Çarşamba, Eylül 14

Road to Münih 1.1

E Grubu
Chelsea 2-0 Leverkusen ( 67 Luiz, 90 Mata )
Genk 0-0 Valencia

F Grubu
Borussia Dortmund 1-1 Arsenal (88 Perisic - 42 Van Persie )
Olimpiyakos 0-1 Marsilya ( 51 Lucho )

G Grubu
Apoel Nicosia 2-1 Zenit ( 73 Manduca, 75 Almeida - 63 Zyryanov )
Porto 2-1 Shaktar Donetsk ( 28 Hulk, 51 Kleber - 12 Adriano )

H Grubu
Barcelona 2-2 Ac Milan ( 36 Pedro, 50 Villa - 1 Pato, 90 Thiago )
Viktoria Plzen 1-1 Bate Borisov ( 45 Makos - 68 Bressan )


Chelsea zorlandığı maçta Leverkusen'i David Luiz'in yaptığı sürpriz çıkışta attığı golle geçmeyi başardı. Bu maçın en güzel ayrıntısı Ballack'ın maç öncesi ve sonra Chelsea taraftarlarınca alkışlanması oldu. Valencia, Genk deplasmanında genç bir kadro ile mücadele edince istediğini alamamış. Bu maçı kazanamamalarına yanabilirler.



Dortmund ise Arsenal önünde Perisic'in müthiş golüyle bir puanı kurtardı. Arsenal eski gücünden çok şey kaybetmiş. Wenger'e akıl vermek haddimize değil ama eski tadı yok Arsenal'in. Grubun diğer maçında Fransa liginde beş hafta sonunda galibiyeti bulunmayan Marsilya zorlu Olimpiyakos deplasmanında Lucho'nun ön direk koşusuyla üç puanı ve kazandı.



Porto, Shaktar maçı berabere biter diye düşünüyordum ancak konuk ekibin gördüğü iki kırmızı kart skoru etmiş gibi. Yoksa Lucescu öne geçtikten sonra maç kaybedecek bir teknik direktör değil. Bu maçın rövanşı daha zevkli olacak. Ve Kıbrıs Rum Kesimi takımları Şampiyonlar Ligine renk katmaya devam ediyor. Apoel iki sezon önce Porto, Chelsea ve Atletico Madridli grupta 3 beraberlik almıştı. Bu sene ise Zenit galibiyeti ile başladılar. Stadyum atmosferlerini görünce bizim yavru vatanımızdan bu takımların çıkmaması insanı üzüyor.



Gecenin maçında Milan, Barcelona deplasmanında bir puanı 1 ve 90. dakikalardaki golleriyle kazandı. Pato'nun adeta kendine asist yaptığı ve Pedro'nun muhteşem frikiği izlemeye değer goller. Grupta üçüncülük mücadelesi verecek Plzen ve Borisov karşılıklı gollerle berabere kaldılar. Borisov tecrübesi konusunda rakibinin önünde.

Hiç yorum yok: