Pazartesi, Haziran 11

Hırvatistan 3-1 İrlanda, C Grubu


C grubunun diğer maçı öncesi grubun iki favorisinin berabere kalması iki takım adına da şanstı. Nitekim Trapattoni bunu vurgulamış maç öncesi.  İrlanda elemeler boyunca aynı 11 le başladı maçlarına. Turnuvayada bu  11 ile çıktılar. Trapattoni gücünün yani güçsüzlüğünün farkındaydı ve bunu takım oyunu ile güçlendirmeye çalışıyordu. Az gol yemiş olmalarına fazlasıyla güveniyordu Trapattoni.  Hırvatlar ise bizi hakederek elediler ve turnuvaya geldiler. Bilic’in oyun felsefeside oynamak üzerine ve bu grupta her maçları zevkli geçecek.

İrlanda Keane – Doyle, Hırvatlar ise Mandzukic- Jelavic ikilisi ile gol arayacaklardı. Defans hatlarına bakıldığında ise irlanda daha ağır basan taraftı kağıt üzerinde. Beşiktaş’tan tanıdığımız Gordon’un ilk 11 de olması Hırvatlar için üzücü olmalı.  Hırvatların Modric-Vukojevic-Perisic-Rakiticli top ayağına yakışan orta sahası iki takım arasındaki farkın göstergesiydi. Hırvatlar maça etkili başladı ve Mandzukic’in düşerken vurduğu kafa topu Given’ın topu görememesi nedeniyle ağlarla buluştu ve Hırvatlar maçtaki ilk şans golünü buldu diyebiliriz. Bu golde Srna’nın kendine has çizgi koşusu golü getiren etkendi. Sonrası irlanda pozisyon üretemedi ancak kazanılan duran top sonrası arka direkte Ledger, Corluka’dan daha önce davranınca beraberliği kazandırıyordu takımına. İlkyarının son dakikalarında ise Jelavic şans eseri önünde bulduğu topu ağlara göndermekte zorlanmadı.  Soyunma odasına Hırvatlar 2-1 önde girdi.

İkinci yarının başında ise yine Mandzukic’in kafa vuruşunda direğe çarpan top Given’ın kafasınada çarpınca Hırvatlar farkı ikiye çıkardılar. Bu gol sonrası Hırvatlar riske girmeden oynarken İrlanda  ise kendisi stilleri dışında olan etkili hücum etmeyi beceremediler. Hırvatların tek yardımcısı Gordon oldu ancak hakem Keane’e yapılan müdahalede penaltı kararını vermeyince maç kısır bir döngüye girmiş oldu. İrlanda’da sonradan oyuna giren Cox ve Walters etkili oldular ve ispanya maçında forma şansı bulabilirler. Hırvatlar ise İtalya önünde büyük bir sınav verecekler. Alacakları bir puan gruptaki şanslarının belirleyicisi olacak. Bilic’in korkusuz futbolundaki zayıf nokta stoper bölgesi. Gordon yerine Vida ile başlarsa sürpriz penaltı ve kart riskini bir nebze indirebilir. Gönlüm italya ve Hırvatistan’ın gruptan çıkmasından yana.

NOT : Euroleague ve bir çok büyük organizasyonda kullanılan Wildcard sistemi Avrupa Futbol şampiyonası içinde kullanılmalı. Ekstra bir hak baraj maçlarında elenen takımlardan birine verilebilir. Veyahut Uefa tarafında seçilecek bir başka takım içinde kullanılabilir. Bu turnuvada Sırbistan, İsviçre, Belçika ve Karadağ’dan herhangi bir ülke burada olsa çok daha renkli bir turnuva olurdu.

1 yorum:

ryan o'reily dedi ki...

İrlan nekadar zayıf olursa olsun Hırvatistan sürekli isteyen futboluyla tat veriyor