Pazartesi, Kasım 19

Hayret


Hayret! gerçekten Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada 3 puanı cebimize koyduk. Üstelik ligin gizli lideri Antalya deplasmanında üstelik 5 golle. Şuan herşey yolunda gibi, gerisi Allaha emanet tabiki yalnız hatalar'dan ders çıkarıp ileriye olumlu adımlar atarsak güzel şeyler olabilir.

Futbolun güzelliği,meyvesi GOL. Attıkça keyifleniliyor, keyiflendiriyorsunuz. Yalnız bunu yaparken bu gollerin kayda değer olabilmesi için attığınızın yediğinizden fazla olması gerekir. Hem her zaman bu kadar atamayabilirsiniz, yemeyebilirsinizde ama atmak işini kolay yapıyor kolay yiyorsanız YEMEMEK daha öne çıkıyor.

Beşiktaş şuan kolay atıyor, kolay pozisyon buluyor. Yani GOL olayını çözmüş görünüyor. Bunu kime karşı yaptı ya da yapıyor dediğimizde karşımızda Galatasaray, Karabük, Mersin,Bursa, Antalya çıkıyor. Yani kendine güvenen, top oynamaya çalışan ekipler. Bunlara karşı oynayıp atıyor ve atacak gibi görünüyor. Çok gol yeme olayına baktığımızda defans oyuncuları'nın kişisel kariyerleri fena değil yani kağıt üzerinde böyle goller yememeliyiz(uğur boral hariç, sol kanadımız otoban gibi). Demekki   bireysel defans  hatalarından çok   takım savunmasına dikkatleri çekmek lazım. Gol atmayı düşünen takım gol yemeyi düşünmüyor mu? ya da gol yeme olayını çözemiyor mu? Bence ikincisi. Önce gol atmayı çözen teknik heyet şimdi gol yeme üzerine çalışacak ve çözecek umarım.

Antalya deplasmanı zor olacak aynı zamanda gollü geçecek izlenimi veriyordu. Nefesleri kesti bu mücadele. İki ekipte sıkı oynadılar. Beşiktaşta Fernandes, Oğuzhan, Necip üçlüsü bu kadar üretken olup, Almedia'da gol yüzdesini yüksek tuttuğu sürece problem yok. Takım istiyor istedikçe de karşılığını alıyor alacakta. Çok hava ya girmemeli ileriye sağlam adımlar atmalı. Yalnız bizim ligin dibine demir atıp, 10 haftada Samet Aybabayı gönderileceğini söyleyen zihniyet nerelerde görmek isterim. Liderle aramızda 3 puan fark var, devre arasına bu farkla girilir ya da buralarda tutunursak, devre arası minimum 3 doğru takviyeyle neler olur, göreceğiz.@alpertrgt1

9 yorum:

aksilaz dedi ki...

ofsayt golüde yazsaydınız :) Tüpçü iyi çalışıyor

ryan o'reily dedi ki...

ofsayt değil 30 cm geride Almedia, Lig tv'de Markus MErk açıkladı bunu.izleyiniz

aksilaz dedi ki...

Markus Veliyede penaltı demişti sanırım.

ryan o'reily dedi ki...

onu bilmiyorum, takip etmedim, penaltı zaten o pozisyon.

aksilaz dedi ki...

Tabi canım penaltıydı.

Aslında bide Toramana vardı ama onada rüzgar dokunmustu. Burak'tan daha güzel atlamıstı yere.

ryan o'reily dedi ki...

nerde, nezaman atlamış? buraktan güzel atlayanı,zıplayanı yok.belli kimin ne yaptığı.Beşiktaş,eskişehir,kayseri bildiğim maçlar.bu maçlarda lehinize verilen,rakiplerin aleyhine verilen kararlar açık.kimse görmüyor .eminim diğer bir çok maçta da vardır.bizde bunları yazalım artık böyle olacak bu iş.

aksilaz dedi ki...

hepsi bir yana fenerin açıklamya baksana ;

"Futbolun, "Fenerbahçe'ye karşı oynanan bir oyun olduğu gerçeği" artık tüm kamuoyunca bilinmektedir."

ryan o'reily dedi ki...

malesef nasıl bir oyunmuş bu açıklasın aykut. şike varsa hocalığı bırakıyordu, rıdvanda yorumculuğu.yazıklar olsun milleti oyalıyorlar. her yerlerini yırttılar bir kere aleyhlerine karar verildi die. emre,lugano kasaplık yaparken,voleybol oynanırken,bağıra bağıra onaylanmış şike yaparken ne kadar iyiydi.nasıl bi medyadır,nasıl bi destektir anlaşılmaz.

aksilaz dedi ki...

Fırat Aydunus ile geçtiğimiz yıl ofsayt golle Trabzonu yendiler ses etmediler.

Basın zaten köleleri gibi. Muslera geçtiğimiz yıl Karabük maçında 12. dk da kırmızı kart görünce ses çıkartmayanlar bugün adalet bekçisi oldular.

Aykut nasıl içten pazarlıklı ve sinsi bir orospu çocuğu tarifi yok. Rıdvan yine biraz daha dobra konuşabiliyor ve tarafgirliğini vurguluyor. Ama Aykut'un hareketleri karaktersizlik örneği.