Pazartesi, Haziran 25

Euro 2012 Yarı Final Son İki Bileti

Euro 2012'de yarı finalin son iki biletini İspanya ve İtalya kaptı. İspanya - Fransa eşleşmesinde favori İspanyaydı ve rahat oyunuyla sonuca gitmesini bildi. İspanya'nın futbolu çoğu futbolseveri uyuz etsede benim hoşuma gidiyor ve kupayı kaldıracaklar bence. Topa sahip olmadan geçen sistem hoş, hermaç yapılan 750-850 arası pasta cabası. Bu oyunu kim bozabilir? Oynadığı her maçta performansı artan Portekiz mi? sanmam... Maçın diğer tarafındaki Fransa bu oyunu bozmayı tercih etti üç bölgede yakın kaldılar pas trafiğini bozmak için nafile, bu sefer kanatları boşladılar beklenen sonuç kaçınılmazdı yani. Xabi Alonso'nun biri penaltı'dan iki golüyle 2-0 turladı İspanya ve yarı finale gözünü dikti. İspanta iyi h da bi de Torresle başlasa    daha tatlı olur bence.                                                                                                                                                                                       
Yarı finalin diğer biletini İtalya kaptı. İtalya-İngiltere eşleşmesinde favorim ve sempatim İngiltere'den yanaydı. Bu sempati ilk yarıda sona erdi. Maç uzar, penaltılara kalır  demiştim fakat böyle iyi futbol beklemiyordum. İki takım çok iyiydi, turnuvadaki en iyi, göze hoş gelen futbollarını oynadılar. İlk yarı'nın başlangıcıyla birlikte pozisyon zenginliği hat safhadaydı. Gol kaçırma yarışı vardı diyebiliriz. Bunda İtalya'da Buffon, İngiltere'de Terry-Lescott ikilisinin başarısı tartışılmazdı. İtalya daha fazla organize olmuş ve daha fazla pozisyon bulan taraftı İngiltere ise İtalya'nın tanıdığı fırsatları kollayan sıkı savunma yapan taraftı sanki roller değişmişti. Penaltılara kadar gitti maç penaltılarda ayrı bir heyecan yaşandı. Buffon takımını kurtarışıyla sırtlarken Pirlo yıllarca unutulmayacak penaltısıyla gönüllerde ki yerini sağlamlaştırarak  takımlarının son yarı final biletini kapmasını sağladılar.

Almanya- İtalya, İspanya-Portekiz eşleşmeleri sağlam maçlar, Portekiz ve İtalya bir süprize imza atacaklar mı bekleyip göreceğiz. @trgtalper                            

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

İspanya gibi futbolu öldüren başka bir ülke yok. yunanistan bile daha zevkli neredeyse. umarım Portekiz zoru başarır ve finale kalır.

Diğer tarafta ise müthiş bir mücadele ve gerçek futbolu izleyeceğiz. İtalyanlar bu ofansif yapıyı devam ettirirlerse efsanevi bir maç izleyebiliriz.