Salı, Ekim 5

Ani'de Kılınan Cuma Namazı

Bir alttaki yazıda Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu fethetmek için Ani’de mola verdiği e burada ki kısa öyküsünü yazmış idim. Bu Cuma namazı sonrasında Anadolu artık bir Türk yurduna dönüşecekti. Burada araya girip kısa bir not vereyim. Sultan Alparslan’ın ordusunda bir çok boydan binlerce kişi mevcut idi. Sonrasında bu Türk boylarından birkaç tanesi ülkemizde şuan Kürt adı ile anılmaya başlandı. Bu işin derinine bir gün inmek isterim fakat bazı laf anlamaz insanlar olayı farklı yönlere çekiyor.

Alparslan’ın bu Cuma namazının aynısını MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli gerçekleştirmek istedi. Sonucunda Kültür Bakanlığına başvurdu. Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay’ın yanıtı aynen şu şekilde oldu :

''Bir toplu gösteri yapmaya kalkarsa sanıyorum ki Anayasa, Siyasi Partiler Yasası bir siyasi partinin din istismarı ile yola çıkmasını galiba engelliyor. Ama bireysel olarak bir hakkını kullanmasına saygı duyarım'’

Şu açıklamanın neresinden başlasak acaba. Siyasi partinin din istismarı ifadesi var. Bunu en iyi kendileri yapıyor. Bunun sayesinde iktidara geldiklerini unutuyor sanırım. Ki Bahçeli’nin istismar yapmadığı da apaçık ortada. Yazının sonunda neden orada Cuma namazı kılmak istediğini yazacağım. Günay’ın son ifadesi ise “bireysel olarak bir hakkını” ifadesi var. Cuma namazını tek başına gidip orada kılmasını istiyor. Halbu ki bunu diyen kişinin parti başkanı referandum öncesi camilerde miting bile yapıyordu. Nede Camiler onların kışlası değil mi?

Sonrasında ortaya birde baş müzakereci(pazarlayıcı) Egemen Bağış çıktı ve din istismarı öyle olmaz böyle olmaz minvalinde bir açıklama yaptı. Bu densiz Egemen çok biliyomuş gibi Kuran-ı Kerim’den Maun suresinin ayetlerini örnek gösterdi. Örnek verdiği ayetler şunlar :

“Gördün mü o hesap ve ceza gününü yalanlayanı!İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,Onlar namazlarını ciddiye almazlar.Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar.Ufacık bir yardıma bile engel olurlar."

Ayet tam kendilerini anlatıyor fakat din istismarını daha iyi bildikleri için başkalarına yapıştırıyorlar o sıfatı. Bağış öncelikli Abd vatandaşlığını bırakmalı. Türkiye Cumhuriyetinde önemli görevler üstlenen bir kişinin aynı zamanda Abd vatandaşı olması hangi etiğe sığıyor bunun cevabını vermeli.

Son olarak Dr. Devlet Bahçeli’nin neden Ani’de namaz kılmak istediği sorusuna cevabı şu şekildeydi :

"Kılınan namaz, bu milletin birliğine karşı geliştirilen küresel projelere bir karşılık olarak eda edildi. Anadolu’nun Türkleştiği ilk yerde, Sultan Alparslan gibi Sayın Bahçeli, Türk milletinin birliğine, dirliğine dayalı olarak MHP’nin tek başına iktidar kampanyasını başlatmıştır. "

Tabi o da işi kendi tarafına çekiyor. Mhp’nin “tek başına iktidar yürüşü” acaba buna kendisi inanıyor mu bunu çok merak ediyorum. Ancak her şeye rağmen Mhp liderinin bu tavrına destek oldum. Özellikle de Akdamar’da ayine izin verilen bir ülkede (ki bu doğal bir haktır, ancak amaç provakatiftir) manen değeri büyük olan bir yerde Cuma namazı kılmak istenmesine karşı çıkılması büyük bir skandaldır. Ayrıca Baş Pazarlayıcı Bağış, Ermenileri üzecek davranışlardan kaçınmalıyız gibi laflarda etti. Bu işte çözemediğim bir yer daha var. Ermenistan mı bize muhtaç biz mi Ermenilere?

Binlerce Ermeni’nin ülkemize çalışmaya geldiğini ve sınır kapısının dibinde beklediğini görünce cevap anlaşılıyor. Eğer bir taraf teviz verecekse bu elbette ki Ermeni tarafından olmalıdır. Ancak ülkede ki iktidar sahipleri tam tersi bir strateji uygulamaktalar. Hala bu kanı bozukların arkasında olanlar varsa vay haline. Çok değil 10-15 sene sonra Anap , DYP ve DSP gibi parti mezarlığında olacaklar ve bu sefer kime yalakalık edecekler bekleyip göreceğiz.

3 yorum:

lifegoeson dedi ki...

aksilaz,geçekten güzel yazılar olmuş bende ani harabelerinde cuma namazı kılınacağını duyunca post yazmak istemiştim:)) o bölgeye gittiğimde ani harabelerini ziyaret etmek isterim ;bize miras şanlı tarih var,ama ne
haddleriniyse üstü örtülmeye çalışılıyor...

aksilaz dedi ki...

Şimdilerde şerefsizlik daha prim yapıyor. Bu sebeple bu tip hareketler ne basında yer alıyor nede ön plana koyuluyor. Ancak biz Akdamarda ermenilerin yaptığı ayini çarşaf çarşaf gazete sayfalarında, kare karede tv lerde gördük.

Dediğim gibi bu ülkede şuan yükselmek için ya bi cemaate gireceksin yada tümden şerefsiz, onursuz olacaksın vatanına söveceksin.

lifegoeson dedi ki...

işte bu kadar vatanı satan şerefsiz içinde başını öne eğmeyen vatan evlatları da olmalı değilmi :)