Perşembe, Şubat 26

Galatasaray - Bordeaux Maç Önü

Maç öncesi bir çok bilinmezle dolu. Bülent Korkmaz'ın nasıl bir taktikle sahaya çıkacağını kimse bilmiyor. Bunun Blanc için kötü bir durum olduğunu düşünüyorum. Gerçi ilk maçtaki 3'lü savunma anlayışınıda beklemiyordu. Gelen haberler Bülent Korkmaz'ın 4-3-2-1 şeklinde sahaya çıkacağı yönünde. Orta 3'lü Barış - Topal - Ayhan olacaktır muhtemelen. Bu sayede dirençli bir takım yaratılacak. Ancak hücumsal anlamda verimli bi üçlü değil. Ayhan hücuma katkı yapabilen bi isim ancak Barış ve özellikle Topal bu konuda sıkıntılılar. Önde Lincoln ve Arda olacaktır. Arda her tarafta oynama yeteneğine sahip ancak Lincoln daha çok ortada top arayacaktır. Bu yüzden Barış'ın sağ çizgiye yakın oynayacağını tahmin ediyorum. İleride ise Baros en formda isim. En büyük sorun defansta yaşanacak bu gece. Meira - Emre ikilisinin oynayacağı aşikar. Bazı kişiler Semih'in oynatılmasını istiyor ancak biraz düşününce bu isteğin mantıksız olduğunu görebiliriz. Cavenaghi ve Chamak gezen ve çok tecrübeleri isimler. Sırf bu tecrübeleri bile Semih için sonun başlangıcı olabilir. Kewel'ın yedekten oyuna girmesi muhtemel. Şuan için daha faydalı olanda bu zaten.

Bordeaux cephesinde ise bir sürpriz mevcut, takımın yıldızı Gourcuff İstanbul'a getirilmedi. Blanc çok zeki bir hoca o yüzden bunun bizim için avantaj olduğu yorumunu yapmak yanlış olur. Onun yokluğunda orta sahayı Fernando ile kapatacaktır. Böylelikle Diarra - Fernando iklisi ile ortayı dolduracaktır. Fernando topla birlikte verkaç yaparak hücum çıkabilen bi isim. Fizikende çok üst düzeyde olması bizi zorlayacaktır. Maçın golsüz gitmesinin kendileri için avantaj olduğunu düşünecektir Blanc. Bu yüzden gol için tek silahı olan Wendel'i etkili kullanmaya çalışacaktır. Karşısında moralsiz bir Sabri olacaktır muhtemelen. Wendel'i ilk maçta çok beğendim. Yaptığı ortalar gerçekten çok etkileyici. Chamak ve Cavenaghi ile kuracağı anlık göz temasıyla bizi zor durumda bırakabilirler.

Bu akşam tempolu ancak kısır bir maç bizi bekliyor gibi geliyor. Golü atanın turu geçme ihtimali epeyi fazla. İstanbul'daki hava koşulları inanılmaz sert. Aralıksız çiseleyen yağmur ve soğuk hava ilginç hatalara yol açabilir. Bunların başında ise maalesef Meira mevcut. Tabi son günlerin kötü ismi De Sanctis'te kötü gidişe devam edebilir. Bülent Hoca ilk dakikalarda bir gol için takımı agresif başlatacaktır. Soyunma odasında çoğu futbolcu belkide ilk kez bu kadar coşkulu bir maç konuşması dinleyecek. Umarım bu takıma olumlu yansır ve Hamburg karşısına çıkacak takım biz oluruz.

Hiç yorum yok: