Cumartesi, Haziran 16

Euro 2012 / D Grubu / Sona Yaklaşırken

      Euro 2012 D Grubunda sona yaklaşırken, gecenin açılış maçı  Ukrayna - Fransa arasındaydı. Açıkçası hem bu maç hemde İngiltere İsveç maçlarının bunalım şekilde geçeceğini düşünüyordum. Ayrıca İsveç ve Ukrayna'nın galip geleceğinide... Açıkçası hiç beklediğim gibi olmadı bu karşılaşmalar. İki maçta izlenebilir kalitedeydi.
      Ev sahibinin seyirci desteği ile başlanan maç yağmurla birlikte gecikmeye girdi. Ayrıca Avrupa Şampiyonalarında yağmur nedeniyle başlama saati değişen ilk maç olarak tarihe geçti. Ben bu maçta beklediğim Ukraynayı göremedim. İlk yarıda Sheva önderliğinde pozisyonlar yakalasalar'da sonuca ulaşamadılar. Fransa ise İngiltere maçına göre daha bi derli toplu geldi bana rakiple alakalı sanırım. Ukrayna daha sempatik geliyordu bu maçta bana ama olmadı. Ukrayna'da sanki bişiler eksik, tamam güzel şeyler yapıyorlar ama eksik olan ne?
    İkinci yarı   oldukça hareketli başlarken Fransa'nın ardarda gelen iki golü Ukrayna'nın nefesini kesmeye yetti. Daha sonrasında topa sahip olan Fransa oyunu soğutarak 2-0 galip gelmesini bildi.
      Gecenin ikinci maçında İngiltere-İsveç karşı karşıya geldi. İlk yarıda iki takımında orta sahadaki eforunu gördük ve buda maçı daha bi izlenebilir kıldı. İngiltere adına  Andy Carroll ve Theo Walcott neden ilk onbirde oynamaz diye düşünürdüm Hodgsonın takımında, neyse ki bu maçta Carrollu ilk onbirde gördük. Carroll'un golüyle 1-0 önde biten ilk yarı ikinci yarının daha bi hareketli geçeceğinin işareti gibiydi.
      İkinci yarı daha bi heyecanlı ve istekli başlayan taraf İsveçti. Zlatan önderliğindeki İsveç 45-60 dakikaları arasında iki gol bularak skoru üstünlüğünü ele geçirdi ve kolay lokma olmadığını gösterdi. İngiltere'nin buna karşılık vermesi gerekiyordu ve Hodgson 61. dakikada Theo Walcottu oyuna alarak beni şaşırttı. Açıkçası kendisinden hiç beklemediğim bir hamleydi ayrıca geçte kalınmış bir hamle. Theo Walcott'un oyuna girmesiyle oyun İngiltereye döndü, hızlı gelişen atak sonrası kazanılan korner ve kornerden ceza sahası dışına gönderilen  topu sorumluluk alarak kaleye gönderen Walcott'un golüyle skor eşitliğini kazanan İngiltere.
      Daha sonrasında İsveç ataklarını sıklaştırmaya çalışsada duran toplar dışında çok tehlike oluşturamadı. 78. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Walcott'un müthiş ortasını aynı müthişlikle ağlarla buluşturan isim ise Welbeckti. Şok şık hazırlanan pozisyon, aynı şıklıkla tamamlanmıştı. Nistelrooy vari bir gol diyebiliriz bu gole. Skor 3-2 olmuştu, daha sonrasında İngiltere tamamen oyunun üstünlüğünü eline aldı ve ataklarını sıklaştırdı. Son dakikalarda Gerrardın kaçırdığı pozisyon sonrası maç İngiltere üstünlüyüğle 3-2 tamamlandı.
      Bu maçla beraber İsveç turnuvadan elendi, Carroll ve Walcottun değeri anlaşıldı, İngiltere tarihinde ilk defa İsveçi  yenilgiye uğrattı ve Roy Hogdson ilerleyen günler için İngiltere adına birkaç kıvılcım göstermiş oldu.@trgtalper

3 yorum:

aksilaz dedi ki...

Ukraynaya güveniyorum

cemshot dedi ki...

Her ne kadar İngiltere güzel bir futbolla galip gelse de bunda İsveç'in payı büyük. Ukrayna saha ve seyirci avantajının yanı sıra fizik gücünü de kullanarak İngiltereyi zorlayacaktır...

ryan o'reily dedi ki...

evet doğru ukraynanın sağı solu belli olmaz yinede ben d grubundan fransa-ingiltere ikilisinin çıkacağını düşünüyorum