Cumartesi, Ağustos 18

Premier League Başlarken



 Geçtiğimiz yıl videodaki gibi bir sonla noktalanan İngiltere Premier ligi bugün başlıyor. Kısa bir değerlendirme yapacak olursak;

Manchester City ; Son şampiyon kadrosunu korudu ve Everton'dan Rodwell takviyesi ile lige başlayacak. Oynayacakları oyun geçtiğimiz yıldan farklı olmayacak. Defansta Kompany, orta sahada Yaya Toure ve forvette Kun Aguero'nun muazzam performansları devam ederse ligde sorun yaşamazlar.

Manchester United ; Sir Ferguson trajedik sondan etkilenmiş ve takıma iyi isimler takviye etti. Kagawa ve Van Persie aradığı isimler olabilir Ferguson'un. Dar bir kadro ile yıllardır iyi götürdüler ancak bu tip hamlelere ihtiyaçları vardı. özellikle hücum hattı izlemeye değer olacak. Young, Welbeck, Rooney,Chicharito, Nani ve Valencia'nın yanına ekledikleri Kagawa ve Van Persie ile zorlu maratonu daha rahat sürdüreceklerdir. Rooney-Van Persie ikilisi şimdiden heyecan yaratıyor.

Chelsea ; Şampiyonlar liginin beklemedikleri bir sezonda gelmesi onlara en büyük sürpriz oldu. Bu sebeple mantıklı hamlelerle takımı güçlendirdiler. uzun vadeli bir kadro kurmak niyetindeler ve transferleri 3 genç isim Hazard, Marin ve Oscar. Özellikle Mata'nın üzerine düşen yükü hafiflettiler. Hazard ve Oscar takıma ne kadar çabuk adapte olurlarsa Chelsea o derecede başarılı olur. Defans hattında kusursuza yakınlar, orta shada yaratıcı eksikiği giderdiler ancak forvette verim alacakları muamma. Torres ve Sturridge ellerindeki forvetler. Çin'e giden Drogba'yı arayacaklardır. ayrıca Lukaku hala hazır görünmüyor ki kiralandı. Transferin son günlerinde bir forvet transferi gelirse şaşırmamak lazım. Falcao aradıkları isim olabilir aslında.

 Arsenal ; Van Persie konusunda sağlam tokat yediler. Yıllarca iyi performansına rağmen sakatlıklarına göz yumdular ve sakatlanmadan tamamladığı ve yıldızlaştığı ilk sezon sonrası gitmesi onlar adına üzücü oldu. Bu gidişe hazırlıksız yakalanmadılar anca Van Persie kalitesinde bir isim forvet hattında kalmadı. Podolski, Giroud ve Cazorla iyi transferler. özellike Cazorla takıma Mata, David Silva etkisi katabilir. Ancak şuan ki sorunlar Alex Song olacak gibi. Barcelona bu transferde ısrarlı ve istediğini alacak düzeye geldiler. Gerçi Song'u bu denli etkili yapan Arsene Wenger'in sistemi oldu. Song'un bu düzeye gelmesi 3 sene sürdü ve Wenger yeni bir Song yaratacak kapasitede bir isim bulabilir. Nuri Şahin'in olası transferi güzel olur. Bu sezon Jack Wilshere'dende bekledikleri katkıyı alacaklar. Şampiyonluk yarışında son noktaya kadar gidemeseler de her zaman üst sıralarda olacaklar.

Liverpool ; Premier ligdeki gönül bağım olan tek takım. ancak son yıllarda dibe doğru gidiyorlar. Her sezon yeni bir başlangıç yapma niyetindeler ancak bir türlü o kimya oluşmuyor. Galatasaray'ın terim öncesi dönemine benzetiyorum aslında. Takımdaki gelenekçi isimlerle yolları ayırıp bu denli bir yapılanma yapabilseler belki daha başarılı olacaklar. Ancak transfer konusunda o kadar başarısızlar ki tez konusu olacak düzeydeler. Carrol için verilen 40 milyon ve asla unutamayacağım Robbi Keane verilen 20 milyon bunların başında. Bu sezon Swensea'nin başarılı antrenörü Brendon Rodgers ile anlaştılar. Rodgers'ın Sewensea'si pas sistemine dayalı bir ekipti. Barca sonrası en fazla topa sahip olan takım Swensea idi. Ancak Liverpool'a bu yapı uyacak mı soru işareti olarak duruyor. Kadroya bakınca orta sahada ki uyumun ne olacağını kestirmek güç. Transferler Swensea'den 19 milyona alınan Joe Allen, Roma'dan 11 milyona alınan genç Borini ve meşhur Heerenveen li Assaidi. Premier ligde şampiyonluk zaten hayal ancak bu kadro şampiyonlar ligine gidebilecek düzeyde de değil.

Tottenham ; Andre Villas Boas ne yapacakları şuan için net değil. Ancak Villas Boas'ın elinde çok kaliteli bir kadro var. Bunu değerlendirmesi durumunda Tottenham Arsenal ile kıyasıya bir yarışa girer. özellikle Jan Vertonghen ve Sigurdsson transferleri çok yerinde. Modric'in olasalı Real Madrid transferi sonrası yerine Sigurdsson aynı çizgide gidebilecek bir isim. Geçtiğimiz yıl forvet sorununu Adebayor ile çözmüşlerdi ancak bu sezon Adebayor City'e geri döndü. Yine kiralanman durumu var ve bu onlar için çok önemli bir hamle. Şuan için Defoe'den başka bir forvete sahip değiller. Tottenham ligin kaliteli ekiplerinden ve izlemesi keyif veren takımlarının başında gelecek diye düşünüyorum.

Kısaca tahminlerim ; şampiyonluk City ve United arasında geçer. Chelsea bu iki takımı 30. haftaya kadar takip edecektir. Arsenal 4. olmaya en yakın takım. Sonrasında ise Tottenham, Newcasle, Everton ve Liverpool kendi aralarında avrupa ligi yarışı yaparlar.

Kagawa ve Van Persie ile United şampiyonlukta bir adım önde diye düşünüyorum. Ancak Chelsea'den Falcao hamlesi gelirse onlarda bu iki takımı çok zorlayacaklardır.

Hiç yorum yok: