Salı, Şubat 24

İtalya 90

En güzel Dünya Kupası logosu budur benim için. Hala aklımda kalmış olması bunun göstergesi. O turnuvada Almanya'yı destekliyordum ve şampiyon olmuştu. Dayım ile iddaasına girdiğimi hatırlıyorum. O Arjantin alacak demişti ancak finalde 1-0 yenmişti Almanya. Penaltı canavarı Goycochea finalde Brehme'nin penaltısına engel olamamıştı.Dramatik bi finaldi ve gol 85. dakika gelmişti.

Cincin sakızları vardı Dünya Kupası zamanında. Bu sakızdan çıkan futbolcuları biriktirirdik. Hatta yakındaki bakkallardan hep aynı isimler çıkıyo diye aşağı sahile kadar yürürdük başka bakkallardan almak için. Almanya ve Arjantin'in final kadroları gerçekten çok nostaljik. özellikle Almanya bi daha bulamadığı bi kadroya sahip:


Almanya : Bodo ILLGNER, Andreas BREHME, Juergen KOHLER, Klaus AUGENTHALER Guido BUCHWALD, Pierre LITTBARSKI, Thomas HAESSLER, Rudi VOELLER, Lothar MATTHAEUS, Thomas BERTHOLD, Juergen KLINSMANN

Arjantin : Sergio GOYCOCHEA, Jose BASUALDO, Jorge BURRUCHAGA, Gustavo DEZOTTI, Diego MARADONA, Nestor LORENZO, Roberto SENSINI, Jose SERRIZUELA, Oscar RUGGERI, Juan SIMON, Pedro TROGLIO

2 yorum:

arnawut dedi ki...

Çok güzel 2 ciltlik bir İtalya 90 kitabı vardı bi zamanlar elimde :) Küçükken oku bilmeden bakardım resimelre.. Belkide futbolı sevdiren kiteplardı onlar..

aksilaz dedi ki...

Eskiden en küçük bi bilginin bile değeri vardı ancak şimdi internet sayesinde herşey ayrıntısına kadar önümüzde olunca değerini yitiriyor.