Salı, Ekim 12

Aferin Çocuklar !!!



Öncelikle aldıkları haklı galibiyetten dolayı Azerbaycanlı kardeşlerimi kutlarım. Gerçekten bu zamana kadar Azerbaycan tarafından sergilenen en karakterli oyunu izledik bu akşam ve yaşlı panzer Vogst basın toplantısında söylediği gibi süprizini yaptı ve bize bu hafta ikinci Alman darbesini indirdi.
Maça gelecek olursak Azerbaycan özellikle ilk 15 dakikada milli takımımızı ezdi, ilk yarının ikinci 15 dakikasında ise millilerimiz az da olsa kımıldadı ve bu azıcık kımıldama dahi 3 net pozisyonu beraberinde getirdi. Fakat futbol yine güzelliğini göstererek " atamayana atarlar hocam " nidaları eşliğinde Azerbaycanın enteresan golünü bizlere sundu. Enteresan diyorum çünkü biz böyle bir golü yiyorsak hele ki Azerbaycandan yiyorsak daha da bişey demeye gerek yok... ben böyle golleri Fifa 99 oynarken atardım ve orda kaldı sanıyordum... Yediğimiz kötü golün ardından ilk yarıyı tamamlamak için oynadık gerçekten acizdik.

İkinci yarı başlamadan önce eminim benim gibi birçok vatandaşımız şunu düşünüyodu... " Ya şimdi ikinci yarının başında bi tane sallarız, sonra gerisi gelir " NERDE HOCAM !

Nerde gerçekten nerdeydi bizim çocuklar kafa olarak falan değil herşeyleriyle sahada yoklardı ikinci yarıda da... ve maç öylece bitti.

Ne olursa olsun son zamanlarda izlediğimiz en kötü, en ne yaptığını bilmez futbolu, en aciz milli takımını izlemiştik ve rakip AZERBAYCAN dı.

Peki problem neydi??? Evet az çok hepimiz futbolu takip ediyoruz ve az çok kendi çapımızda futbol Prof.uyuz. Şu milli takım aday kadrosu da uzun süredir aşağı yukarı aynı, bazen bu çocukları tepelere dikiyor bazen yerle bir ediyoruz hocalar gidip geliyor, sistemler değişiyor, ekoller havalarda uçuşuyor o yetmiyor ümit milli falan ne kadar teknik direktör varsa hepsi Federasyonun değişmesiyle alt üst oluyor...

Öte yandan daha geçenlerde oynadığımız Almanyanın başarılı olmasının nedenlerini hepimiz biliyoruz.

Evet şu kadrodan Hamit dışında her adamın yanına soru işaretini koyarım ben ayrıca ismi tartışılmaz ama teknik direktörlük kariyerinin sonuna gelmiş Hiddinkten de medet ummam...

Ne mi yaparım bizim gruplarda başarılı olmadığımız, turnuva finaller takımı olduğumuz ortada bizim sorunumuz finallere gidememek gitsek ilk 3-4 geliyor zaten... Bunun istikrarlı olması içinse benim önerim bu kadro gibi bi jenerasyon evvellallah 5-10 senede bir gelir, teknik direktör olarakta Terim ve Lucescu diyorum. İkisinden biri değil ikiside evet aynen öyle. Gruplarda Lucescu geçsin 1-0 olsun bizim olsun, lider çıkarız her gruptan kesin. Finallere gelince Terim başa gelsin bi motivasyon bi gaz alsın yürüsün gelsin kupalar milli sevinçler... nasıl ama

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

Sorun ne Hiddink'te ne futbolcularda sorun bizde. Sende bende onda ...

ryan o'reily dedi ki...

:) yani...

Ozan dedi ki...

@aksilaz

hocam petitin blogudna yanlış anlaşılmışım ben orda azerilere türk değil diyene kızdım

aksilaz dedi ki...

@Ozan
Kusura bakma kardeşim. Bir an celallenme durumu oluştu. Sende arada kaynadın. Tekrar kusura bakma.

@ryan
Yanisi Bosque, Aragones, Skibbe, Rijkaard, Hiddink ile devam eden zincirde suçlular teknik direktörler değil bence. Futbolcu yetiştirme sistemimizi gözden geçirmeliyiz. Aynı zamanda futbol bilincinide elbette.