Perşembe, Mart 19

Galatasaray - Hamburg Maç Öncesi

Maç öncesi bir çok soruyla dolu. Her haliyle yine değişik bir maç bizi bekliyor. Bülent Korkmaz göreve geldiği kısa sürede çoğu teknik adamın kariyeri boyunca yaşamadığı olayları yaşıyor. Mucize geri dönüşler, şanslı goller, şanssız yenilen goller, hemen hemen her maçı eksik tamamlama gibi bir takım olaylar yaşadı. Bu akşam ise maça gerçek anlamda bir stoper oyuncusu ile başlayamayacak. Semih konusuna girmek istemiyorum zira herkes birşeyler yazıyor bu konuda.

Hakan Balta'nın yanında kimin oynayacağı hala muamma. Bu konuda kimse net konuşamıyor. Ancak gerçek olan Kewell yada Mehmet Güven'den birinin oynayacağı. Bu konuda herkes hem fikir. Kewell Almanya'da geriye yaslanmış bir defansta iyi işler başardı. Ancak bu maç öyle başlamayacak ve ister istemez yanlış pozisyonda duracaktır. Mehmet Güven ise top çalma özelliği iyi olmayan bir oyuncu. Hatta kötü bile diyebiliriz. Yapacağı penaltı ise hiç sürpriz olmaz. Ancak elde alternatif olmaması nedeniyle Bülent Korkmaz'a bi eleştiri yapamayız bu konuda. Lincoln'ün performansı ise çok merak ediliyor. ben bu akşam sıradışı bir oyun oynayacağını beklemiyorum. Ancak ceza sahasında yapacaı vücut feykleriyle bu sahada bir penaltı kazandırabileceğini düşünüyorum. tabi birde işin doğa boyutu var. Öğlen tipi şeklinde yağan kardan sonra hava birazduruldu ancak. Yinede dünkü güneşten sonra bugün böyle bir hava olması akıllara Bordeaux maçını getiriyor.

Hamburg cephesinde ise Trochoeski'nin oynaaymayacağı söyleniyor. Umarım bu doğru bir haberdir. Çünkü korkulacak 3 isimden birisi Trochowski. Diğeri ise forvetteki İvica Olic olacak. Benim diğer bir çekindiğim isim ise Pitroipa. Almanya ligini izlerken bende etki bırakmış biri isim. Sürati ve topa hakimiyeti Volkan'ı çok zor durumlara düşürebilir. Ancak defansif açıdan büyük zaafları var. Burada iş Lincoln-Baros iklisine kalıyor. Arkaya atıalcak iyi paslarla kolay gol bulabiliriz.

Bu maçın seyrini çok merak ediyorum. Bize yine hüzün sevinç arası gidip gelmeler yaşatacak mı ? Haziran ayından beri yaşamadığımız heyecan kalmadı. Tam bitti derken yeniden döndü maçlar. Umarım bu akşam maçın başından sonuna kadar oyunu tutmayı başarırız. Hava koşulları yine her türlü sonucu doğurabilir. Akıllı ol Sanctis !!!

Hiç yorum yok: