Perşembe, Ağustos 6

Galatasaray 6-0 Netanya


35 yaşında Emre Aşık ilk kez topla 40 m depar atıyor, sonrasında ara pası ile Aydın'ı kaleci ile başbaşa bırakmayı deniyor. Bu depar ve pas dikine olunca bu maçın yorumunu yapmak tarifsiz bi zevk verir. Bunlar bir devrimin ayak izlerini, bir başlangıcın ilk adımları hissini uyandırmayan bir Galatasaraylı yoktur bu gece. Mor inek espiriside gerçek oldu bu gece. Oynadıkları futbola çok çalışmış futbolcular.


Oynanan futbol hakkında bir çok söz söylenebilir. Ancak denecekilk şey bu takım değişiyor ve her maçta daha güzel daha otoriter bir futbol oynamayı başarıyor. Bu katlanarak büyüyecek diye umuyorum. Keita Ali Sami Yen tribünlerini bu sezon çok ayağa kaldıracak. Topla bu kadar seri, teknik ve güçlü bir kanat oyuncusunu Ribery'den beri görmemiştik. Aydın Messi vari hızlanmasını gücüyle birleştirebilecek. Yaptığı ortalar ve dribligleri öldürücüydü maç boyu. Linderoth ve Uğur gayet diri ve istekli göründüler. Uğur gerçek bir winger olduğunu gösterdi sık sık. 90. dakikada bile atağı düşündü dün gece. Emre Güngör ısındıkça iyi olacağına inanıyorum. Onun seriliğine ihtiyaç olacak bu sezon. Ve Nonda; dün gece çok etkili olmasada üç gol atarak tecrübesini göstermeyi başardı. Frikik golüne ise ayrı bi sevindim. Zira bu gol sayesinde Avrupa maçlarında iç sahada alınan en farklı skor oldu. Neucahtel zaferi nasıl bir başlangıç olduysa bu maçta ilerki yıllarda bir başlangıç, ilk adım olarak hatırlanabilir.



Dün akşam ki sistemin güzel işlemesinde Linderoth ve Barış'ın diri oyunlarının katkısı çok büyüktü. Tabi ki Arda bir maestro gibi yönetti Galatasaray'ını. Top daha bi yakıştı ayağına kaptanlıktan sonra. Topu her ayağına alışında ayrı bir hava estirdi. Sahadaki 21 oyuncudan farkını belli etmeyi başardı. Bugünlerde Xabi Alonso ve Aquilani gibi isimlere o paralar ödeniyporsa Arda neden bir Kaka kadar etmesin ki ? Kewell yedekten gelerek iki gol attırdı. Özellikle Nonda'ya verdiği kafa pasındaki zamanlama müthişti. Defans hattı öne çıkarak rakibi sıkıştırmayı çok iyi yaptı. Ancak zayıf rakip oluşuda bunda en büyük etkendi. Yine Rijkaard sistemini ve istediği futbola her maç daha çok yaklaşıyor.

Elano bu takıma nasıl ve nereye monte edilecek bunu hep birlikte göreceğiz. Dünkü gibi maçlarda Linderoth - Barış ikilisinin birinin yerine oynasa skor uçup gidecekti. Ancak daha üst turlarda o ikiliden oluşlan bir orta saha ile çıkmamız mümkün değil diye düşünüyorum. Rijkaard bir şeyi daha çok iyi başarıyor. Takım içindeki rotasyonu iyi yapıyor. Herkes oynama fırsatı yakalıyor ve böylece geçen yıllardaki gibi avrupa sonrası ligde puan kaybı azamiye düşecektir. Pazar günkü Gaziantep maçında daha farklı bir 11 çıkacak ve o çıkan oyuncularda enaz bu akşamki gibi ne yapmak istediğini bilerek çıkacaklar sahaya. Geçen seneye göre en önemli avantajda bu olacak ...


Hiç yorum yok: