Salı, Şubat 24

Cesur Bülent Korkmaz

7 yaşında geldiği Galatasaray'dan 35 yaşında ayrıldı.Diğerleri gibi gidip başka formalar altında oynamayı tercih etmedi. Kısa yoldan antrenörlük kariyerine atıldı. Erciyes ile yaptığı çıkış tek artısıdır bu kariyerde. Sonrasında hep kötü tecrübeler yaşadı. Galatasaray'da oynadığı yıllarda 8 lig, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık, 6 TSYD Kupası, UEFA ve Süper Kupa kazandı. Ayrıca Galatasaray formasını 630 kez giyerek bu alandaki rekoruda elinde tutmaktadır. Gelişiyle herkesin zihni biraz olsun karışmıştır. Olumsuz gerekçeleri şunlar olabilir:

Zaten kariyer bakımından yetersiz görülüp çömez denilen Skibbe yerine ondan daha az deneyime sahip bi ismin getirilmesi .Guardiola örneği akıllara geliyor ancak o Guardiola alt yapıda yıllarını harcadı. Barselona'ya gelen her teknik adamla beraber çalışma fikir alışverişi fırsatı buldu ve bi anlamda böylelikle pişti. Takım içinde yıllarca top oynadığı kişilerin ve dünyaca tanınan isimlerin bulunması nedeniyle sözünü ne kadar dinletebileceği. Yönetimin camianın tepkisini en aza indirecek bi isim arayışına giriştiği aşikar. Hagi tercihleride bunu gösteriyor zaten. Bülent ismininde sadece bu yönüyle seçildiği yönünde düşünenler fazla. Bunun gibi daha bir çok olumsuz görüş mevcuttur. Herkes farklı bi pencereden olaylara bakıyor ve bu yüzden aynı şeylerin düşünülmemesi normal.

Olumlu gerekçeleri ise kabaca şöyle yazabiliriz. Klübün şuan ki durumu ortada. Gelecek sene için Avrupa Kupasına katılamama riski bile mevcut. Kolay kolay hiç bir antrenör bu durumda bi ekiple çalışmak istemez. Ancak Bülen Korkmaz bütün bunları görmeyip teklif edilen işi kabul etmiştir. Buda ona yakışan bir cesaret göstergesidir .Buna paralel olarak Galatasaray klübü kendisine tabiri caizse altın tepsi ile bir antrenörlük fırsatı sunmuştur. Her ne kadar bu tepsinin etrafı dikenli tellerle çevrilmiş olsada yinede çok büyük bir fırsattır. Galatasaray'da şuan eksiklği göz önüne gelen bir dayanışma ruhunun olmadığıdır. Bu dayanışmayı sağlayabilecek bi isimdir Bülent Korkmaz. Alacağı netice ne olursa olsun o taraftarın Büyük Kaptanıdır. Kendisine olan sevgi ve inançta asla bi azalma olmayacağına inanıyorum. Sonuçlar ne olursa olsun yinede taraftar arkasında duracaktır. Ayrıca Galatasaray klübünün iç yapısınıda en iyi bilen isimlerdendir. 28 yıl boyunca içinde bulunduğu bi camiayı tanıma süresi olmayacaktır.

Böyle pozitif ve negatif yönlü görüşler mevcut. Ancak unutulmamalıdır ki Bülent Korkmaz çok çok iyi bir Galatasaraylıdır. Bu görevi başarmak için herşeyi feda edebilecek bi isimdir. Başlarda bocalama olabilir fakat bunu toparlayabilecek ve doğrunun ne olduğunu görebilecektir. Takım içinde ki yıldızlarla iyi bir diyalog kurup onlarıda takımın bir parçası olduğu yönünde motive edebilirse ve bunu herkese adil davranarak yapmayı başarırsa geleceğe dair umutla bakabileceğiz. Sir Alex Ferguson gibi bi örnek istiyor artık Türk futbolu. Bizde kendisinden futbolculuk kariyeri gibi antrenörlük kariyerindede uzun yıllar bu takımın başında olmasını istiyoruz. Böyle bir ekole ihtiyacı olan sadece Galatasaray değil Türk futboludurda.

Hiç yorum yok: