Cuma, Ağustos 24

Bir sıfırdan iyidir



Bu başlık hoş olmadı aslında hele ki sezonun ilk maçı sonunda... Fakat yapacak bişi yok, görüntü ortada, galibiyet sürprizmi olurdu? aslında hayır ama rakip İstanbul BŞB ve başındaki teknik direktör sizin eski teknik direktörönüzse çok acaip kaçmıyor bu puan kaydı.

Sezon malumdur çalkantılı başladı Beşiktaş açısından yazılacak konuşulacak birçok şey var. Yalnız lige ve bu maça dönecek olursak galibiyetle başlamak iyi olurdu vesselam. Ben yazılıp çizildiği kadar kötü görmedim takımı, eksikler belli, bu eksiksikler belirlenip hızlıca giderilebilir. Zaten Edirne'den öteye çıkmayacağız bu sene yani lig ve kupada güzel, seyirlik futbol oynayıp yukarıları zorlamak çokda elzem değil...

Maç dönecek olursak, iyi başlayan sonra sakatlanan futbolcusu'nun çıkmasıyla oyunda  gardı düşen ve daha sonra 1 puanı cebine koyduğuna şükreden çeşitli Beşiktaş oyunları gördük. Yani sorun şu bişiler var devamlılık yok, kalite eksikliği var, sistem disiplini ya da tam bi sistem yok.

Maçın ilk çeyreğinde rakip kalecisi sayesinde yakalanılan bir pozisyon artı son çeyrekte duran toptan gelen ve golle sonuçlanan bir pozisyonumuz var.(malesef) Hangi sistemde dizildi takım ben anlayamadım, Veliye bağlımı kaldık biz bu maçta? o daha kötüsü, Hasanla başlamak iyi gençlere mesaj olabilecek bir hamle yalnız kardeşimizim eksikleri gözle görülen cinsten. Sorunlar aşılmaz değil bu sorunlar adam akıllı etüd edilirse ilk 5-6 haftada çözülür önemli olan diğer çözülecek konular.

Misal;  Quaresma  çok uzadı gönderilecekse ver parasını eline sözleşmesini fesihet, satacaksan kampa al oynat falan ama milleti muallakta bırakma, bence kendisinin miladı dolmuştur ama satılabileceğini düşünmüyorum (şu haliyle),

Almeida ve Fernandes konuları can sıkıcı, üzgün ve gitmek istiyorlarmış neden-niye? paralarını falan alıyorlar ama hemşehrileri yüzünden mi? o da olamaz ki Ferandesle Q7 arası pek iyi değil... takımdaki şaşa bitmesinden sanırım... acil çözülmeli, neşter falan vurulacaksa acele edilmesi hem para alıp hem maça isteksiz çıkmak olmaz.

Başkan iyi bir golcü alacağız Feda sırası biz yöneticilerde dedi, Batuhan kiralık olarak geri geldi, tamam gelsin, keşke oynasada kalsa, Türk futboluna adını adam gibi yazdırsa ama bumuydu beklenen golcü ben bilemedim, kimsede bişey sormuyor, ayrıca ne baldır bu adamdaki umarım iyi değerlendirir ve kalıcı olur.

Şimdi derbiye çıkıyoruz. Galatasaray kağıt üzerinde favori oyun, oyuncu, taktik hepsi onlardan yana  ama bu derbidir asıl futboldur ne olacağı belli olmaz ama galibiyet çok iyi ve faydalı olur. Umarım Beşiktaşımız için hayırlısı olur. @alpertrgt1

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Eboue ve oynarsa Melo dan birinin gol atması galibiyet kadar değerli bu maçta.

ryan o'reily dedi ki...

evet melonun golü değerliydi :D