Cuma, Ekim 1

K. Karabük - Galatasaray Maç Öncesi

Dört haftadır süren galibiyet serisini beşe çıkarmak için Karabük deplasmanına çıkacak Galatasaray. Her şey rayına oturuyor derken dün akşam üzeri Karabük deplasmanına gidecek kafilede Servet Çetin’in olmadığı haberi düştü ajanslara. Frank Rijkaard kadro dışı bırakmıştı bu deplasman öncesi. Nedeni konusunda çeşitli spekülasyonlar var. İlki Servet’in yedek takımda oynatılması sonucu isyanı, bir diğeri ise Servet’in antreman sırasında bir an için Frank Rijkaard taklidi yapması.

İlkini ele alırsak Rijkaard Servet’i yedek takımda oynatması çok doğal. As oyunculara karşı kendini daha rahat test edebilir. Tabi Servet’in bunu idrak etmesini beklemekte zor. Son haftaların en formda oyuncusu olduğu da bir gerçek. Rijkaard forma konusunda her zaman adaletli davranmıştır. İyi oynayan oyuncuyu bir sonraki maç kesmedi buradaki 1,5 yıllık süresi içinde. İkinci nedene gelirsek ne yaptığını bilmeden yorumlamak yanlış olur. Düşüncem Rijkaard’ın haklı olduğu yönde.

Bu Servet’in ilk vukuatı değil. Son da olmayacaktır takımda kaldığı süre içinde. Esas üzerinde durulması gereken nokta; takım belirli bir düzey yakalamışken ve pozitif sinyaller gelirken böyle bir olayın yaşanması takımı nasıl etkileyecek. Servet eğer haksız ise cezası şimdiden kesilmeli. Ne kadar iyi futbolcu olursa olsun takım bütünlüğü her zaman daha önemlidir. Ve bu bütünlüğe birkaç kez darbe vuran bir ismi o takımda tutmanın her iki tarafa da zararı vardır.

Maça dönersek Karabük evinde kaybettiği Beşiktaş maçı sonrası yenilgi yüzü görmedi. Kasımpaşayı deplasmanda, Gençlerbirliği’nide evlerinde yendiler. Geçtiğimiz hafta ise Konyaspor deplasmanında 2-2 lik eşitlikle bir puan aldılar. Kolay gol bulabilen bir ekip ve bu konuda Cernat – Emenike uyumu gerçekten sağlam. Ceza sahası önünde Cernat durdurulabilirse Karabük hücum gücüne büyük sekte vurulmuş olur. Emenike ise bu ip maçlarda ekstra oynaması beklenen bir isim. Fiziki açıdan Servet baş edebilirdi fakat yerine oynayacak oyuncu kim olursa olsun zorlanacaktır. Karabük defansının da kolay gol yediğini unutmamak gerekiyor.

Galatasaray ise son haftalarda ideal 11 ine doğru evriliyor. Eksiklerin katılımıyla daha güçlü hale geleceği bir gerçek. Ancak gün itibari ile şöyle bir kurguyla sahaya çıkması muhtemel :

Kalede Ufuk artık yerini sağlamlaştırdı. Defans dörtlüsünde tek sıkıntı Servet’in yerine oynayacak isimde. Gökhan Zan ilk sırada ki isim. Maç eksiği en büyük dezavantajı olur. Fakat Rijkaard hızlı Ali Turan’ıda kullanabilir burada. Diğer isimler ise Serkan – Neill – İnsua olacaktır.

Orta sahada Cana – Ayhan ikilisi devre sonuna kadar bozulmamalı. Önlerinde Misimovic ve onun yanlarında Aydın ve Pino. En uçta ise Kewell yer alacak.

Karabük stadının bakımda olması seyir zevkine gölge düşürse de bu akşam hareketli ve gollü bir maç bekliyorum. Galatasaray’ın kazanması da normal sonuç olur. Maçı kazanmanın en büyük şartı Ayhan – Cana ikilisinin konsantrasyonunu maç boyunca kaybetmemesi ve defansif açıdan pozisyonlarını sürekli muhafaza etmeleridir.

Herkese iyi seyirler.

Kardemir Karabükspor – Galatasaray
Saat : 20:00
Hakem : Aytekin Durmaz




Hiç yorum yok: