Pazar, Haziran 10

Grup B Gün Sonu






     Ölüm grubumuzun ilk sürprizi vikinglerden geldi.Her ne kadar Hollanda'nın yenilmesine üzülsemde,etkisiz futboluyla da bunu hakederken beklentilere veremediği karşılıklada uğradığım sükut-ü hayali sineneye çektim.İhtimali az olsada adından müsemma grubumuzda herkesin herkesi vurabileceğini bekliyorduk ama alışıla gelmiş Hollanda üretkenliğinin olmadığı,savruk Robben'in aynen devam ettiği ve üstüne Van Persie'nin kronik milli formsuzluğuna çok iyi kademelenmiş sabırla kontra bekleyen Danimarka eklenince sonuç Krohn-Dehli'nin 24. dakikadaki golüyle 1-0 portakal malubiyetine dönüştü..Açıkçası çok şey beklenilen maç vasati bir havada son buldu..(Hep iyi başlar kötü bitirirdin.Bu defa kötü başlayıp iyi bitiren olman dileğiyle portakal)



     Gecenin ve turnuvanın şimdiye kadarki en baba maçında Almanya,Portekiz karşısında popülaritesi ve kalitesine uzak bir oyun sergiledi.Bunda Portekizin taktik anlayışıda etkiliydi tabiki geriye yaslanmak gibi pekte panzere karşı yanlış olmayan bir oyun anlayışındaydılar.Pepe çizgiyi geçebilse çok farklı şeyler yazıyor olabilirdik.Ama bu maçımızda yine bir hayal kırıklığıydı.Her ne olursa olsun artık bir atasözü haline gelen"...sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyundur.."a ithafen gecenin kazananı Gomez'in golüyle Almanya'ydı.Portekiz ise beklediğimden daha derli toplu bir görüntü sergiledi.Böyle bulduğu bir Almanya'yı iyi değerlendirmeliydi ama işte vermeyince mağbud'a takılıp kalıyoruz..Sonuç olarak ölüm grubumuz ilk maçlar itibariyle oyun olarak fıs,iddia olarak daha ilginç bir hale geldi(istediğimde buydu aslında"Hollanda'yı saymazsak")Her an herşey olabilir izleyip göreceğiz bakalım..

2 yorum:

ryan o'reily dedi ki...

PORTAKAL, ORDA KAL:D

aksilaz dedi ki...

Hollanda De jong ve Van Bommel ikilisi ile başladığı maçlarda bu sıkıntıyı yaşar. Van Der Vaart yedek oturacak bir performans göstermedi bu sezon. şimdi ayıklasın pirincin taşını portakallar. Almanya daha iyi bir savunma ve etkili hücumlarla portakalları ikinci maçtan evine gönderebilir.