Çarşamba, Şubat 15

BRAGAmadık




Maçtan önce herkes ağzına geleni söyledi, Bragaya çoktan tur verilmişti onlara göre ama unutulmamalı ki maç sahada oynanıyor ve futbol her sonuca açık bir spor.

Braga geçen senenin finalisti ve kendi liginde üçüncü sırada futbol felsefesine sahip saygıyı hakeden bir ekip bunu herkes kabul ediyor. Fakat karşısındaki Beşiktaşın ne olduğu hemen unutuluyor ve kendi medyamızca yok edilmeye çalışılıyor. Bu ayrı bi konu...

Maçtan önce deplasmandan alınacak gollü bir beraberlik bizi tur atma konusunda oldukça şanslı hale getirecekti, açıkçası bende yenilmeyeceğimizi düşünürken galibiyeti fantastik buluyordum. Çünkü rakip hernekadar güç kaybetmiş olsada kendi evinde oynuyor ve geçen senenin finalisti, aynı şekilde bizimde son zamanlardaki form grafiğimiz aşağıya doğru ivmeli.

Fakat benim umudum Avrupa arenasındaki form durumumuz, bizim açımızdan bu maçın bir çıkış maçı olması ve maç seyrini değişitirebilen oyuncularımızın Avrupa arenasında kendilerini ayrı bi göstermeleriydi ki...

Öyle oldu maç başındaki 5 dakikayı saymazsak Braga kalemizi göremedi, bunda otuzuncu dakikada rakibin 10 kişi kalması ne kadar etkiliyse Beşiktaşımızın konsantrasyonu, taktik disiplini, özverisi ve Carlosun taktik anlayışı etkiliydi.

Maç başlagıcında ilk onbiri gördüğümde kafamda kurduğum kurgu sahada hiç yoktu, özellikle Necibin sağ kenarda oluşu, Quaresmanın ileride olumsuz olmayan çırpınışları, Fernandesin sorumluluk alarak takımı ayrı bi güzel yönlendirmesi(tabii ikinci yarıda braga teknik direktörünün erkeklik yapıp hücuma yönelik değişiklik yapması Fernandesin ekmeğine yağ sürdü), Braganın beklenendenden etkisiz olması galibiyette büyük rol oynadı.

Turu daha geçmedik fakat büyük avntaj sağladık, İnönüde Braga bu şekilde oynamayacak fakat turu vermek için sadece Braga değil bizimde uğraşmamız gerek anca öyle kaçar tur...

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Maçta kırmızı karta kadar beşiktaşın futbolu açıkcası itici geldi bana. Ultra defansif bir yapı vardı. Ernst-Necip-Veli ve hatta Simao yarı sahaya geçmemeleri için ciddi şekilde uyarılmış gibiydiler. Ancak kırmızı kart sonrası beşiktaş biraz cesaretlenince galibiyetle döndü. Yinede beşiktaşın sorunları hala devam ediyor. iki hafta sonra oynanacak derbide alınacak mağlubiyet ligin kopması demek olur.

ryan o'reily dedi ki...

Kırmız karta kadar rakip kaleye gitme çabası gene Beşiktaştaydı. Evet lige göre daha defansif oynadık çünkü hem telafisi yok hemde karşımızdaki ekip defansif anlamda enzayıf olduğumuz kanatlardan çok iyi gelen bir ekip. Beşiktaş ligte son dört haftada 11 puan bırakarak sıkıntıya girdi fakat derbide alınacak galibiyet herşeyi değiştirir.