Salı, Eylül 27

Terör ...


Sokakta 4 kişi yürüyordu ancak aslında 5 kişi idiler. Baba, anne ve iki kızı. Kızlar 6 ve 8 yaşlarındaydı. Ailenin yeni bireyi ise en güvenilir yerdeydi. Anne karnındaydı ve bir ay sonra o güzel fakat terör bulutu ile kaplanmış topraklarda dünyaya merhaba diyecekti. Güzel bir sonbahar akşamıydı; belki bir ziyaretten dönüyorlar, belki yürüyüşe çıktılar ailecek. Ne farkederdi ki aile olmanın lezzetini tadıyorlardı.


Polis otosuna yakındılar ve ne olduysa o anda oldu. Kalleş kurşunları yağmaya başladı ve ailenin tamamı bu kurşunlara hedef oldu. Anne ve küçük kızı olay yerinde yaşamlarını yitirdiler. Baba ve diğer kızı ağır yaralandılar. Dünyanın en güvenilir ve sıcak yeri olan anne karnındaki bebek ise yaşatılmaya çalışılıyor. Babanın durumu çok ağır. Yaşasa dahi ömür boyu altından kurtulamayacağı bir yük var artık. Ya 8 yaşındaki kız çocuğu ? Hepsinden öte dünyaya annesiz merhaba diyen o bebek ?


İşin siyasi vs yönünü düşünmemek lazım. Bu olay terörün gerçek yüzünü apaçık gösteriyor. Pkk denilen unsurun acziyetini gün ışığı gözler önüne seriyor. Fakat hala bu ışıktan gözleri kamaşmış ve göremeyenler var.

Hiç yorum yok: