Çarşamba, Şubat 25

Kürtçe Açıklama Üzerine


Dün Ahmet Türk'ün yaptığı küstahharekete en net tepki Milliyetçi Hareket Partisinden geldi. Devlet Bahçeli güzel bir üslupla tüm oynanan oyunları açığa vurmuştur. Nasıl bir hamaset siyaseti ve rolü oynandığını beyan etmiştir. Deniz Baykal'da dün buna benzer bi açıklama yaptı. O da güzel cümleler kullandı ancak bu kadar net bir tavır koymamıştı. Devlet Bahçeli'nin bugünkü açıklaması burada . Konuşmasından bazı bölümler ise şöyle :
Bugün, terörden beslenerek masumane istekler halinde meşrulaşma eğilimi gösteren bölücü talepler olan "federasyon, ayrı bayrak, ayrı eğitim dili, ortak kurucu halk, çokluklar devleti ve hatta ayrılma tehditleri" gibi ihanet kavramları, karşımızdaki tehlikenin boyutlarını algılamak açısından yeterli olacaktır.

Cumhuriyeti temelinden sarsmak ve milli devlet yapısını parçalamak için emel ve fikir birliği etmiş oldukları bilinen mihraklar, Sevr sevdalıları, Avrupa Birliği hayranları, federe devlet kılavuzları ve okyanus ötesi maşalar, iktidar zihniyetini de aralarına katarak tam bir cephe oluşturmuş, safları sıklaştırarak faaliyetlerine hız vermişlerdir.

Bu itibarla, bugün de milletimizi birbirine düşürmeyi, topraklarımızı tartışmayı hayal edenler varsa, kendileri gibi niyet sahiplerinin ve işbirlikçilerinin tarihte uğradıkları akıbetten artık ders çıkarmış olmaları kendi hayırlarına olacaktır.

Bilinmelidir ki, bu konuda Türk milleti henüz son sözünü söylememiştir.



Hiç yorum yok: