Pazartesi, Eylül 14

Avrupa'dan Futbol

Haftanın maçında City evinde Arsenal’i ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 4-2 yenmeyi başardı. Adebayor bu haftaya damgasını vuran isim oldu. Hem performansı hemde sahada yaptığı davranışlarıyla. Attığı gol sonrası sahayı boydan boya koşup Arsenal taraftarları önünde şov yapması ve Van Persei’ye yaptığı çirkin hareketle maça damgasını vurdu. Sahadaki performansı ise göz kamaştırıcı oldu. City 4 te 4 ile yoluna devam ediyor. Haftaya derbi var ManU ile. ManU Tottenham deplasmanında 3-1 lik galibiyetle derbiye hazır olduğunu gösterdi. Chelsea ise Stoke deplasmanında 94 te Moulouda’nın golü ile 3 puana ulaştı. Tuncay son 20 dakika oyundaydı ve etkisizdi. Liverpool ise haftayı en rahat geçen ekip oldu. İsrailli Benayoun hattrick yapmayı başardı. İlk golü izlemeye değer bir gol. Aston Villa toparlanmaya başladı ancak Everton için durum tam tersi. Zirvede 5 te 5 yapan Chelsea var. Manchester derbisi gelecek haftanın en önemli maçı olacak. Tevez ve Robinho takıma katılırsa izlemesi daha keyif verecek.

Şampiyonluğun adayları Barca ve Real bu haftayıda kayıpsız geçtiler. Madrid Espanyol deplasmanında bu kadar rahat galip geleceğinin düşünmemiştir. 3-0 lık net bir skor aldılar. Barca ise Getafe deplasmanında İbrahimovic ve Messi ile geçmeyi başardı. Ne kadar kötüde oynasa her maçı alabilecek iki takım var bu sene. Bir diğer kayıpsız ekip Valencia Vallaodolid deplasmanını 4 golle geçti. David Silva 3 gol atamayı başardı. Milan kendisi ile ilgileniyor bu sıralar. Milan o hamleyi yapacak bir ekip değil maalesef. Bibao ise Tenerife deplasmanında ek golle 3 puanı alarak kayıpsız gidiyor. Haftanın en zevkli maçında Sevilla Zaragoza’yı 4-1 yenmeyi başardı. Luis Fabiano yine boş geçemeyerek iki gol attı. Zokora bu maçın en etkili ismiydi diyebiliriz ayrıca. Villarreal ve Atletico Madrid evlerinde 1-1 lik skorlar aldılar. Bu sene iki takımı sadece Valencia zorlayacak gibi duruyor. Villarreal – Real Madrid gelecek haftanın maçı olacak. Madrid için ciddi bir test bu maç.

Milan kan kaybına devam ediyor. Livorno ile golsüz berabere kaldılar. Acaba transfer yapmak için neyi bekliyorlar. Huntelaar’ı verimli kullanmayı başarmalılar. Yoksa gol sorunu sezon boyunca devam edecek. İnzaghi ile bi yere kadar gidebilirler. Aynı gün Juventus Lazio deplasmanındaydı. Güçlü gidişlerini bu maçtada sürdürmeyi başardılar. İki golle maçı kazanıp kayıpsız gidiyorlar. Lider İnter ise Parma’yı ikinci yarıda Eto’o ve Milito ile geçti. Bu lig iki takım arasında geçecek bu şimdiden belli oldu. Genoa ise Napoli’yi 4-1 yenip 3 te 3 yaptı. Diğer kayıpsız takım Sampdoria bu hafta zorlu Atalanta’dan 3 puanı tek golle aldı. Fiorentina tek gollü galibiyetlere devam ediyor. Roma ise Siena deplasmanında ite kaka kazandı. Udinese Di Natale’nin performansı ile bu haftayı 3 puanla kapattı. Roma - Fiorentina maçı gelecek haftanın en öenmli maçı olacak.


Bu lig için ilk sözüm Trt ye olacak. Dortmund – Münih maçı varken Wolfsburg – Leverkusen maçını vermesini garipsedim doğrusu. Beşiktaş’ın rakibi olduğu için bu tercih edildi tabi ama sonuçta trt’nin bir çok kanalı var ve bu kanalların birinde bu maçı vermesi gerekirdi. Münih Dortmund önünde mağlup duruma düştü ancak maçı sarsıcı bir skorla 5-1 kazanmayı bildi. Ribery maçı çözen isim oldu. Robben ve Ribery kanatları bu lig için haksız rekabet yaratıyor. Yinede liderin 5 puan gerisindeler. Schalke ise kendisi için çok kritik Köln deplasmanını 2-1 ile geçti. Magath Levan Kenia’yı yine 11 de oynatarak yeni yıldızını yaratma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Wolfsburg ise Leverkusen önünde kalecisi Benaglio’nun kırmızı kartından sonra tutunamadı. 3-0 geriye düştüler ancak Misimovic ve Grafite golleriyle umutlandılar. Beraberlik için çok bastırdılar ancak bi türlü gol atamadılar. Beşiktaş açısında şanssız bir kura olduğunu kanıtladılar bu maçta. Leverkusen ise bu ligde en beğendiğim kadroya sahip takım. Umarım ligin tepesinden kopmayacaklar. Lider Hamburg ise Stutgart’ı sahasında 3-1 ile geçti. İstikrarlı gidişini bu senede sürdürüyor Hamburg. Skibbe’nin ekibi Frankfurt Freiburg deplasmanını 2-0 ile geçti. Deplasmanlarda daha iyi oynadıkları bir gerçek. Werder Bremen Hannover önünde gol atmayı başaramadı ve 1 puanla ayrıldı. Cuma günkü Schalke – Wolfsburg maçı iki takım içinde kritik olacak.

Fransa ;
Bordeaux, Marsilya ve Lyon bu haftayı galip bitirdiler. Lig bu 3 ekip arasında geçecek. Paris S. G. Monaco deplasmanında ummadığı bir mağlubiyetle karşılaştı. St Ettiene geçen seneki gibi kötü başlangıç yaptı. Ligde kalmayı son haftalara bırakırlarsa Gomis’siz bunu başarmaları daha zorlu olur.

Portekiz;
Braga 4 te 4 ile lider. Benfica ve Porto 4 gollü galibiyet aldılar bu hafta. Lisbon ise son yıllardaki durgunluğuna devam ediyor. Bu sezon daha çekişmeli bir lig oalcak Portekiz’de. Her geçen yıl artıyor bu mücadele ancak stadyum konusunda ciddi yatırım yapmaları şart. Zira bizim ikinci lig takımlarımızın bile daha güzel stadyumları var.



Hiç yorum yok: