Cuma, Kasım 6

Leverkusen - Frankfurt Maç Öncesi

Bu akşam güzel bir maç var Bundesliga’da. Sezon başından favorim olmasada kadro kalitesini artık kullanma zamanı geldiğine inandığım Leverkusen’i destekleyeceğimi belirtmiştim. 11. Hafta sonunda sıralamada en üstteler. Mağlubiyetleri bulunmuyor şu ana kadar. Attıkları 21 golvar, kalelerinde ise sadece 8 gol gördüler. Kolay gol yememelerinin nedenlerinin başına Liverpool’dan alınan Sami Hyypia’yı gösterebiliriz. Bunun en güzel örneği geçen hafta oynanan Schlake maçıydı. İki farklı önde giden maç Hyypia’nın 74. Dakikada çıkması ile berabere bitti. Gollerde Kuranyi’nin gayretini göz ardı edemeyiz ancak çıkana kadar Hyypia rahat bırakmamıştı Kuranyi’yi. Leverkusen’in attığı gollerde ise Kiesling 7 golle en tepede bulunuyor. Yeni transfer Eren ve orta sahanın yöneticisi Rolfes 4 er golle takip ediyor kendisini. Leverkusen son haftalara kadar bu yarışın içinde olacaktır buna inanıyorum. Ayrıca her geçen sene daha da iyi olacaktır.

Bugünkü rakibi ise sezona flaş bir galibiyetle başlayan ve geçen sene Galatasaray’ın başında bulunan Skibbe’nin takımı Frankfurt olacak. 16 puanla 9. Sıradalar. Frankfurt’un önemli bir özelliği var. Kolay kolay maçı bırakmayan bir hüviyette oynuyorlar. 3-0 kaybettikleri Stutgart maçından başka hiçbir maçta ezilmediler. Ki o maçtada ilk yarım saat sonunda bir kişi eksik kaldılar. Diğer bütün maçlarında mücadele ettiler. Skibbe sene başı Lincoln ile yakından ilgilendi ancak klübün ekonomik yapısı nedeniyle bu transfer sadece fikriyatta kaldı. Bu isteğinde haklı olduğu ortaya çıkıyor. 13 gol atıp, 14 gol yemişler. İzlediğim maçlarda beğendiğim birkaç isim var Frankfurt’ta. Sağ bek Ochs, Meier ve tabi ki Fenin. Skibbe’yi kötü anılarla hatırlıyorum ancak yinede kendisine saygım var. En azından kendine has bir sistemi var diyebiliriz. Tabi Galatasaray’daki son 2-3 maçındaki üçlü defans kurgusu hariç.

Bu akşam işte bu iki takımın maçı oynanacak. Başlama saati 21:30 Trt-3 den naklen yayınlanacak. Vakti olanların takip etmesi gereken bir maç. Güzel geçeceğine eminim bu maçın. Saldır Leverkusen diyorum son olarak.

Hiç yorum yok: