Perşembe, Eylül 15

Avrupalı Kartal Vol.1




Bu maç önemliydi Beşiktaşımız için kötü başlanılan ligten sonra taraftarın gönlünü alabilmek için önemli bir fırsattı şüphesiz. Ayrıca büyük takım hiçbir zaman 2 maç üst üste kaybetmezdi bunun ispat edilmesi gerekiyordu.


Rakip Maccabi beklediğimden kötü performans gösterdi yalnız bunda Beşiktaşın inançlı oyununun etkisi tartışılmazdı.


Etkisiz, kötü rakibi karşısında Beşiktaş kozlarını iyi kullanarak galibiyeti hakederek aldı, bu konuda itiraz edecek olan yoktur sanırım. Geçen sezondan beri söylediğim "bu takım ilk golü ne kadar erken bulursa o derece etkili ve keyif verici olur rakip kim olursa olsun" bunun yanında sağlam savunma kurgusu ve akıllı ortasaha oyunu eklendimi tadından yenmez.


Dün gece bunun bir kesitini izledik fakat rakibide göz önünde bulundurarak kendimizi kandırmamamız önemli. Dün geceki kadroyla es-es maçındaki kadro arasında (cenk-rüştü),(toraman-ekrem), (veli-aurelio) değişiklikleri dışında kurgu olarak bi fark yoktu yalnız savunma kurgusu daha sağlam, orta saha daha akıllı, hücumsa daha bitiriciydi kuşkusuz.


Neydi 5 günde bu kadar farkettiren oyunda bu oyuncularmı tabiki hayır... İnönü'nün atmosferi, Avrupa arenası ve kulağı çekilmiş topçular daha başkada bi açıklaması yok bu işin. Evet nöbetçi hocamız "büyük takım 2 maç üstüste kaybetmez dedi" ama büyük takım oynadığı futbollada istikrarlı ve ümit verici olmalıdır umarım biz bu ümidimizin karşılığını ilerleyen haftalarda görürüz.




Sakatlanan Almedia'nın yerine oyuna giren Edu beklentilerin dışında, uzun zamandır futbol oynamamış takoz bir futbolcu izlenimi vermedi değil hani... Ama adam golünü attı be hoccam... Sakatlanan Bebe ile alakası yok öylesine alındı gibi görünüyor ama kesin hüküm vermemek ve oyuncunun ilerleyen haftalardaki futboluna bakmak daha doğru olur sanırım, umarım yanılırım ve inşallah Almedia denildiği gibi 3 hafta sahalardan uzak kalmaz.


Rasgele...

Hiç yorum yok: