Çarşamba, Mart 4

Hakemler Gelmeyince


Biraz da yerel haberler verelim. Semtimin takımı olan Çengelköyspor sitesinde bir duyuru yayınlandı. Gerçekten Türkiye'de amatör futbolunun halini ortaya koyan cinsten bir duyuru. Hakemlik müessesinin ne kadar laubali olduğunun açık bir örneği. Bu arada bir zamanlar 2. ligin korkulu takımı olan takımımız yıllardır amatör kümede sefalet çekiyor. Hasan Başkan'ın vefatından sonra iyice sahipsiz kaldık. O rengarenk günlerle ilgili bi anımı yakında paylaşmak istiyorum. Klüp açıklaması şöyle :
Bugün İstanbul Şampiyonasında Oynamamız gereken maçı hakemlerin ve gözlemcinin gelmemesi nedeniyle oynayamadık...
Bu sezon aldığı başarılı sonuçlar ile yüzümüzü güldüren Çengelköy U-14 takımımız İstanbul Şampiyonası ilk maçında bugün oynanabilseydi Esenler takımı ile karşılaşacaktı. Evet sizlerinde anlayacağı gibi maç oynanamadı hemde çok gülünç bir nedenden dolayı.Hakemler ve gözlemci stada gelmemişlerdi. Evet yanlış duymadınız İstanbul Şampiyonası maçına ne hakem ne de gözlemci geldi. er iki takımda saatlerce buz gibi havada sahada bekelemk zorunda kaldı. Şimdi soruyoruz maçtan 2 saat önce yola çıkan onca emek sarfeden, para harcayan, soğukta bekleyen bu takımın hakkını kim verecek. TAkımlar geç kaldığı zaman cezayı kesenler şişmdi ne ibi bir uygulamaya başvuracaklar.Maç 14 : 30 da başlaması gerekiyordu fakat başlayamadı. Federasyon yetkilileri ile yaptığımız görüşmede hakemlerin Çeliktepe Stadı yerine Namık Sevik stadına gittikleri bilgisine ulaşıldı. Peki oradan gelemezlermiydi ? Bu vurdumduymazlık daha ne kadar devam edecek. Bu insanların yaptıkları masrafları kim karşılayacak. Amatör liglerde sıkça rastladığımız bu olaylara artık duyarsız kalmamalıyız. Lütfen gerekli hassasiyeti maç ayrımı yapmadan gösterelim. Umarız fedarasyon yetkilileri bu konuda bir açıklama yapacaklardır ve bu vurdum duymazlığı cezasız bırakmayacaklardır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

'' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı HaberTurk'te görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.

Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

HaberTurk'te yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

www.okulumuzatuvalet.org
destek@okulumuzatuvalet.org