Cumartesi, Aralık 4

Ultraslan ve Koyunları

Sevgili Galatasaraylılar,

Futbol takımımızın aldığı sonuçlardan hepimizin memnun olmadığı malumunuzdur. Ama daha bugün Lig Radyo’da konuk olarak katıldığım program da dahi; ultrAslan olarak asla; bu kötü gidişatın hesabını Galatasaray kültür ve ahlakına uygun olmayan yöntemlerle ve usluplarla sormaya kalkışmayacağımızı, gerektiğinde yapılması gereken tüm eleştiri ve protestoları Galatasaray kültür ve ahlakının gerektirdiği bir şekilde yapacağımızı belirtmemize rağmen.

Kısa bir süre önce HT Spor web sitesi’nden “ultrAslan Florya tesislerini bastı” diye bir son dakika haberi manşetten girilerek, kamuoyunda ultrAslan adına olumsuz intiba bırakacak bir haber servis edilmiş ve de tarafımızdan bu olayla ilgili hiçbir alakamız olmadığı kendilerine bildirilince, bu haberden “ultrAslan” adı kaldırılarak yerine “Galatasaray taraftarı” ibaresi konmuştur.

Son olarak; ultrAslan Bağımsız Taraftar Oluşumunun böyle etik olmayan hiçbir protestonun içinde olmayacağını herkese tekrar deklare ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Oğuz ALTAY
ultrAslan Genel Koordinatörü


Bu açıklamanın yapılma sebebi dün gece Galatasaray futbol takımı Florya'da kampta iken taraftarlar ki yaklaşık 50 kişi olduğu söyleniyor, Florya'nın o meşhur 5 kapısından birine "Hıyar" bırakmışlar ve açtıkları pankartta "Bu hıyarlardan cacık olur, sizden bi .ok olmaz" yazıyordu. Tabi ki Ultraslan'dan böyle davranışlar beklememek gerekli çünkü onlar biletleri ve rantlarının derdindeler. Hiç bir zaman bu oluşumun içinde olmadım ve bununla gurur duydum. Deplasmanlarada kendi imkanlarımla gittim ve içlerinde ki yapıyı gördükçe midem bulandı. Bunlar öyle bir Galatasaraylı ki maçı dahi izlemezler kim bağırmış kim bağırmamış not alırlar. Hatta yıllar önce yakınımda ki bir şahsa davul tokmağı dahi fırlatacak terbiyesizliğe sahipler.

Galatasaray tarihinin en kötü dönemleri yaşanırken sadece stadda bir kaç uğultu ile tepki verip geçenler dün yapılan ve benim çok beğendiğim tepkiye sahip çıkmayarak düzenin adamı olduklarını gösterdiler. TT Arena'da daha etkin olmak adına bu rezalet sonuçlara ve yönetime gerekli tepkiyi göstermiyorlar.

Ayrıca taraftar grubunun anlamsızlığınıda vurgulamak gerekli. İlla bi çoban olacak koyunların başında ki onlardan paralar kazansınlar. Sanıyorlar ki ali Sami Yen onların tekelinde. Onlar olmasa stadda kimse bağırmayacak. Halbuki onlar geldikten sonra tribündeki kalitesizlik dahada arttı. Uyku getiren tezahüratlardan başka ne verdiler ki Ali Sami Yen stadına.

Hiç yorum yok: