Pazar, Ocak 23

Galatasaray 1-0 Sivasspor #Sular Durulurken

Maç öncesi Galatasaray taraftar kimliğini anlayamamış kesim olayları yaşanacağını umuyorlardı. Ancak bugün bu tip bir olay yaşanmadı ve Galatasaray taraftarı gerekenleri haddini bildirdiler. Yeni stad ve ilk maç olunca beklenti haliyle artıyordu. Maç öncesi açıklanan kadroda Aydın, Barış, Emre gibi isimleri görmem beni mutsuz etsede Aydın'ın maça yedek başlaması umudumu arttırdı. Arda ise her zamanki gibi takımı yalnız bırakıyordu. Nerede sakatlandığını merak ediyorum ve maçı diğer sakat oyuncularla değilde locada izlemesi şımarıklıktır.

Hagi maça Sabri-Cana-Servet-Hakan dörtlüsü ile başlmayı tercih etti. Bu beklenendi fakat Barış-Ayhan-Culio-Emre-Yekta beşlisi ile mantelitesini belli ediyordu. Sakatlıkların ve Asya kupasının etkisi ile kaliteli bir kadro ile maça çıkmak nasip olmadı. Maç içerisinde bu kalite eksikliği nedeniyle zorlanma yaşandı. Pozisyon üretmekte çok çok zorlandı takım. Nitekim atılan tek golde Servet'in ekstra katkısının sonucudur. Maçın kazanılmış olmasından dahada önemlisi yeni oyuncuların verdiği ümitlerdir.

Yekta; bonservis olarak fazla bir ücret ödensede topa sahip olma, topu olumlu kullanam ve en önemlisi gol bölgesine sızma özellikleri kendini diğer oyunculardan farklı kılıyor. Zamanla daha da iyi olacak ve en önemlisi çevresindede kaliteli isimler bulursa etkinliği bir kat daha artar.

Culio ; bu maçtan önce bir çok kez izlesekte lig maçında görmek daha farklı oluyor. Fiziki yetersizliğini zeka ve tekniği ile kapatmaya çalışan bir oyuncu. Şuan ki takım ve oyuncu profili içinde kendine yer bulması kolay fakat bir üst kademe futbolda eksiklikleri ortaya çıkıyor. Yine de devre arası için güzel bir tercih.

Stancu ; kısa süre içerisinde özgüvenini ve tekniğini gösterebildi. Bir kaç maç sonra ne verebileceğini daha net görebileceğiz.

Bu maçın kazanılmasında Cana ve Sabri'nin özverili oyununda katkısı çok. Bu iki oyuncu diğerlerine örnek olmalı. Futbol çok zor bi oyun değil. Kaliteden önce yürek daha ön planda ligimizde. Hagi ve Tugay'da bunu çok iyi özümsemişler. Transferler ve kararlar hep bu yönde şu ana kadar. Ancak bir Misimovic bugün çok farklı hale getirebilirdi bu maçı. Haftaya Bursa deplasmanında Cana'nın yerine Hakan Balta'nın geçeceğini ve İnsua'nın sol bekte yer bulacağını düşünüyorum. Ayrıca Pino'nun dönüşüde olumlu etki yapacaktır.

Bu sezon için kaybedilecek hiçbir şey yok. Ancak kazanılması gerekenler çoğunlukta. En önemlisi ise Galatasaray kimliği ve kazanma alışkanlığı. Son 16 haftada bunun için savaşılmalı. Türkiye kupasıda mutlaka kazanılmalı.

Hiç yorum yok: