanılmış olmayız sanırım. Günün ilk maçına nazaran sahada gösterilen mücadele, daha doyurucu ve güzeldi.
          Ev sahibi Ukrayna seyircisininde müthiş desteyiğle maça hızlı başladı, ilk yarıda isveç'te pozisyon bulsada Ukrayna daha baskı kuran ve pozisyon üstünlüğü olan taraftı. İsveç Zlatan önderliğinde bişeyler göstermeye çalıştı. Fakat takım oyununu daha iyi oynayan Ukraynaydı kuşkusuz.
          İkinci yarı başlangıcında İsveç hızlı başladı Ukrayna hafif endişelensede toparlanmasını bildi. Zlatanın golü Ukrayna tribünlerini korkutsada Sheva sahneye çıktı ve 5 dakikada 2 gol bularak takımını galibiyetle tanıştırdı. Maçın ensantenesi olarak Zlatan ve Sheva rekabeti, turnuvanın en uzun takımı İsveçin iki kafa golüyle mağlup olması gösterilebilir.
          Bu iki takımın mücadelesi günü kurtardı ve aynı zamanda D grubunda hesapları alt-üst etti. Sanırım bu iki takım hem İngiltere hem de Fransayı rahat yener.@trgtalper

Hiç yorum yok: