Çarşamba, Haziran 20

Euro 2012 / D Grubu / Kapanış

     Euro 2012 D Grubu kapanışında İngiltere-Ukrayna, Fransa-İsveç mücadelerine sahne oldu. İki maçıda aynı anda seyretmeye çalıştım ama gözüm daha çok İngiltere-Ukrayna mücadelesindeydi açıkçası. Bumaçın daha zevkli geçeceğini düşünüyordum ve öyle oldu. Ne dersek diyelim 62. dakikada Tery'nin kale içinden çıkardığı top YUH! dedirtti. O ana 1-0 geriden gelen , bastıran Ukraynaydı belki de o gol verilmiş olsaydı şuan başka şeyler konuşuyor olacaktık. Biz hakemleri elştiriyoruz TSL'de fakat böyele bir turnuvada bu hatalar oluyorsa çok konuşmamak en iyisi. Sahada 5 hakem vardı sanırım bu gol çizgisi teknolojisi devreye girmediği sürece 25 hakemde olsa bu hatalar olacak.

     İlk yarıya baskıyla başlayan ev sahibi Ukrayna karşısındaki katı İngiltere savunmasına karşın pozisyon üretmesini bildi fakat bu pozisyonları gole çeviremedi. Böyle olunca neden Sheva ile maça başlanmadı diye düşünüyorum. İkinci yarıya daha baskıcı Ukrayna futbolu bekleniyordu fakat 48.dakikada Gerrard'ın güzel ortasını Ukrayna savunması ve kalecisi es geçince milli forma hasreti çeken Rooney için bıu ortayı gole çevirmek zor olmadı. Daha sonrasında Ukrayna gruptan çıkmak için elinden geleni gösterdi fakat verilmeyen gol herşeye tuz biber ekti, böylelikle bir ev sahibi daha Euro 2012ye veda ederken, gruptan çıkamaz denilen İngilteregrubu lider tamamlayarak Çeyrek finalde İtalya'nın rakibi oldu. Enteresan bir eşleşme, penaltılara kadar gider bence.

     Fransa-İsveç mücadelesini elimden geldiğince takip etmeye çalıştım, ilk yarı hızlı başlasa da daha sonra iki takımda duraksadı. İlk yarıda Fransa ataklarını daha çok izledik diyebilirim. Fransa  rakip kaleye topu iyi taşıyor ama sonrası karışıyor gibi, gerek Ribery gerek Benzema ceza sahasında istedikelrini yapamıyorlar.
     İkinci yarı daha hızlı başlayan İsveçti ve ikinci yarı başlarında Zlatan gol böyle atılır dedi. Euro 2012'nin sonraki mücadelelerinde ne goller atılır bilmem çokta enterese etmez beni bu gol turnuvanın golüdür. Golden sonra İsveç ataklarını daha da sıklaştırırken Fransa maç bitsinde İspanyayla karşılaşalım havasındaydı. 90+1 de İsveçin ikinci golü ve galibiyeti pekiştirdi. İsveç çıktı mücadelesini gösterdi gruptan çıkamasada tat bıraktı bence Fransa ise çeyrek finalde İspanya'nın rakibi oldu, sanırın dönüş için uçak biletleri falan ayrılmış o derece...

     Euro D Grubunda İngiltere, Fransa, İsveç ve Ukraynayı izledik. İngiltere turnuvanın en iyi savunmalarından birine sahip ve heran herşey yapabilir pozisyonunda. Maç kazanmak istediklerinde kazandılar ve bunu herkese gösterdiler. Fransa 2010 dünya kupası trajedisini atmış gözüksede eski Fransa değil ve olamayacak görüntüsünde. İsveç bu gruptaki maçlarını gözden geçirmeli bence ilk iki maç önde başlayıp mağlup oldular son maçta galip geldiler ilerleyen yıllarda daha başarılı bir İsveç görebiliriz. Ukrayna evsahibi avantajını iyi kullandılar, güçleri doğrultusunda iyi işler yaptılar, son maçta verilmeyen golleri hevslerinin kursaklarında kalmasına neden oldu.@trgtalper

1 yorum:

cemshot dedi ki...

Ukrayna'nın topu çizgiyi geçti geçmesine ama pozisyonda ofsayttı:)