Pazartesi, Ekim 19

Galatasaray 4-3 Trabzonspor #9

Maç hakkında oynanan oyun dışında yazacak çok şey var. Bunu derbi öncesine bırakmak istiyorum. Rijkaard'ın maç sonu demeci zaten herşeyi açıklıyor. Yazının sonu ekleyeceğim. Maçın kırılma anı resimdeki andır. Serkan biraz becerikli ve soğukkanlı olabilse takımını öne geçirecekti. Ancak gereksiz bir vuruş denemeyi tercih etti.

İlkyarıda boğucu bir Galatasaray baskısı vardı. Golün geleceği belli ediyordu kendini. Keita ve Kewell rahat oynadıkları için tehlikeyi üreten isimler oldular. Arda Turan'daki statik oyun devam ediyor. Mücadele etmemeyi tercih etmeye başladı. Bu hem kendisi hem Galatasaray için dezavantaj. İlk golde Sabri güzel hareketlerle topu içeri kesti, Kewell ise artık alıştığımız yarım volesiyle işi bitirdi. İkinci gol ise tesadüfen geldi. Sylva sert gelen topu içeriye attı. Trabzonspor golden sonra etkili oldu ve onlarında attığı gol şans ile oldu.

İkinci yarı tam bir kabus oldu. Bu kadar silik ve panik oynayan bir Galatasaray'ı görmemiştim. Herşey lehineydi ancak takımda yinede panik havası hakimdi. Bunu çözmek Rijkaard'a bağlı bir olay değil. Tecrübeli oyuncular bile panik yaptılar ve bir türlü çıkamadılar o havadan. Colman'ın attığı enfes gol ise izlemeye değer tek goldü. Ayhan'ın büyük hatası var bu golde. Kaptırdığı top 5 sn sonra gol oldu. Servet'de çok rahat vurdurdu bu pozisyonda. Sonrasında ise yine ne oynadığını bilmeyen bir Galatasaray vardı. Barış - Kewell değişikli takımı biraz hızlandırdı. Arda ve Baros'un golleri ile tekrar rahatladığımızı sandık. Ancak Gökhan'ın defans arasına yaptığı koşu sonrası attırdığı gol moralleri bozmaya yetti. Maçın bitiş düdüğü çaldığında sahadaki temaşa bitmiş ve zorluklarla gelen 3 puanın sevinci kalmıştı geriye.

Takım savunması kurgusunda giderek zayıflama var takımda. Sene başlarında daha çok mücadele ediyordu Galatasaray. Ancak şu sıralarda yenilen gollerin basitliği can sıkmaya başladı. Ayrıca Leo Franco konusu hala bir muallak. İlk golü çıkarabilirdi, ikinci golde ise durduğu yer yanlıştı. Hala maç kazandıran bir kaleci. Volkan bu konuda çok başarılı. Zaten aradaki farkta bu yüzden oluştu. Son olarak söz Rijkaard'da :

“Yapılan hataları sadece defansa mal etmemek lazım. Ortada bir hata varsa bunu takım olarak yapıyoruz. Bugün baktığımız zaman üç gol yedik ancak burada sorun sadece defans kurgusunda ya da o bölgede görev yapan oyuncularda değil. Orta sahada da çok basit hatalar yaptık. Bu hataları ortadan kaldırmamız lazım”

Hiç yorum yok: